خبرنگاران 296 اثر خارجی به جشنواره بین المللی خشت طلایی تهران ارائه شد

به گزارش تور آسیایی ارزان، تهران- خبرنگاران- مشاور شهردار تهران با بیان اینکه سه شنبه آئین اختتامیه پنجمین دوره جایزه بین المللی خشت طلایی تهران برگزار می گردد، گفت: 296 اثر خارجی به دبیرخانه این جشنواره ارائه شده است.

خبرنگاران 296 اثر خارجی به جشنواره بین المللی خشت طلایی تهران ارائه شد

به گزارش خبرنگاران، غلامحسین محمدی روز یکشنبه به خبرنگاران گفت: سال جاری 541 اثر را دریافت کردیم که 245 داخلی و 296 خارجی است؛ آثار خارجی از 194 شهر و 58 کشور دریافت شده است و طبق محورهای هفت گانه بیشترین آثار و پروژه ها در معماری و شهرسازی و میراث فرهنگی بوده است.

وی ادامه داد: برنامه خشت طلایی از جمله جایزه هایی است که رفته رفته قوام می یابد و برگزاری جایزه های بین المللی اثر زیادی در توجه به آن دارد.

به گفته محمدی، این جشنواره تقدیر از بهترین دستاوردهای شهری برای تهران است. مثل این رویداد در دنیا در بخش های مختلفی انجام می گردد مثل جایزه گوانجو سال جاری برای اولین بار خشت طلایی هم در تقویم بین المللی قرار گرده است.

وی با اشاره به داوری این جشنواره گفت: نگاه داوران در این حوزه سخت گیرانه است و پروژه هایی مورد توجه هستند که رویه ساز هستند و می تواند زندگی بشر را در شهرها تغییر دهد.

محمدی اضافه نمود: به هر حال کلان شهرها مسائل یکسانی دارند و راه چاره های آن برای همه کاربرد دارد ما در جشنواره می گردیم بهترین راه چاره ها را به دنیا معرفی می کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه بیماری کوید 19 که محور ویژه بود 44 اثر داخلی و 16 اثر بین المللی دریافت شده است. بیشترین اثر داخلی از استان آذربایجان شرقی دریافت شده و در مناطق تهران هم منطقه 16 بیشترین اثر را داشته است.

محمدی با بیان این که رشد تعداد اثار نسبت به دوره های قبل قابل توجه بوده است گفت: امیدوارم با توجه به اقداماتی که صورت گرفته است این جایزه و سایر برنامه ها موجب ارتقای رنکینگ تهران در حوزه بین المللی گردد.

رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری درباره دیپلماسی عمومی شهرداری گفت: دیپلماسی شهری نقش بسیار اثرگذاری نسبت به دیپلماسی عمومی و غیرشفاف داشته است.

وی همچنین به دیپلماسی بین المللی شهری تهران اشاره نمود و گفت: ویدیومپینگ برای دانشگاه کابل تاثیر زیادی در روابط دو کشور ایران و افغانستان داشت و مورد تایید و تشویق نهادهای بین المللی و ملی نهاده شد.

به گفته محمدی، علاوه بر این در یک سال گذشته نمونه های متعددی داشتیم مثل یادبود کشته شدگان ووهان چین که منجر به تقدیر چینی ها از ما شد و آنها به پاس این اقدام یاری های خوبی برای مقابله با کرونا کردند.

وی اضافه نمود: در ارتباط با سازمان های بین المللی اتفاقات خوبی رقم خورده است و بعد از سال ها به توافقاتی رسیدیم که بخشی الان اجرایی شده است و هزینه های مالی و غیرمالی را با ما پذیرفته اند و همکاری می کنیم.

محمدی اضافه نمود: در تفاهمنامه خواهرخواندگی با سایر شهرها هم ما 5 شهر را مذاکره نموده ایم که یکی هم رخ داد؛ گفت و گو با شهرداران ابتکار عملی بود که به عنوان دیپلماسی کرونا می گویند تهران را از انزوا نجات داد و نشان دادیم که بدون سفر خارجی می توان ارتباطات دو سویه و چند سویه برقرار کنیم.

وی گفت: این اقدامات در نهایت به ارتقای بین المللی رنک(رتبه) تهران انجامیده است و می توانیم از دانش و تجربه شهرها استفاده کنیم.

این مقام شهری گفت: اگر گشایش های مالی رخ بدهد می بینید که این ارتباطات ایجاد شده چقدر به حل مسائل کلانشهر تهران یاری کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره انتقال تجارب به وسیله این جشنواره گفت: انتقال تجارب شاید برای مردم چندان محسوس نباشد و فرآیندهایی هستند که تدریجی پاسخ می دهد.

