از کی عمارت فیروزه ای رشت معروف شد؟

به گزارش تور آسیایی ارزان، عمارت مفخم السلطنه، یا پورهمتی (نامی که در لیست آثار ملی ثبت شده) شاخص ترین بنای تاریخی محله ساغریسازان و از جمله خانه های تاریخی باقیمانده از خاندان سمیعی است.

از کی عمارت فیروزه ای رشت معروف شد؟

خبرنگاران: عمارت مفخم السلطنه، یا پورهمتی (نامی که در لیست آثار ملی ثبت شده) شاخص ترین بنای تاریخی محله ساغریسازان و از جمله خانه های تاریخی باقیمانده از خاندان سمیعی است. این خانه، در اواخر دوره قاجار ساخته شده و در سال 1390 و یک سال پس از تغییرکاربری بعنوان خانه فرهنگ گیلان، در لیست آثار ملی ثبت شد.

گیلان درب فیروزه ای رنگ عمارت مفخم السلطنه همواره به روی فرهنگ و هنر باز است. زیبایی این بنا با ستون ها و درهای آبی و ارسی های زیبا در طبقه دوم و کاشی کاری قدیمی دور حوض موجب شده اهالی محله به آن خانه فیروزه ای لقب دهند.

اهالی فرهنگ گیلان و انجمن های مختلف ادبی و هنری، یک دهه است که مکان ثابتی برای فعالیت های خود دارند. خانه فرهنگ گیلان، حالا نامی آشنا برای کسانی است که می خواهند در رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری و نمایشگاه های مختلف و نشست های تخصصی مرتبط با فرهنگ بومی شرکت نمایند.

از وقتی تابلوی خانه فرهنگ گیلان بر سردرب چوبی خانه تاریخی مفخم السلطنه نصب شد، اهالی محله ساغریسازان شاهدند که این خانه اعیانی پاتوقی برای اهالی فرهنگ شده است.

خانه ای که قرار بود تخریب و آپارتمان سازی گردد، حالا از معدود خانه های تاریخی رشت است که تنها مامنی برای اهالی فرهنگ نیست و درب آن بروی عموم مردم و گردشگران باز است.

حفظ این خانه مدیون اعضای هیات موسس خانه فرهنگ گیلان است که تلاش کردند یک خانه تاریخی را در رشت خریداری نموده و پس از بازسازی، آن را به مکان ثابتی برای نشست های انجمن های مختلف فرهنگی تبدیل نماید.

حالا خانه فرهنگ پس از یک دهه، همچنان به صورت هیات امنایی اداره می گردد و اعضای انجمن برای هزینه های نگهداشت و بازسازی این خانه و برنامه های تخصصی، برای رویدادهای هنری برگزار شده در این خانه، هزینه اندکی دریافت می نمایند.

رویدادهای مختلف پیش از برگزاری در خانه فرهنگ اطلاع رسانی می گردد و پس از اجرای برنامه نیز علاقمندان می توانند اخبار رویدادها را در رسانه ها دنبال نمایند.

به تازگی کتابی منتشر شده که روند چگونگی تبدیل این خانه بعنوان خانه فرهنگ گیلان را توضیح داده است. از ویژگی های جالب این کتاب، اسکن صورتجلسات هیات موسس خانه فرهنگ است که خود جزو اسناد تاریخی محسوب می گردد.

کتاب اسنادی از خانه فرهنگ گیلان به تلاش هوشنگ عباسی جمع آوری و منتشر شده است. در نخستین بیانیه؛ پس از ذکر اهداف تاسیس این انجمن، نام اعضای هیات موسس ذکر شده است: محمد مطلع، فرامرز توحیدی، هوشنگ عباسی، جواد شجاعی فرد، رضا فرحمند، احمد قربان زاده، رقیه کاویانی و محسن نعمت خواه

درب فیروزه ای رنگ عمارت مفخم السلطنه همواره به روی فرهنگ و هنر باز است. زیبایی این بنا با ستون ها و درهای آبی و ارسی های زیبا در طبقه دوم و کاشی کاری قدیمی دور حوض موجب شده اهالی محله به آن خانه فیروزه ای لقب دهند.

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 30 دی 1402 بروزرسانی: 30 دی 1402 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 2575

به "از کی عمارت فیروزه ای رشت معروف شد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از کی عمارت فیروزه ای رشت معروف شد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید