خواص بالنگ چیست؟ ، 12 فایده فوق العاده
به گزارش تور آسیایی ارزان، تقریبا همه مردم جهان می دانند که مصرف مرکبات به سلامت بدن کمک می کند. میوه هایی مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت، همگی انبوهی ویتامین و مواد آنتی اکسیدان دارند که برای بدن مفید به حساب می آیند. یکی دیگر از میوه های این خانواده که معمولا از چشم دور می ماند، بالنگ است. بالنگ از نخستین مرکباتی به شمار میرود که انسان پرورش داد و جالب تر اینکه بسکمک از مرکباتی که می شناسیم و عاشق شان هستیم، از پیوند زدن بالنگ با سایر میوه ها به دست آمده اند. به مطالعه این مقاله ادامه دهید تا مهم ترین خواص بالنگ را با یکدیگر بررسی کنیم. ناگفته نماند که پیش تر درباره خواص میوه های دیگر مانند خواص خرمالو، خواص انبه، خواص زردآلو و همینطور خواص آلبالو نیز نوشته ایم.
جدول ارزش غذایی بالنگ
پیش از اینکه به بررسی دقیق خواص بالنگ و تاثیر آن بر سلامت بدن بپردازیم، بد نیست نگاهی به جدول ارزش غذایی این میوه داشته باشیم. هر وعده بالنگ (معادل حدودا 85 گرم) چنین موادی را وارد بدن می کند:
ماکرو / ماده معدنی / ویتامین | اندازه |
کالری | 24 |
چربی کل | 0.3 گرم |
سدیم | 4 میلی گرم |
کربوهیدرات | 7.8 گرم |
فیبر رژیمی | 2.4 گرم |
شکر | 2.1 گرم |
پروتئین | 0.9 گرم |
ویتامین D | 0 |
ویتامین C | 4.5 میلی گرم |
کلسیم | 22 میلی گرم |
آهن | 0.5 میلی گرم |
پتاسیم | 115.9 میلی گرم |
خواص بالنگ چیست؟
بالنگ که سرشار از مواد آنتی آکسیدان و ویتامین C است، نه تنها میوه ای بسیار خوشمزه و خوش بو به شمار میرود، بلکه خواص بی نظیری دارد که مثل تمام میوه های خانواده مرکبات، کمک قابل توجهی به سلامت بدن شما می کنند. در ادامه تنها برخی از این خواص را با یکدیگر بررسی می کنیم.
1. بهبود سیستم ایمنی
سیستم ایمنی نقشی اساسی در سلامت عمومی بدن ایفا می کند و وظیفه مقابله با انواع باکتری ها، ویروس ها و قارچ های آسیب رسانی را برعهده دارد که منجر به بیماری می شوند. چه اندکی ناخوش احوال باشید و چه مبتلا به بیماری های رایج مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا، با مصرف بالنگ می توانید مقادیر قابل توجهی از ویتامین C و مواد آنتی آکسیدان را به سیستم ایمنی بدن خود برسانید و آن را تقویت کنید.
پژوهش ها نشان می دهند که با دریافت ویتامین C کافی می توان از بروز علائم مربوط به عفونت های ریوی - مانند سرماخوردگی عادی - جلوگیری کرد و مدت زمان ابتلا به بیماری را نیز کاهش داد. علاوه بر این، ویتامین C به جلوگیری از ابتلا به سینه پهلو، مالاریا و اسهال هم کمک می کند و حتی در صورت ابتلا به آن ها، باعث می شود دوره بیماری را با سهولت بیشتری پشت سر بگذارید.
بعد از این هم نوبت به مواد آنتی اکسیدانی می رسد که از بدن و سلول های ایمنی شما در برابر مواد اکسنده و استرس زا محافظت می کنند. برای اینکه این آثار مثبت به حداکثر برسد، پیشنهاد می شود بالنگ و دیگر مرکبات را با سایر تقویت کننده های طبیعی سیستم ایمنی - مانند مواد پروبیوتیک و یا زنجبیل - ترکیب کنید.
2. کاهش التهاب
اگرچه التهاب در نقاط مختلف، واکنشی طبیعی از سوی سیستم ایمنی است و از شما در برابر عفونت ها محافظت می کند، اما التهاب مزمن می تواند آثاری جدی بر سلامت بدن بگذارد و حتی ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان را تسریع می کند. یکی از اصلی ترین دلایل التهاب در بدن، انباشت رادیکال های آزاد است. رادیکال های آزاد را می توان مولکول هایی بسیار واکنش پذیر توصیف کرد که به سلول ها آسیب می زنند.
درست مثل سایر مرکبات، بالنگ همراه با انبوهی آنتی اکسیدان از راه می رسد که رادیکال های آزاد را خنثی می کنند و از التهاب ها می کاهند. اما بالنگ به تنهایی برای مقابله با رادیکال های آزاد کافی نیست و پیشنهاد می شود به صورت مداوم سایر غذاهای ضد التهاب مانند سبزیجات، چغندر، کلم بروکلی و بلوبری را نیز مصرف کنید.
3. کاهش خطر ابتلا به سرطان
بالنگ حاوی مقادیر زیادی از مواد ریزمغذی، کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان هایی است که می توانند به جلوگیری از بروز سرطان کمک کنند. در واقع این ویژگی تمام مرکبات است و تنها به بالنگ محدود نمی شود. این مواد از تخریب سلول ها جلوگیری و یا به خودکشی آن ها برای اینکه جا برای سلول های سالم باز شود، کمک می کنند. برای دستیابی به بهترین نتایج، خوب است که بالنگ را در قالب رژیمی غنی از سبزیجات، قارچ، انواع میوه های خانواده بری و انواع لبنیات غنی شده میل کنید.
4. کمک به سلامت قلب
بیماری های قلبی سالانه گریبان میلیون ها نفر را در سراسر جهان می گیرند. در واقع گزارش ها حکایت از این دارند که حدود 30 درصد از مردم جهان جان خود را به خاطر بیماری های قلبی از دست می دهند. با مصرف انواع مرکبات و بالنگ، قلب خود را در شرایط خوبی نگه خواهید داشت و از آن در برابر بیماری ها محافظت می کنید. علاوه بر بهره مندی از این خواص بالنگ خوب است که ماهی سالمون، انواع جو دوسر، آووکادو و غلات کامل را نیز مصرف کنید.
5. تامین فیبر بدن
مرکباتی مانند بالنگ منبعی غنی از فیبر به حساب می آیند. فیبر کمک قابل توجهی به بدن می رساند و برای مثال، سلامت سیستم گوارش را بهبود می بخشد و کلسترول خون را پایین می آورد. در قیاس با سایر میوه ها و سبزیجات، مرکبات از این لحاظ متفاوت ظاهر می شوند که فیبر محلول بیشتری نسبت به فیبر نامحلول دارند.
6. کالری کم
اگر نیاز به پایش کالری دریافتی خود داشته باشید، بالنگ و دیگر اعضای خانواده مرکبات می توانند خوراکی هایی معرکه به حساب بیایند. این میوه ها نه تنها کالری کمی دارند، بلکه به خاطر وجود آب و فیبر زیاد باعث می شوند احساس سیری کنید. پژوهش های زیادی روی ارتباط تناسب اندام و مصرف مرکبات اجرا شده است و یکی از معروف ترین پژوهش ها که 24 سال طول کشید نشان داد بالنگ و دیگر مرکبات می توانند مستقیما به کاهش وزن کمک کنند.
7. خطر کمتر شکل گیری سنگ کلیه
سنگ های کلیه را می شود خیلی ساده، کریستال هایی از جنس مواد معدنی توصیف کرد. این سنگ ها زمانی شکل می گیرند که ادراری بیش از حد غلیظ داشته باشید و یا به عبارت دیگر، اندازه مواد معدنی موجود در ادرار از حد عادی بالاتر باشد. از سوی دیگر، یکی از رایج ترین انواع سنگ کلیه هم به این خاطر پدید می آید که اندازه سیترات موجود در ادرار، پایین است.
خیلی از سبزیجات و میوه ها مانند مرکبات می توانند سطح سیترات موجود در ادرار را بالا ببرند و از خطر شکل گیری سنگ های کلیه جلوگیری کنند. با نوشیدن آب این میوه ها هم می توانید جایگرینی طبیعی برای مکمل های سیترات پتاسیم داشته باشید. پژوهش ها روی بزرگسالان آمریکایی نشان می دهد افرادی که مرکبات می خورند، کمتر از دیگران به سنگ کلیه مبتلا می شوند.
8. حفاظت از مغز
فلاونوئید موجود در میوه ها می تواند با بیماری های مغز و اعصاب مانند آلزایمر و پارکینسون - که مستقیما از شکستن سلول های سیستم عصبی نشات می گیرند - هم مقابله کنند. بخشی از علل بروز این بیماری ها التهاب در بدن است. فلاونوئیدها خواص ضد التهاب دارند و می توانند زنجیره وقایعی که سیستم عصبی را به نابودی می کشانند را متوقف کنند. در واقع محققان با آزمایش روی موش ها دریافته اند برخی از انواع فلاونوئید ها - مثل هسپریدین و آپیژنین ها - از سلول های مغز محافظت می کنند و کارکرد آن ها را بهبود می بخشند.
9. خواص مسکن
از دیگر خواص بالنگ می توان به ضد حساسیت و مسکن بودن آن اشاره کرد. بنابراین جایگزینی عالی برای داروهای مسکن به شمار میرود، خصوصا هنگامی که از سردرد رنج می برید و یا به نقرس مبتلا شده اید.
10. جلوگیری از سرفه و سرماخوردگی
بالنگ یک خوراکی بی نظیر برای اوقاتی است که به سرماخوردگی و آنفلوانزا مبتلا شده اید و مدام سرفه می کنید. این میوه خواص ضد خونریزی و ضد آسم دارد و نه تنها علاجی برای مسائل ریوی به شمار میرود، بلکه گنجایش ریه را هم بالا می برد.
11. کمک به هضم
بالنگ به صورت کلی سلامت معده را بهبود می دهد و با مصرف آن، سطح اسیدی بودن معده را متعادل می کنید. کارکردهای کلی سیستم گوارش هم بهبود می یابند و تا حد خوبی از بروز نفخ، یبوست و تهوع جلوگیری خواهد شد.
12. کمک به سلامت دندان و لثه
پوست و آب بالنگ حاوی اندازه قابل توجهی از مواد معدنی مختلف مانند فسفر، منیزیم و کلسیم است که تاثیری مستقیم روی سلامت دندان ها و لثه می گذارند. از سوی دیگر ماده ای به نام نارینجنین را هم در این میوه پیدا می کنید که خواص ضد میکروبی دارد و از بروز مسائل مختلف برای دهان - مثلا بستن پلاک و جرم یا ایجاد حفره روی دندان ها و همینطور التهاب لثه - جلوگیری خواهد کرد.
گذشته از خواص بالنگ، معایب مصرف آن چیست؟
اگرچه این اتفاق نادر است، اما برخی از مردم به مرکباتی مانند بالنگ حساسیب دارند و ممکن است علائمی مانند خارش، التهاب گلو، کهیر، قرمزی پوست و گزگز کردن نقاط مختلف بدن را تجربه کنند. علاوه بر این، بالنگ اندازه قابل توجهی شکر در خود جای داده که می تواند قند خون را بالا ببرد و برخی از خواص دیگر آن را بی اثر کند.
روش های مختلف نگهداری میوه بالنگ چیست؟
برای اینکه میوه بالنگ را برای مدت طولانی تری نگه دارید و از آن در فصل های دیگر سال لذت می برید، می توانید از راهکارهای مختلف مانند خشک کردن بالنگ، تبدیل آن به مربا، قرار دادن آن در فریزر، تخمیر و تبدیل آن به سرکه و ترشی انداختن استفاده کنید.
منبع: کتاب کاله