طرز تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت مجلسی و جا افتاده
به گزارش تور آسیایی ارزان، خورشت گوجه سبز یکی از خورشت های بهاری است که سرشار از ویتامین A و ویتامین C است. این خورشت خوشمزه را می توانید هم به شکل محلی هم به شکل مدرن و با انواع گوشت تهیه کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه خورشت گوجه سبز با مرغ را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت را آنالیز می کنیم تا آن را در منزل تهیه نموده و لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت
- گوجه سبز 250 گرم
- گوشت گوسفند یا گوسالخ 250 گرم
- جعفری و نعناع 1 دسته (از هر کدام)
- پیاز کوچک 1 عدد
- زردچوبه، نمک، فلفل چیلی به مقدار لازم
- روغن نباتی 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت
1. آماده کردن پیاز و گوشت
اولین مرحله از طرز تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت این است که پیازها را در قابلمه کوچکی با 2 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا شفاف شوند سپس گوشت گوساله خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید و تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت قهوه ای گردد در نهایت زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید و 2 دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید.
2. اضافه کردن آب به گوشت
در این مرحله به مقدار ای آب جوش در قابلمه بریزید تا مخلوط را به مقدار را خوب بپوشاند (تقریبا 1.5 فنجان آب جوش) و سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت به مدت 75 دقیقه بپزد.
3. اضافه کردن سبزی و ادویه ها
اکنون که گوشت تقریبا پخته است سبزی خرد شده (جعفری و نعناع) را با 2 قاشق غذاخوری روغن در یک ماهیتابه سرخ کنید بعد که رنگ سبزی کمی عوض شد سبزی سرخ شده را به قابلمه مخلوط گوشت چرخ نموده اضافه کنید و هم بزنید و مجددی به مقدار کافی آب جوش در قابلمه بریزید تا روی مخلوط را بپوشاند و هم بزنید در نهایت فلفل چیلی آسیاب شده و نمک را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورشت به مدت 15 دقیقه بجوشد.
4. پخت نهایی خورشت گوجه سبز
در آخرین مرحله از طرز تهیه خورشت گوجه سبز با گوشت این است که گوجه سبزهای خوب شسته شده را به قابلمه اضافه کنید، هم بزنید تا خوب مخلوط شوند و در سرانجام در قابلمه را ببندید و بگذارید خورشت 10 دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد. بعد از این زمان، خورشت گوجه سبز شما آماده است می توانید آن را با یک پلوی ساده میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت گوجه سبز
استفاده از گوجه سبز به روش های مختلف
گوجه سبز از آن دسته میوه هایی است که می توان آن را به شکل های مختلف علاوه بر خام خوردن مصرف کرد. یکی از مجذوب نماینده ترین ها همین استفاده از گوجه سبز در تهیه خورشت است که در ایران به اشکال مختلف تهیه می گردد مثلا طرز تهیه خورشت گوجه سبز با تخم مرغ مازندرانی یک روش متفاوت و مجذوب نماینده از این میوه است اما در کنار خورشت می توانید از این غذا در تیه ترشی و شور هم بهره ببرید. طرز تهیه ترشی گوجه سبز و طرز تهیه شور گوجه سبز را می توانید با جزییات در کتاب کاله مطالعه کنید.
سبزیجات مورد استفاده در طرز تهیه خورشت گوجه سبز
سبزیجات اصلی که در طرز تهیه خورشت گوجه سبز استفاده می گردد نعناع و جعفری هستند که معمولا به صورت تازه خرد می نمایند و سپس در روغن تفت می دهند تا عطر و طعم شان آزاد گردد. البته در بعضی از دستور پخت ها، علاوه بر نعناع و جعفری، از سبزی های معطر دیگری مانند گشنیز، تره و ریحان هم استفاده می گردد و یا حتی می توانید از سبزی قورمه برای تهیه این خورشت هم بهره ببرید.
استفاده از انواع گوشت برای تهیه خورش گوجه سبز
برای تهیه خورشت گوجه سبز می توانید از انواع گوشت ها بهره ببرید، یعنی هم گوشت قرمز و هم گوشت مرغ. اما به طور کلی گوشت گوسفندی و گوشت گوساله رایج ترین انتخاب ها هستند. بهتر است از گوشت ران، ماهیچه یا سردست بهره ببرید. طرز تهیه خورش گوجه سبز با گوشت مرغ را هم می توانید با جزییات در کتاب کاله مطالعه کنید.
منبع: کتاب کاله