توصیه هایی برای جلوگیری از مسمومیت بچه ها در سفر
به گزارش تور آسیایی ارزان، ندا فرح بخش، با تاکید بر اهمیت حفظ سلامت و تغذیه کودک در سفر اظهار کرد: ممکن است در طول سفر، زمان مصرف وعده های غذایی تغییر کند و زمانی که کودک گرسنه است، غذا آماده نباشد و در نتیجه مجبور به ریزه خواری و مصرف تنقلات می شود، بنابراین بهتر است مقداری غذای آماده مانند ساندویچ کوکو، کتلت یا ساندویچ مرغ همراه خانواده باشد تا از ریزه خواری کودک جلوگیری شود.

وی افزود: به دلیل اینکه احتمال فاسد شدن غذاهای حاوی سس مانند سالاد الویه زیاد است بهتر است این غذاها تهیه نشود یا اینکه حتما باید در جعبه های حاوی یخ حمل شود. در قطار یا هواپیما نیز می توانید همین کار را انجام دهید.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: تا جایی که امکان دارد زمان خواب و خوردن کودک را باید به گونه ای تنظیم کنید که کودک در آخر سفر گرسنه و خسته نباشد. اگر در هتل یا محل اقامت یخچال وجود داشته باشد، به راحتی می توان غذای دلخواه را تهیه و مصرف کرد. همیشه یک شیشه آب جوشیده نیز با خود همراه داشته باشید.
وی با بیان اینکه احتمال آلودگی میکروبی و مسمومیت در بچه ها بسیار شایع است، افزود: در طول سفر، والدین باید به تغذیه و انتخاب غذای بچه ها خود اهمیت بیشتری دهند زیرا شرایط نگهداری مواد غذایی در خارج از منزل ممکن است موجب آلوده شدن مواد غذایی شود و سموم غذایی، کودک را بیمار کند.
فرح بخش گفت: با توجه به اینکه بچه ها نیاز به مواد مغذی مختلفی دارند، باید در طول روز از تمام گروه های غذایی شامل نان و غلات، گوشت، لبنیات، حبوبات و مغز دانه ها و میوه و سبزی ها به آن ها داده شود.
وی افزود: در مواردی که شرایط به گونه ای است که می خواهید در رستوران غذا بخورید حتما در انتخاب غذا احتیاط لازم را داشته باشید و از مکان هایی کاملا بهداشتی غذا تهیه کنید زیرا بچه ها بسیار حساسند و احتمال آلودگی میکروبی و مسمومیت در آن ها بسیار زیاد است. به طور مثال باید از دادن غذاهایی که در آن ها از گوشت چرخ کرده استفاده شده مانند کباب، همبرگر و چیزبرگر پرهیز کرد زیرا احتمال کهنه بودن و مخلوط کردن مواد دیگر به غیر از گوشت داخل آن ها زیاد است و این مساله می تواند موجب ایجاد مسمومیت در بچه ها شود.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: همچنین باید از خوردن غذاهایی که از انواع سس برای خوش طعم کردن آن ها استفاده شده است نیز بپرهیزید زیرا امکان اینکه این غذاها کهنه و مانده باشد و برای پنهان کردن طعم و بوی بد آن ها از سس و ادویه زیاد استفاده شده باشد، بسیار است.
وی بیان نمود: در رستوران هم به جای سالاد برای بچه ها باید از ماست های پاستوریزه با مارک های شناخته شده که از سلامت آن ها اطمینان دارید استفاده کنید. به ظروفی که غذای کودک در آن سرو می شود توجه کنید که کاملا استریل و تمیز باشند.
فرح بخش گفت: حتی بهتر است قاشق، چنگال، کارد و لیوان مخصوص کودک خود را به همراه داشته باشید و آن ها را با استفاده از مواد ضدعفونی کننده کاملا تمیز و استریل کنید و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف نیز حتما پس از یک بار استفاده، آن ها را دور بریزید.
منبع: گردشبان