روستای اکنلو یکی از روستاهای زیبای استان همدان به شمار می رود

به گزارش تور آسیایی ارزان، ایسنا/ براساس آخرین گزارشهای منتشر گشته، روستای اکنلو یکی از روستاهای زیبای استان همدان به شمار می رود.

روستای اکنلو یکی از روستاهای زیبای استان همدان به شمار می رود

اکنلو در فاصله 138 کیلومتری استان همدان، 73 کیلومتری کبودرآهنگ و 32 کیلومتری بخش شیرین سو در دهستان مهربان علیا واقع است و با جمعیتی افزون بر 1800 نفر شامل 541 خانوار از پرجمعیت ترین روستاهای بخش شیرین سو کبودرآهنگ به شمار می رود.

چشمه های متنوع در دل کوهها، جنگلهای سرسبز، گستردگی باغات و تاکستانهای انگور با کوهها و منظره ها طبیعی بکر و زیبا، گونه های درختی برافراشته و سرسبز و نیز مکانهای تاریخی بی نظیرترین اکوسیستم را با طبیعت چشم نواز و منحصر بفرد در این روستا رقم زده است.

روستایی که نه تنها از لحاظ طبیعت بکر، زیبا و سرسبز شهره بوده بلکه با داشتن اهالی فهیم و میهمان دوست و خونگرم با فرهنگی غنی همه ساله به ویژه در ایام نوروز و شهریور پذیرای هزاران توریست طبیعت دوست از استانهای مختلف است.

انگورهای متنوع از فخری، صاحبی، شیرازی و یاقوتی و فرآورده های مختلف انگور از شیره، کشمش، مویز و سرکه و نیز انواع میوه و گردو از جمله محصولات کشاورزی شاخص این روستا به شمار می رود، ضمن اینکه گوسفند نژاد مهربان این روستا که از پوست و گوشت آن در صنایع مختلف استفاده می گردد، دارای معروفیت فراوانی است.

طی چهار سال گذشته هر ساله در اواخر شهریور جشنواره بومی محلی انگور و صنایع دستی روستای هدف توریستی اکنلو برگزار می گردد که این امر نیز موجب شده توریستان زیادی برای بازدید از جاذبه های طبیعی و تاریخی، این روستا را به عنوان یکی از مقاصد توریستی خود لحاظ نمایند.

توریستانی که روستای هدف توریستی اکنلو را برای مسافرت و ده گردی انتخاب می نمایند، به طور قطع از صرف غذای محلی ای ران شوربا ثبت شده این روستا در لیست ملی آثار ناملموس کشور غافل نخواهند شد.

کلوچه و نان محلی، انواع آش، تولیدات صنایع دستی روستا، برند اصیل فرش مهربان، لبنیات محلی و عسل، انگور، شیره، سرکه، پوست و گوشت و پشم گوسفند مهربان، انواع میوه ها و گردو را میتوان از جمله سوغاتی های این روستا دانست.

علاوه بر آن، آنچه که این روستا را بیش از هر روستای دیگری منحصر بفرد نموده، معروفیت این روستا به روستای پرفسور بالتازار است.

شیوع موج سوم اپیدمی طاعون در سال 1331 و حضور و سکونت یک پزشک و اپیدمیولوژیست حاذق فرانسوی به نام مارسل بالتازار در این روستا به منظور تحقیق در رابطه با این بیماری و تأسیس پایگاه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران به دلیل تحقیقات پزشکی به وسیله وی در اکنلو موجب شد که این روستا از همان زمان یکی از روستاهای متفاوت گردد و امروز این روستا را به نام روستای پرفسور بالتازار بشناسند.

هر ساله بیش از 10 تا 15 مورد کارگاه ملی و بین المللی در این روستا برگزار می گردد ضمن اینکه همزمان با رویداد 2018 در سال 97 روستای اکنلو میزبان 16 کشور آسیایی، آفریقایی و اروپایی دنیا در یک دوره هشت روزه بود.

روستای اکنلو با دارا بودن زیرساختهای لازم همانند اینترنت پرسرعت، فیبرنوری، آب، برق، گاز و تلفن دارای 32 معبر بوده که هر یک از این معابر و خیابانها به نام محققان انستیتو پاستور ایران نامگذاری شد ضمن اینکه پنج معبر و خیابان و کوچه به نام شهدای روستاست.

شغل بیشتر اهالی روستا کشاورزی، دامداری، باغداری و جنگل داری بوده و سبقه روستای اکنلو از نظر فرهنگی تأثیر بالایی در تحصیلات اهالی روستا داشته است بطوریکه این روستا علاوه بر مشاغل مختلف چون استاد و معلمی چندین پزشک تحویل جامعه داده و در استان و یا خارج از استان مشغول به طبابت هستند.

به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی کبودرآهنگ، روستای اکنلو سالانه به طور تقریبی دارای 3000 تا 4000 نفر توریست و مسافر است.

مهدی غلامی اظهار کرد: روستای علیصدر و اکنلو یکی از دو روستای مهم توریستی شهرستان کبودرآهنگ بوده که متأسفانه فاقد خانه بومگردی هستند اما در این روستاها واحدهای اسکان موقت و خانه های مسافر دارای فعالیت است.

وی با اشاره به روستای اکنلو معروف به روستای پرفسور بالتازار اظهار کرد: حمام قدیمی روستای اکنلو مربوط به دوران قاجار، قنات پرآب و گوارای روستا، جنگلهای 150 هکتاری، بافت سنتی و زیبا در پای کوه همراه با منظره ها طبیعی و کوههای یکنواخت و باغات انگور و نیز پایگاه تحقیقاتی انستیتو پاستور از جمله جاذبه های روستای اکنلو به شمار می رود.

وی بیان نمود: در سال 1331 که دکتر بالتازار برای تحقیقات پزشکی و شناسایی و درمان طاعون به روستای اکنلو می آید، بعضی از وسایل به جامانده از وی از آن دوران جمع آوری شده و به وسیله انستیتو پاستور ایران یک موزه داخلی پزشکی در سال 92 در پایگاه تحقیقاتی بیماری های نوپدید و بازپدید اکنلو راه اندازی می گردد.

غلامی افزود: این موزه پزشکی مربوط به وزارت بهداشت و انستیتو پاستور ایران بوده و به دلیل جانمایی موزه در مرکز تحقیقاتی پزشکی اکنلو بازدید عمومی ندارد و باید برای بازدید با این پایگاه تحقیقاتی پزشکی هماهنگی گردد.

وی با اشاره به غذای محلی ای ران شوربا روستای اکنلو یادآور شد: غذای محلی ای ران شوربا در سال 95 به شماره 11701 ثبت لیست ملی آثار ناملموس کشور شده است.

غلامی به نحوه پخت این غذا نیز اشاره نمود و گفت: شکل کلی این غذا شبیه آبگوشت است اما علاوه بر مواد داخل آبگوشت، دوغ محلی، روغن حیوانی و آرد نیز به این غذا افزوده می گردد.

وی با بیان اینکه ایجاد خانه بومگردی در روستای اکنلو به واسطه جاذبه های توریستی روستا توجیه مالی خوبی خواهد داشت، مطرح نمود: این روستا فعلاً تنها دارای دو خانه اسکان موقت برای توریستان و مسافران بوده و خانه بومگردی ندارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، توریستی و صنایع دستی کبودرآهنگ یادآور شد: یک یا دو نفر برای راه اندازی خانه بومگردی در روستای اکنلو متقاضی بودند که خانه های پیشنهادی آنها برای راه اندازی خانه بومگردی ایمنی لازم را نداشت و مورد تأیید قرار نگرفت.

دهیار روستای اکنلو اظهار کرد: روستای اکنلو در فصل بهار و تابستان معمولاً دارای بیشترین مسافر و توریست است.

علیرضا زارعی بیان نمود: شهرستان کبودرآهنگ دارای 1280 هکتار باغات انگور بوده که از این مقدار سطح باغات انگور بیش از 100 هکتار آن به روستای اکنلو اختصاص دارد و انگور از جمله محصولات باغی مهم روستا به شمار می رود.

وی با اشاره به اینکه روستای اکنلو آماده استقبال از میهمانان و توریستان نوروزی 1403 شده، توضیح داد: در نوروز سال جاری برنامه های ویژه ای با توجه به نوروز و ایام ماه مبارک رمضان در این روستا پیش بینی شده که استقبال از نوروز و برگزاری بازی های بومی محلی از جمله این برنامه ها برای این روستاست.

منبع: همگردی
انتشار: 23 اسفند 1402 بروزرسانی: 23 اسفند 1402 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 4185

به "روستای اکنلو یکی از روستاهای زیبای استان همدان به شمار می رود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستای اکنلو یکی از روستاهای زیبای استان همدان به شمار می رود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید