طرز تهیه آش اسفناج با عدس سریع، آسان و خوشمزه

به گزارش تور آسیایی ارزان، آش اسفناج، یک غذای سنتی از سفره ایرانی است که مثل تمامی آش های ایرانی می تواند گزینه خوبی برای نهار باشد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه انواع آش از جمله تهیه آش رشته شیرازی، تهیه آش شلغم و طرز تهیه آش ماش را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه آش اسفناج با عدس را آنالیز خواهیم کرد. یادتان باشد آش اسفناج بخاطر داشتن اسفناج و عدس گزینه خوبی برای سرماخوردگی است.

طرز تهیه آش اسفناج با عدس سریع، آسان و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه آش اسفناج با عدس

  • اسفناج 400 گرم
  • عدس نصف پیمانه
  • برنج نصف پیمانه
  • لوبیا چیتی نصف پیمانه
  • نخود نصف پیمانه
  • ماش نصف پیمانه
  • پیاز 2 عدد
  • سیر 3 حبه
  • کشک 1 قاشق غذاخوری
  • نعنا داغ به میزان لازم
  • پیاز داغ به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه آش اسفناج با عدس

1. آماده کردن مواد آش

اولین مرحله از طرز تهیه آش اسفناج با عدس این است که مواد آن را تهیه کنید. برای این کار ابتدا اسفناج را پاک نموده بشویید و بعد از خشک شدن خرد کنید. هم زمان پیاز را به شکل نگینی خرد نموده و در روغن تفت دهید. بعد سیر را سرخ کنید و نعناع را هم برای تهیه نعناع داغ تفت دهید.

2. پخت نخود و لوبیا

اکنون و در این مرحله نخود و لوبیا که خوب از قبل در آب خیس خوره اند تا نفخشان گرفته گردد را در یک قابلمه با آب کافی بریزید و بگذارید کاملا بپزند.

3. پخت برنج، عدس و ماش

در پیاز تفت داده شده میزانی زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید و سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و هم زمان برنج نیم دانه و ماش را اضافه کنید تا به مدت 20 یا 30 دقیقه بپزند بعد عدس را اضافه کنید و اجازه دهید حدود 15 دقیقه دیگر مواد بپزند.

4. اضافه کردن اسفناج و حبوبات

در آخرین مرحله از طرز تهیه آش اسفناج با عدس نوبت آن است که نخود و لوبیا که پخته و آبش کاملا بخار شده را داخل قابلمه آش بریزید و بگذارید کمی آش قل بزند بعد کمی پیاز داغ به آش اضافه کنید و در نهایت کمی نعناع داغ و اسفناج را داخل قابلمه بریزید و بگذارید مواد به مدت 20 تا 30 دقیقه دیگر بپزند و آش جا بیافتد. اگر آب آش کم بود می توانید میزانی آب جوشیده به قابلمه اضافه کنید. بعد که آش جا افتاد نصف کشک را اضافه کنید و بگذارید چند قل بزند بعد آش شما آماده است می توانید آن را در ظرف مدنظرتان برای سرو بریزید و با کشک، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید. نوش جان!

نکته: برای این که رنگ اسفناج در حین پخت عوض نگردد حتما بعد از اضافه کردنش میزانی نمک یا آبلیمو داخل قابلمه بریزید.

نکات تکمیلی برای تهیه آش اسفناج

تهیه و پخت انواع آش چه آش رشته باشد چه آش های دیگر احتیاج به صرف وقت و حوصله دارد اما با دانستن نکات و فوت وفن ها و البته آشنایی با انواع روش های پخت آش اسفناج و عدس می توانید آن را به روش های مختلف تهیه کنید و لذت ببرید.

انواع روش های تهیه آش اسفناج

روش پخت آش اسفناج که در بالا مرور کردیم همان روش آش اسفناج ساده و سنتی است اما در بعضی نقاط ایران آش اسفناج به روش های دیگر و با مواد دیگر تهیه می گردد مثلا طرز تهیه آش اسفناج با ماست یکی از روش های متفاوت تهیه این آش است. یا بعضی به جای برنج در تهیه این آش از بلغور استفاده می نمایند و به این ترتیب آش اسفناج با بلغور خواهند داشت که آن هم خوشمزگی خاص خودش را دارد. استفاده از گندم هم به جای برنج و بلغور در تهیه این آش مرسوم است.

اما تنها تفاوت در تهیه آش اسفناج در اضافه کردن یا کم کردن موادش نیست بعضی در تهیه آش اسفناج علاوه بر اسفناج از سبزی های دیگر هم استفاده می نمایند که مثلا طرز تهیه آش اسفناج و گشنیز با عدس رایج ترین آن است.

نکات کلی برای تهیه آش اسفناج خوشمزه

اما در کنار روش های پخت این آش رعایت نکات زیر هم می تواند هم به خوشمزه شدن بیشتر این آش و هم تنوع دادن به آن به کارتان بیاید.

  • برای مجلسی تر شدن آش اسفناج می توانید از کوفته قلقلی یا گوشت قیمه هم بهره ببرید.
  • برای تنوع این آش می توانید از سبزیجات دیگری مانند گشنیز، جعفری و تره در این آش بهره ببرید.
  • برای طعم بهتر آش هم می توانید آن را با آب قلم بپزید.
  • اگر زمان کافی برای تهیه حبوبات این آش را ندارید می توانید از حبوبات کنسروی برای تهیه این آش بهره ببرید تا یک آش اسفناج فوری داشته باشید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 13 فروردین 1403 بروزرسانی: 13 فروردین 1403 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 4642

به "طرز تهیه آش اسفناج با عدس سریع، آسان و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش اسفناج با عدس سریع، آسان و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید