4 اشتباهی که نباید هنگام خرید مانیتور گیمینگ مرتکب شوید
به گزارش تور آسیایی ارزان، وقتی جست وجو برای خرید یک مانیتور گیمینگ تازه را شروع می کنید، به سرعت متوجه می شوید که گزینه های زیادی پیش رویتان قرار دارند. با وجود اینکه داشتن حق انتخاب بین مدل های متنوع مجذوب کننده است، اما وفور بیش از حد انتخاب را پیچیده می نماید. در چنین شرایطی به راحتی می توان در میان این همه گزینه گم شد و روی چیزهایی تمرکز کرد که اهمیت چندانی ندارند. بنابراین، مهم است که دقیقاً بدانید به چه چیزی احتیاج دارید تا از اشتباهات رایجی که می توانند منجر به خرید محصول اشتباه شوند، جلوگیری کنید. در ادامه به 4 اشتباهی می پردازیم که هنگام خرید مانیتور گیمینگ نباید مرتکب شوید.
نادیده گرفتن پنل مانیتور گیمینگ
در حال حاضر در بازار، انواع مختلفی از پنل های استفاده شده در مانیتورها وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. انتخاب بین TN، VA، IPS و OLED می تواند کمی گیج نماینده باشد، به همین علت در ادامه به طور مختصر توضیحاتی را در خصوص آن ها مطرح می کنیم. ممکن است وسوسه شوید که به سراغ پنل های TN بروید، زیرا آن ها بالاترین رفرش ریت را ارائه می دهند، اما در زمینه هایی مانند بازتولید رنگ و نسبت کنتراست عملکرد چندان درخشانی ندارند.
اینجاست که به پنل های IPS و VA می رسیم که دو تا از محبوب ترین پنل های مورد استفاده در بازار هستند. بعلاوه طیف متنوعی از پنل های OLED نیز وجود دارند که به آرامی روز به روز همه گیر تر می شوند. پنل های IPS برای بیشتر گیمرها مناسب هستند و به علت کیفیت تصویر، واکنش پذیری و زاویه دید فوق العاده، محبوبیت زیادی دارند. از طرف دیگر، پنل های VA برای کسانی که در نور کم بازی می نمایند مناسب هستند، زیرا کنتراست فوق العاده ای دارند و مانند پنل های IPS از مشکل هاله ای شدن نور پس زمینه رنج نمی برند.
پنل های OLED به طور کلی عالی هستند، اما کمی گران تر هستند و بعلاوه باید نگران مشکل سوختگی پیکسل ها باشید. به طور خلاصه، برترین نوع پنل برای همه وجود ندارد، بنابراین مهم است که نحوه استفاده خود را در نظر بگیرید و بر اساس آن انتخاب کنید.
توجه بیش از حد به ویژگی های پر زرق و برق
بسیاری از تولیدنمایندگان تمایل دارند ویژگی های معمولی را برجسته نمایند و با استفاده از اصطلاحات بازاریابی پیچیده، آن ها را به گونه ای جلوه دهند که مشتری برای خریدن ان فریب بخورد. به عنوان مثال می توانیم به مانیتور MEG 321URX QD-OLED از MSI اشاره کنیم که اخیراً در نمایشگاه CES 2024 معرفی گردید و به ادعای آن ها، برای یاری به بازی هایی مانند League of Legends از هوش مصنوعی بهره می برد. این نمایشگر خاص از یک پردازنده هوش مصنوعی روی برد استفاده می نماید که نقشه ی کوچک بازی را تحلیل نموده و با پیش بینی حمله حریفان، یک آیکن روی نمایشگر شما قرار می دهد و به این ترتیب موقعیت آن ها را به شما اطلاع می دهد. واقعیت این است که چنین تعیینه ای هم حواس پرتی ایجاد می نماید و هم اینکه یک مزیت غیرمنصفانه به وجود می آورد. آیا یک گیمر برای لذت بردن از بازی به هوش مصنوعی احتیاج دارد؟
در حال حاضر، نمی دانیم این نوع هوش مصنوعی تا چه حد خوب کار می نماید یا آیا در چند سال آینده همچنان کارایی خواهد داشت یا نه؛ اما احتمالاً عاقلانه تر است که به جای صرف هزینه گزاف برای ویژگی های نو و عجیب و غریب مثل این، روی ویژگی های مهم تر مانیتور مانند درگاه های ورودی و خروجی و اسپیکرهای آن تمرکز کنیم. در همین زمینه می توانیم مانیتورهای سه بعدی را هم مثال بزنیم که چند سال قبل به طور گسترده راهی بازار شدند و حالا دیگر خبری از آن ها نیست. بنابراین توصیه می کنیم در عوض به ویژگی های بسیار مهم ترین هنگام خرید مانیتور گیمینگ توجه کنید.
عدم توجه به HDR
دستیابی به یک تجربه HDR خوب روی مانیتورهای گیمینگ کار چندان ساده ای نیست و مدل هایی که عملکرد واقعاً خوبی ارائه می دهند، اغلب قیمت بالایی دارند. حتی اگر یک مانیتور گیمینگ HDR مناسب با گواهی نامه DisplayHDR پیدا کنید، برای داشتن یک تجربه رضایت بخش، چند نکته دیگر هم وجود دارد که باید به آن ها توجه کنید:
- نوردهی موضعی: هرچه تعداد منطقه ها تقویت نور موضعی بیشتر باشد، تصاویر پویاتر خواهند بود.
- نسبت کنتراست بالا: برای تجربه بهتر HDR، مانیتورهایی را انتخاب کنید که کنتراست بالاتری دارند.
- حدبیشتر روشنایی مناسب: نسبت کنتراست بالا و حدبیشتر روشنایی مناسب، منجر به افزایش جذابیت مانیتور گیمینگ می گردد.
بنابراین صرفا به دام گواهی نامه DisplayHDR نیفتید؛ حتماً به موارد ذکر شده در بالا هم توجه نشان دهید. اگر گزینه ای متناسب با بودجه خود پیدا نکردید، بهتر است روی یک مانیتور SDR معمولی بمانید یا انتظارات خود را در زمینه عملکرد HDR تعدیل کنید.
در نظر نگرفتن توان سخت افزاری سیستم
مهم ترین نکته ای که نباید از قلم بیفتد، هماهنگ سازی مانیتور با سایر اجزای سیستم گیمینگ تان است. بارها با افرادی روبرو شده ایم که بودجه بالایی به ستاپ سیستم گیمینگ اختصاصی داده اند و در نهایت یک مانیتور 1080p معمولی خریده اند. از طرف دیگر افرادی وجود دارند که یک مانیتور فوق العاده خریداری نموده اند ولی کارت گرافیک سیستم نمی تواند بازی ها را با رزولوشن و رفرش ریت موردنظر اجرا کند. به یاد داشته باشید که مانیتور یک بخش جدایی ناپذیر از کامپیوتر گیمینگ شماست و باید به گونه ای انتخاب گردد که تجربه بازی تان را به برترین شکل ارتقا دهد. طبیعتا یک کارت گرافیک قدرتمند مثل RTX 4070 Ti یا RTX 4080 Super قرار نیست با یک مانیتور 1080p سازگاری بالایی داشته باشد.
به همین ترتیب، اگر کارت گرافیک قدیمی و ضعیفی دارید که به سختی می تواند بازی ها را با رزولوشن معمولی اجرا کند، هیچ علتی برای خرید یک مانیتور اولترا واید گران قیمت با رزولوشن بالا وجود ندارد. حالا وقت ارزیابی تمام اجزا و تجهیزات سیستم تان است تا تعیین کنید کدام یک باید زودتر به روز گردد.
سخن پایانی
در بازار مانیتورهای گیمینگ کمبودی وجود ندارد، اما همه آنها ارزش آنالیز ندارند یا نمی توانند تجربه خوبی برای شما به ارمغان بیاورند. به راحتی ممکن است با تماشا انبوهی از گزینه ها و قابلیت ها سردرگم شوید، اما مهم است که به نکات اساسی توجه کنید و محصول درستی را انتخاب کنید، نه اینکه فریب مد یا یک حقه تبلیغاتی را بخورید. بعلاوه درک این موضوع که چه چیزی برای شما برترین کارایی را دارد، اهمیت زیادی دارد تا در نهایت به چیزی نرسید که برای اولویت های شما برترین انتخاب نباشد.
هرچه زودتر متوجه شوید که خرید یک مانیتور گیمینگ چیزی فراتر از آنالیز صرف تعیینات فنی و وسواس بیش از حد روی چند ویژگی نو و ترند روز است، به نفع شما خواهد بود.
منبع: XDA
منبع: دیجیکالا مگ