بفرمایید شتر فلفل پز!
به گزارش تور آسیایی ارزان، این غذا فقط مختص ایران است و در نواحی بیابانی نیمه خشک جنوب و جنوب شرقی ایران، مانند عسلویه تهیه می گردد. برای تهیه این غذا، گوشت شتر را بعد از ذبح، فیله گیری نموده و آن را می شویند.

خبرنگاران: این غذا فقط مختص ایران است و در نواحی بیابانی نیمه خشک جنوب و جنوب شرقی ایران، مانند عسلویه تهیه می گردد. برای تهیه این غذا، گوشت شتر را بعد از ذبح، فیله گیری نموده و آن را می شویند. سپس به آن حسابی نمک می زنند و بعد از اندازهی هواخوری، آن را میان اندازه زیادی فلفل قرمز پودر شده در معرض آفتاب می خوابانند.
پس از چند روز با توجه به شدت گرما، گوشت به صورت طبیعی در اثر گرمای ناشی از پودر فلفل و نفوذ شیره فلفل به داخل گوشت، پخته می گردد. این خوراکی که هیچ وقت فاسد نمی گردد، در طول سال به عنوان چاشنی، همراه با غذاهای دیگر مصرف می گردد.
گوشت شتر حاوی پروتئین های با ارزش غذایی بالا و برخی از ویتامین های مفید و مورد احتیاج بدن، نظیر ویتامین های گروه B و برخی از عناصر معدنی مهم نظیر آهن، فسفر و کلسیم است. مصرف گوشت شتر در ایران چندان رایج نیست، اما برخی از رستوران ها مدتی است غذاهایی را که با گوشت شتر تهیه می گردد، به منوی خود اضافه نموده اند.
این گوشت به علت وجود ویتامین ها و انواع مواد مغذی موجود در آن شناخته شده است. این گوشت نسبت به سایر گوشت ها اندازه چربی و پروتئین کمتری داشته و در مقابل دارای سدیم بیشتری است. خانواده ویتامین های گروه ب و برخی مواد معدنی همانند فسفر و کلسیم نیز در این گوشت یافت می گردد. اما اندازه آهن و روی گوشت شتر کمتر از گاو و گوسفند است. یکی از مهمترین مزیت های گوشت شتر در مقابل سایر انواع گوشت، عدم امکان استفاده از مواد هورمون زا و آنتی بیوتیک در آن می باشد.
هر چند گفته شد که شتر پروتئین کمتری نسبت به سایر گوشت ها دارد اما باز هم این اندازه پروتئین قابل توجه و تامین نماینده احتیاج بدن می باشد. اندازه کلسترول آن نیز حتی از گوشت سفید ماکیان کمتر است. بنابراین بسیاری از افراد مبتلا به کلسترول بالا و دیابت می توانند از گوشت شتر استفاده نمایند. برخی متخصصان تغذیه توصیه می نمایند که افراد مسن این گوشت را به عنوان گوشت مصرفی خود انتخاب نمایند.
این گوشت توانایی طعم دهندگی و معطر بودن بیشتری دارد و عطر آن باعث می گردد تا ترشح بزاق دهان و شیره معده افزایش پیدا کند و در نتیجه قابلیت جذب و هضم آن نیز بیشتر گردد.
منبع: توریسم آنلاین