ارائه برنامه های ویژه شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای نوروز سال جاری
به گزارش تور آسیایی ارزان، ایسنا/ براساس اخبار بدست آمده، ارائه برنامه های ویژه شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای نوروز سال جاری صورت می گیرد.

شمس الدین فرزادی پور با حضور در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه های ایران بر موضوع عدم تعادل عرضه و تقاضا در بلیط های هواپیمایی و تأثیر مستقیم آن بر قیمت بلیط ها تاکید و اظهار کرد: مشکل در این حوزه تا زمانیکه عرضه و تقاضا متعادل نیست هر کجا که عرضه با تقاضا همخوانی ندارد، این مسائل وجود دارد. راه چاره هم فقط این است که عرضه و تقاضا را متعادل کرد و در حقیقت متناسب با تقاضا، عرضه را افزایش داد؛ تقاضا که بالا می رود، چنانچه عرضه متناسب نباشد، طبیعتاً منجر به صف و افزایش قیمت می گردد.
مدیر عامل هواپیمایی ایران ایر ادامه داد: بخشی از صنعت هوانوردی به وسیله بخش خصوصی سرمایه گذاری می گردد و طبیعتاً براساس اندازه سرمایه گذاری خود انتظار سود دارد؛ چنانچه سود مورد نظر محقق گردد، سرمایه گذاری و در پی آن صنعت هم توسعه پیدا خواهد نمود اما اگر سود مورد انتظار محقق نگردد، مدتی کجدار و مریض طی مسیر خواهند و سپس بعد از مدتی ممکن است از صنعت خارج هم گردد.
وی توضیح داد: البته مشکل فعلی ما بحث سرمایه گذاری نیست؛ مشکل محدودیت هایی است که برای کشور ما ایجاد شده است. آنالیز کنیم که طی 20 سال اخیر، چند فروند هواپیمای نو یا مناسب توانسته ایم بصورت مستقیم از شرکت های بویینگ و ایرباس تهیه کنیم؟ تعداد آنها به انگشتان دست هم نمی رسد. طی چند سال اخیر، سه فروند هواپیمای تقریباً نو (حدود دو تا دو نیم سال) توانستیم از شرکت ایرباس خریداری کنیم؛ فلذا تخصیص منابع، مشکل ما نیست؛ مشکل اصلی ما این است که محصولات بازار بصورت مستقیم به ما فروخته نمی گردد؛ وگرنه اعتقاد همه ما بر این است که صنعت هوانوردی کشور، کشش و ظرفیت تهیه آن را دارد.
فرزادی پور ادامه داد: در حال حاضر اندازه احتیاج کشور به هواپیما با موجودی فاصله قابل توجهی دارد. 2 الی 2.5 برابر بایستی افزایش پیدا کند؛ اما باید دید آیا در اختیارمان قرار خواهد گرفت یا خیر. به نظر بنده مسئله ای در تامین سرمایه داشته باشیم. مشکل این است که نمی توانیم متناسب با احتیاج خرید انجام دهیم.
مدیر عامل ایران ایر در رابطه با در رابطه با قیمت های نامتعارف بعضی پروازها توضیح داد: توضیح داد: در خصوص هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران این اطمینان را می دهیم که حتی یک ریال بالاتر از قیمت مصوب سازمان هواپیمایی، عرضه و فروش نخواهیم داشت.
فرزادی پور خاطر نشان کرد: راه چاره دیگر این است که تقاضا برای هواپیما را کم نموده و به سمت سایر روش های حمل و نقل حرکت دهیم، افرادی که مدیریت صنعت و حمل و نقل را برعهده دارند، بایستی کنترل شرایط داشته باشند و مسیر توسعه صنعت ریلی یا صنعت حمل و نقل جاده ای را دنبال کنیم.
مدیر عامل هواپیمایی ایران ایر در رابطه با حذف یارانه سوخت به سبب ناترازی در مصرف سوخت کشور توضیح داد: حذف یا عدم حذف یارانه سوخت به صنعت هوانوردی، برای شرکت های هواپیمایی تاثیری نخواهد داشت و بیشتر هزینه خریداران بلیط را بالاتر می برد. همانطور که اشاره شد، امر سرمایه گذار احساس کند که صنعتی زیان ده است، دیگر ادامه نخواهد داد. قطعا و حتماً در قیمت بلیط تاثیر خواهد داشت که درصد آن نیز معین شده است. در بالاترین حالت، 40 الی 50 درصد قیمت بلیط را افزایش خواهد داد اما دامنه محدود نخواهد شد.
وی اضافه نمود: در موضوعاتی همانند سوخت، اگر تاثیرات آن صرفاً بر بلیط هواپیما باشد، راه بر جایی نخواهد داشت. این مسافر هواپیما است که متضرر با منافع خواهد شد اما برای شرکت هواپیمایی تاثیری ندارد و ممکن است دست شرکت ها را هم برای اعمال افزایش قیمت ها باز بگذارد؛ چرا که دیگر یارانه ای دریافت نمی نمایند که بخواهند تابع قیمت مصوب باشند.
فرزادی پور در رابطه با اندازه واردات هواپیما شرکت ایران ایر در امسال و اظهار کرد: در مجموع 80 فروند هواپیما و بالگرد واردات کشور شده است که تعدادی از اینها وارد خطوط پروازی شده است.
مدیرعامل هواپیمایی ایران ایر در سرانجام پیرامون برنامه های این شرکت برای نوروز 1403 نیز گفت: طبق روال سالهای گذشته برنامه خواهیم داشت و کوشش می گردد که قطعا امسال برنامه ها و خدماتی ویژه و خاص تری هم به لحاظ کیفی و کمی برای مسافران داشته باشیم.
منبع: همگردی