محمدی درباره آلودگی هوای تهران گفت: بارها گفته شده است که هوای پاک و قانون نفس چندین ذینفع دارد و حدود 18 ستگاه حقوقی باید اقدام کند همه آن دستگاه ها کوشششان کاهش آلاینده ها است.

وی اضافه نمود: آلودگی تهران موضوع تخصصی است و در این زمینه با ژاپن اخیرا مراوداتی داشتیم که دانش ما نسبت به آلودگی ها خیلی زیاد می نماید و تجهیزاتی هم از سوی آنها به ما ارائه شده است که به خاطر شرایط تحریمی در وارداتش به مشکل خورده ایم.

مشاور شهردار تهران درباره پاسخ به سوالی درباره اظهار نظر اخیر شهردار در یاری به سارایوو برای مقابله با آلودگی گفت: شهردار سارایوو در حوزه ریزگرد و آلاینده های غیرخودرویی از ما یاری می خواست که شهردار تهران هم در پاسخ به او خاطرنشان کرد که حاضر به یاری به سارایوو است.

همچنین زهیر صباغ پور معاون مرکز ارتباطات هم به خبرنگاران گفت: این پنجمین دوره جایزه دنیای خشت طلایی است. یکی از اصلی ترین کارنمودهای رویدادهای بین المللی انتقال تجربیات و ایجاد یک فضای همکاری و مشارکت است.

وی اضافه نمود: خشت طلایی با پشتوانه ای که از سال 93 داشته است به برندی در حوزه بین الملل تبدیل شده است و سال جاری هم با وجود مسائل کرونا برگزار می گردد هر چند قرار بود آبان برگزار گردد اما آن موقع نمی شد و اختتامیه آن سه شنبه 2-5 بعد از ظهر در برج میلاد برگزار می گردد.

به گفته صباغ پور، برای پنجمین دوره کوشش کردیم با انجام مطالعاتی و فعاالیت های آسیب شناسانه این رویداد را بهتر از قبل برگزار کنیم تا دستاوردهای بهتری داشته باشیم.

معاون بین الملل مرکز ارتباطات اضافه نمود: در بخش فعالیت های بین المللی شهرداری تهران کوشش شده است که بتوانیم صندلی شهر تهران را ارتقا بدهیم. شرایط خاص تهران قابلیت بین المللی شدن را دارد هم از نظر مذهبی و دینی و هم از نظر پروژه های صورت گرفته.

وی گفت: در این دوره به یاری مشاوران مان و بخش های اجرایی کوشش کردیم که بتوانیم محورهای جایزه را به نوعی به شکل جامع تر با روینمودهای مشخص مشخص کنیم و شعار ما شهر سالم با اقدامات محلی و اثرات دنیای است.

این مقام شهری گفت: با توجه به کرونا خیلی از پروژه ها در اجرا با مشکل روبرو شده اند با این وجود پروژه های خیلی خوبی را در رویداد ارائه کنیم.

در ادامه میثم بصیرت به عنوان نماینده هیات داوران گفت:

این جشنواره از روزگاری که نخستین دوره اش برگزار گردید کوشش کرد زمینه ای برای اشتراک تجارب و دانش انباشته در شهرها را فراهم کند . امروز هم به پنجمین دوره رسیده است.

وی اضافه نمود: با توجه به تحریم ها حضور فعالانه مدیریت شهری در این دوره باعث می گردد که دستاوردهای مدیریت شهری بیشتر دیده گردد؛ در داوری با تجربیات شهرهای دیگر هم روبرو بودیم و این به سیستم مدیریت شهری ما یاری می نماید.

بصیرت گفت: دوستان داور بر چند نکته تاکید داشتند اصلی ترین آنها این بود که در عمل داوری ها به گونه ای باشد که دستاوردهای تغییر رویکرد مدیریت شهری در این دوره را ببینیم.

او گفت: 45 پروژه وارد داوری شد و 30 داور آثار را مورد توجه قرار دادند و نتایج داوری ها در اختتامیه اعلام می گردد.

منبع: ایرنا
انتشار: 4 اسفند 1399 بروزرسانی: 4 اسفند 1399 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 1476

به "خبرنگاران 296 اثر خارجی به جشنواره بین المللی خشت طلایی تهران ارائه شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران 296 اثر خارجی به جشنواره بین المللی خشت طلایی تهران ارائه شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید