درباره خواص سماق بیشتر بدانیم

به گزارش تور آسیایی ارزان، سماق یکی از مواد غذایی است که از دوران قدیم در منطقه خاورمیانه به عنوان نوعی ادویه و چاشنی برای افزودن طعم و رنگ قرمز آن استفاده می گردد. به خاطر دارا بودن مواد مغذی که دارای ارزش غذایی بالایی است، برای درمان و تسکین طیف گسترده ای از موارد مرتبط با سلامت بدن استفاده می گردد.

درباره خواص سماق بیشتر بدانیم

به گزارش خبرنگاران، سماق ادویه ای با طبع خشک و سرد است و آنتی اکسیدان های فراوانی دارد.

مهمترین مواد فعال موجود در سماق

سماق دارای طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان هاست که از آن ها با نام ترکیبات فنول Phenolic compounds)) یاد می گردد.

مهمترین آن ها تانن و فلاونوئید ها (Flavonoids) هستند. سماق همچنین حاوی طیف گسترده ای از مواد فعال دیگر و مفید برای بدن هست که از آن ها می توان به اسید چرب و اسید آمینه، روغن ها، مواد معدنی، آنتوسیانین (Anthocyanins) و گالیک اسید اشاره نمود. مهمترین اسید های چرب موجود در سماق، امگا-3 و امگا-6 است.

ویژگی های آنتی اکسیدان های موجود در سماق

تمایز آنتی اکسیدان ها موجود در سماق این است که قابلیت محلول شدن در آب را دارند؛ به طوری که بدن می تواند به آسانی از آن استفاده کند. آنتی اکسیدان های موجود در سماق 50 برابر تأثیر ویتامین E و ویتامین C است.

آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد که سلول را اکسید می نمایند، مبارزه نموده و آن ها را در معرض آسیب قرار می دهند؛ یعنی آنتی اکسیدان ها به عنوان محافظ دفاعی سلول ها عمل نموده و از آن ها در برابر ضرر محافظت می نمایند.

فواید سماق

مطالعات متعدد نشان داده است که سماق با آنتی اکسیدان ها و مواد فعال خود به پیشگیری و کاهش طیف وسیعی از بیماری ها یاری می نماید که از جمله آن می توان به درمان دیابت و بهبود مقاومت به انسولین، سرطان، سکته مغزی، بیماری های دهان، عفونت ها، بیماری های دستگاه گوارش و اسهال، بیماری های قلبی عروقی و به ویژه تصلب شرایین و همچنین سوختگی اشاره نمود.

سماق ضد ویروس، ضد باکتری و قارچ است؛ همچنانکه نقشی فعال در حفظ سطح قند خون، کاهش تری گلیسیرید ها و کلسترول مضر LDL و نیز بالابردن سطح کلسترول مفید HDL در خون نقش مؤثری دارد.

چگونه از سماق استفاده کنیم؟

می توان از سماق به روش های مختلف استفاده کرد؛ توصیه می گردد به منظور کاهش میزان سدیم مصرفی، آن را به جای نمک در سر سفره غذا قرار دهید؛ چرا که استفاده از آن مزه ترشی به غذا می دهد که می تواند از آن بجای پاشیدن نمک بهره ببرید. همچنین می توانید از روش های مختلف زیر برای اضافه کردن آن به غذا بهره ببرید:

- سماق را به روی مرغ، ماهی و گوشت بهره ببرید زیرا طعمی متمایز و رنگی زیبا به آن می دهد.

- خوردن سماق با آویشن و کنجد در وعده صبحانه و یا شام

- اضافه کردن سماق به ساندویچ های لبنی و یا پنیری

- اضافه کردن سماق به تخم مرغ های آب پز و یا نیم رو

پاشیدن آن روی سالاد، آش ها و ماست

برای بهره مندی از روغن موجود در دانه های آن (امگا 3 و امگا 6) می توانید روغن دانه های سماق را با روغن زیتون مخلوط نموده تا اجزای اسید چرب موجود در آن افزایش یافته و آن را به غذا ها اضافه کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 7 خرداد 1400 بروزرسانی: 7 خرداد 1400 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 1655

به "درباره خواص سماق بیشتر بدانیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره خواص سماق بیشتر بدانیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید