ماجرای سالفه دریانوردان قشم چیست؟

به گزارش تور آسیایی ارزان، برای سالفه معانی اندک متفاوت اما نزدیک به هم تعریف نموده اند که از مهم ترین آن ها می توان به مجمع یا دورهمی که در آن گفت و شنود انجام می گردد، اشاره نمود.

ماجرای سالفه دریانوردان قشم چیست؟

خبرنگاران: این روزها سالفه دریانوردان و ناخدایان جزیره دنیای قشم، روستا به روستا و شهر به شهر در جریان است و اهالی دریایی، نجیب، شکیبا و سخت کوش جزیره در تکاپو هستند تاریخ شفاهی جزیره را زنده نگاه دارند و از مرگ تجربه ها، داستان ها و خاطرات دریانوردی با آداب و رسوم سنتی اما دقیق و دوست داشتنی جلوگیری نمایند.

همت جمعی دریانوردان قشم برای پاسداشت تاریخ و فرهنگ دیرینه جزیره که سرشار از اصالت است ستودنی است و وقت آن رسیده تا به عنوان الگویی پیروز از چنگ زدن به ریشه ها برای فرار روزمرگی زندگی و اشتغال صنعتی که به راهی به جز تهی شدن روح و دل آدمی منجر نمی گردد، در سطح ملی دیده و ارائه گردد.

در گفت و گوی دریانوردان قدیمی قشم با یکدیگر داستان های شگفت انگیزی از چگونگی سفر از جزیره تا هند و آفریقا به گوش می خورد. دل به دریایی زدن که گاه آرام است و گاه خروشان، پشت سر گذاشتن شب ها و روزهایی که گاه آسان است و گاه طوفانی و دست و پنجه نرم کردن با مخاطرات بی شمار و لذت بردن از طلوع و غروب های چشم نواز که دیدنشان سهم هر انسانی نیست.

علاوه بر این نوع تجارت و مراودات فرهنگی جزیره نشینان با هندی ها و آفریقایی ها نیز درخور توجه است، چه داده ایم و چه گرفته ایم را می توانیم از دل سخنان دریانوردان متوجه شویم.

اگر امروز چرخی در قشم، هند و آفریقا بزنیم می توانیم تاثیرات دو سویه فرهنگی را ببینیم و حافظه شفاهی دریانوردان قشم برترین راه های کشف و شهود درخصوص این تاثیرات فرهنگی است که به وسیله علاقه مندان حوزه گردشگری جزیره در حال و ثبت و ضبط است.

یکی از متخصصان حوزه گردشگری و رییس اداره میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد قشم که فعالانه در حال ثبت تاریخ شفاهی دریانوردی جزیره قشم از دل سالفه ها است، دکتر عبدالرضا دشتی زاده است.

سالفه دریانوردان، دورهمی اهل دریا با داستان هایی از قشم تا هند و آفریقا

دریانوردان قشم صادرنماینده فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی به هزاران کیلومتر دورتر و سایر قاره ها بودند

دشتی زاده در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، در مورد اهمیت حفظ تاریخ شفاهی جزیره نشینان، اظهار کرد: فرهنگ مردم قشم را می توان به عنوان پایه و بنیادی برای شکل گیری حوزه فرهنگی خلیج فارس و کشورهای همسایه برشمرد.

وی ادامه داد: دریانوردان قشم صادرنماینده فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی به هزاران کیلومتر دورتر و سایر قاره ها بوده اند و تاثیر مستقیم و شگرفی بر شکل گیری فرهنگ در نقاط مختلف دنیا داشته اند و از همین رو کوشش داریم با حضور مستمر در سالفه های آنان و با انجام پژوهش های مختلف تجربه های آنان را جمع آوری و تدوین کنیم تا برای نسل های بعدی نیز باقی بماند.

دشتی زاده اشتیاق اهالی جزیره را برای حفظ اصالت خود مثال زنی خواند و اضافه کرد: مهمترین انگیزه ما برای کند و کاو تاریخ جزیره، اشتیاق مردمان اصیل قشم برای حفظ سنت ها و آداب و رسوم خود است و این اشتیاق، همراهی و همدلی بی نظیر در سراسر قشم به وجود آورده است.

وی در خاتمه اعلام کرد: سالفه دریانوردان قشم را روستا به روستا و شهر به شهر دنبال می کنیم و امیدواریم در آینده ای نزدیک بتوانیم با انتشار این گفت و گوها سهم خود را برای حفظ تاریخ جزیره ایفا نموده باشیم.

به گزارش ایسنا؛ تا به امروز 15 سالفه در روستاهای قشم برگزار شده و دیروز نیز دریانوردان پیشکسوت روستای سرریگ به مناسب روز ملی خلیج فارس دورهم آمدند و خاطرات خود را بیان کردند.

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 14 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 14 اردیبهشت 1403 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 5326

به "ماجرای سالفه دریانوردان قشم چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماجرای سالفه دریانوردان قشم چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید