طرز تهیه حلیم گندم با روش های مختلف و طعمی که تکرار نمی شود!

به گزارش تور آسیایی ارزان، حلیم، غذای مخصوص خاورمیانه بوده و برای درست کردن آن از بلغور گندم یا جو به همراه انواع گوشت استفاده می شود. اصولا حلیم را به عنوان صبحانه، عصرانه یا در ماه رمضان هنگام سحر و افطار سرو می کنند. روش های مختلفی برای طرز تهیه حلیم گندم وجود دارد که از جمله این روش ها می توان به حلیم گندم با گوشت، مرغ یا بوقلمون اشاره کرد. البته می توانید این غذا را به شکل ساده و بدون گوشت هم درست کنید.

طرز تهیه حلیم گندم با روش های مختلف و طعمی که تکرار نمی شود!

در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه حلیم گندم را با روش های مختلف آموزش دهیم تا بتوانید آن را به راحتی در منزل درست کرده و میل کنید. اما اگر به تهیه این غذا به روش های دیگر هم علاقه دارید، طرز تهیه بولامه را نیز مطالعه کنید.

حلیم گندم

تعداد نفرات6 نفر
زمان آماده سازی1 ساعت
زمان پخت4 ساعت
اندازه سختیزیاد

طرز تهیه حلیم گندم

درست کردن حلیم گندم در بهترین حالت، با استفاده از گوشت گوسفندی بوده و طعم این غذا را نسبت به دیگر روش های پخت بهتر می کند. از آنجایی که در میان ترکیبات حلیم، گندم هم دیده می شود، می توان آن را منبع خوبی برای روی، آهن، منیزیم، نیاسین و… دانست؛ بنابراین انتخابی مناسب برای سیستم گوارش بدن است. حلیم گندم هم مانند طرز تهیه آش شله قلمکار بافتی کشدار داشته و این ویژگی به دلیل گوشتی است که در تهیه آن استفاده می شود.

مواد لازم در طرز پخت حلیم گندم

قبل از هر چیز باید مواد زیر را برای پخت حلیم گوشت آماده کنید. با این اندازه مواد اولیه می توان برای 6 نفر حلیم تهیه کرد. در طرز تهیه حلیم نذری برای 50 نفر یا تعداد بیشتر نیز باید اندازه مواد اولیه را به نسبت افزایش دهید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
گندم پوست کنده500 گرم
گوشت250 گرم
پیاز1 عدد
آببه اندازه لازم
نمکبه اندازه لازم
روغن حیوانی یا کره آب شدهبه اندازه لازم
شکر و دارچین (برای تزیین)به اندازه لازم
کنجد (برای تزیین)به اندازه لازم

دستور پخت حلیم گندم

پس از آماده سازی مواد اولیه، مراحل زیر را برای درست کردن حلیم گندم دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا پوست گندم ها را بگیرید و آن ها را به مدت 12 ساعت خیس کنید.
  • مرحله دوم: گندم ها را با 18 لیوان آب بپزید و آن ها را در حین پخت هم بزنید تا نسوزند. کف ایجاد شده در هنگام پخت را نیز با قاشق بردارید. وقتی مواد درون قابلمه به جوش آمد، حرارت اجاق را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا گندم کاملا بپزد.
  • مرحله سوم: یک قابلمه دیگر بردارید و گوشت را به همراه پیاز و 3 لیوان آب داخل آن بریزید. اجازه دهید تا گوشت به مدت 3 ساعت، پخته شود. زمانی که گوشت نیم پز شد، نمک را به آن اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: پس از پخت گندم ها، اجازه دهید تا خنک شوند. سپس، با استفاده از گوشت کوب برقی آن ها را له کنید تا بافت گندم ها شبیه پوره شود.
  • مرحله پنجم: گوشت پخته شده را با چنگال ریش ریش کنید. آب گوشت را از صافی عبور دهید و به همراه گوشت ریش ریش با گندم ترکیب کنید.
  • مرحله ششم: گوشت و گندم را به مدت 15 دقیقه دیگر با گوشت کوب برقی بزنید و آن ها را به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله هفتم: اکنون اندازهی نمک به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت دیگر روی حرارت باقی بماند.
  • مرحله هشتم: زمانی که حلیم کشدار شد و قوام آمد، آن را از روی حرارت بردارید و داخل ظرف سرو بریزید. حالا روغن حیوانی یا کره آب شده را روی حلیم اضافه کرده و آن را با دارچین، شکر و کنجد تزیین کنید.

طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت

اغلب گیاهخواران برای درست کردن حلیم از گوشت استفاده نمی کنند که در طرز تهیه حلیم گندم بدون گوشت باید گوشت را از فهرست مواد اولیه کنار بگذارید و مطابق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: گندم پوست کنده را شسته، داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کاملا بپزد.
  • مرحله دوم: یک پیاز را نگینی خرد کرده، تفت دهید و نمک و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: در ادامه پیاز را داخل قابلمه گندم بریزید و اجازه دهید تا این مواد به خوبی پخته شوند.
  • مرحله چهارم: در نهایت ترکیب گندم و دیگر مواد اولیه را میکس کرده و سرو کنید.

نکته: برخی افراد برای تهیه حلیم گندم بدون گوشت، به ترکیب گندم پس از پخت، رب یا شیر هم اضافه می کنند.

طرز تهیه حلیم گندم با بوقلمون

در بیشتر مواقع حلیم را با استفاده از بوقلمون تهیه می کنند تا هم مالی تر باشد و هم طعمی شبیه به گوشت گوسفند داشته باشد. درست کردن حلیم بوقلمون کار چندان سختی نیست که در ادامه این بخش به روش تهیه آن پرداخته ایم.

مواد اولیه حلیم گندم با گوشت بوقلمون

برای درست کردن حلیم گندم با گوشت بوقلمون به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
گندم پوست کنده600 گرم
سینه بوقلمون پوست گرفته300 گرم
پیاز1 عدد
نمک و زردچوبههر کدام نصف قاشق چایخوری
روغن و کره حیوانیبه اندازه لازم
شکر، کنجد و دارچین (برای تزیین)به اندازه لازم

دستور پخت حلیم گندم و بوقلمون

مراحل تهیه حلیم گندم با بوقلمون به شرح زیر است:

  • مرحله اول: گندم را به مدت 12 ساعت از قبل خیس کنید. سپس گندم خیس خورده را به همراه یک لیتر آب داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا گندم پخته شود. در حین پخت گندم، هر از چندگاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد.
  • مرحله دوم: پیاز را پوست گرفته و به چند قسمت تقسیم کنید. حالا بوقلمون، پیاز، آب، نمک و زردچوبه را داخل یک قابلمه دیگر بریزید و گوشت بوقلمون را روی شعله ملایم بپزید.
  • مرحله سوم: پس از پخت بوقلمون، گوشت آن را ریش ریش کرده و آب به جای مانده داخل قابلمه را صاف کنید.
  • مرحله چهارم: زمانی که گندم پخته شد، آن را با گوشت کوب برقی یا داخل غذاساز پوره کرده و بوقلمون ریش ریش شده و آب آن را به پوره گندم اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: یک ساعت دیگر حلیم را روی شعله گاز بگذارید تا به قوام رسیده و کش دار شود.
  • مرحله ششم: حلیم را داخل ظرف سرو بریزید و روغن یا کره آب شده را روی آن اضافه کنید. در نهایت شکر، کنجد و دارچین را نیز برای تزیین حلیم گندم و بوقلمون مورد استفاده قرار دهید.

طرز تهیه حلیم گندم با مرغ

برای افرادی که نمی توانند از گوشت گوسفند یا بوقلمون استفاده کنند یا می خواهند مدل متفاوتی از طعم حلیم را بچشند، طرز پخت حلیم با مرغ انتخاب بهتری خواهد بود.

مواد اولیه حلیم گندم با گوشت مرغ

در اولین گام از طرز تهیه حلیم گندم و مرغ ، مواد اولیه زیر را آماده کرده و دست به کار شوید:

مواد لازماندازه مورد نیاز
گندم پوست کنده500 گرم
سینه و ران مرغ200 گرم
برگ بو1 عدد
چوب دارچین1 عدد
نمکبه اندازه لازم
روغن یا کره آب شدهبه اندازه لازم
دارچین (برای تزیین)به اندازه لازم

دستور پخت حلیم گندم و مرغ

در ادامه مراحل درست کردن حلیم گندم با گوشت مرغ معرفی شده است:

  • مرحله اول: گندم را خیس کرده و درون قابلمه بریزید. سپس سینه و ران مرغ را به همراه برگ بو، چوب دارچین و نمک به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تا به مدت 2 ساعت بپزند.
  • مرحله دوم: پس از این زمان، چک کنید که مرغ به طور کامل پخته باشد. در این صورت، مرغ را از قابلمه خارج کرده و پس از ریش ریش کردن، دوباره به گندم ها اضافه کنید.
  • مرحله سوم: سپس، برگ بو و چوب دارچین را از قابلمه خارج کرده و با استفاده از گوشت کوب برقی، مخلوط کن یا غذاساز، محتویات داخل قابلمه را کاملا له کنید.
  • مرحله چهارم: نزدیک به 20 دقیقه دیگر اجازه دهید تا ترکیبات درون قابلمه روی حرارت باقی بمانند. اکنون حلیم شما آماده است و می توانید آن را با دارچین و روغن یا کره آب شده تزیین کنید.

نکات مهم در طرز تهیه انواع حلیم گندم

اگر دوست دارید تا حلیم گندم را به شیوه ای خوشمزه و حرفه ای تهیه کنید، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • از آنجایی که تهیه حلیم گندم کمی زمان بر است، می توان طرز تهیه حلیم گندم در زودپز یا آرام پز را امتحان کنید. در واقع مراحل طرز تهیه حلیم گندم در آرام پز با سرعت بالاتری انجام شده و تنها کاری که باید روی گاز انجام دهید، ترکیب گوشت و گندم با یکدیگر و طعم دار کردن آن ها است.
  • در طرز تهیه حلیم با بلغور گندم به جای استفاده از گندم کامل می توانید بلغور گندم را مورد استفاده قرار دهید که در این صورت زمان پخت گندم کمتر می شود.
  • در طرز تهیه حلیم گندم با شیر ابتدا منتظر بمانید تا گندم پخته شده و آب آن کشیده شود. سپس اندازهی شیر اضافه کرده و گندم را با گوشت کوب برقی پوره کنید.
  • هرچه حلیم بیشتر پوره شود، حالت کش دارتری خواهید داشت. همچنین برای تهیه یک حلیم کشدار، باید گوشت را ریش ریش کنید و خرد کردن گوشت کار درستی نیست.
  • استفاده از شکر در هنگام سرو حلیم گندم کاملا اختکمک است و برخی افراد به جای شکر، انواع حلیم گندم را با نمک می خورند.
  • اگر دوست دارید تا حلیم شما از همان ابتدا طعم دارچین داشته باشید، می توانید یک چوب دارچین را در هنگام پخت گندم داخل قابلمه بیندازید و آن را پیش از پوره کردن گندم، از قابلمه خارج کنید.
  • اگر قصد استفاده از حلیم در رژیم لاغری خود را دارید، باید روغن یا کره آب شده و همچنین شکر را از فهرست مواد اولیه خط بزنید و حلیم را به صورت ساده میل کنید.

روش نگهداری حلیم گندم

حال که با روش های مختلف طرز تهیه حلیم گندم آشنا شدید، اکنون این سوال پیش می آید که حلیم را چگونه نگهداری کنیم؟ حلیم را پس از خنک شدن، در ظرفی درب دار بریزد، درب ظرف را محکم کنید و آن را در یخچال قرار دهید. حلیم گندم در حدود 3 تا 4 روز ماندگاری دارد، اما حتما پیش از مصرف، سالم بودن آن را بررسی کنید.

جلوگیری از خراب شدن حلیم گندم

ابتدا باید بدانید که حلیم گندم تازه، عطر و طعم مجذوب کننده تری دارد و بهتر است تا آن را به اندازه نیاز خود برای یک وعده درست کنید. با این وجود برای جلوگیری از خراب شدن حلیم، دقت داشته باشید که غذا بیرون از یخچال باقی نماند. همچنین محکم بودن درب ظرف نگهداری از حلیم نیز اهمیت دارد.

خواص گندم

گندم منبعی غنی از فیبر، پروتئین، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، روی و مس و ویتامین هایی همچون ویتامین E است و به همین دلیل یک ماده غذایی ارزشمند محسوب می شود. با مصرف گندم ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان کاهش یافته و به حفظ سلامت بدن کمک می کند. از دیگر خواص گندم می توان به سلامت پوست، تقویت استخوان ها، افزایش انرژی بدن، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی اشاره کرد.

خرید حلیم آنلاین از بهترین رستوران های خبرنگاران

برای درست کردن حلیم گندم باید تمام مراحل را با دقت بالایی پیش ببرید. همچنین باید مراحل پخت گوشت و گندم را به گونه ای انجام دهید که هیچ بافت اضافی داخل آن باقی نماند. در نهایت نیز لازم است که این ترکیب را کاملا با گوشت کوب له کنید تا هیچ اثری از دانه های گندم در بافت حلیم وجود نداشته باشد.

حال، اگر تمایلی به انجام این مراحل و درست کردن حلیم گندم در منزل را ندارید، می توانید این غذا را از رستوران های خبرنگاران سفارش دهید. سفارش آنلاین غذا خبرنگاران در خدمت شما است تا حلیم خبرنگاران یا انواع غذا را در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت به دست شما برساند.

سوالات متداول

چگونه یک حلیم کشدار تهیه کنیم؟

برای کشدار شدن حلیم، باید گندم را به خوبی پوره کنید تا بافت یکدستی از آن ایجاد شود. همچنین در تهیه این غذا باید گوشت را به جای خرد کردن، ریش ریش کنید تا بافتی کشدار به دست آید.

در طرز تهیه حلیم گندم از چه نوع گوشتی استفاده می شود؟

برای درست کردن یک حلیم گندم خوشمزه می توان گوشت قرمز، گوشت بوقلمون یا مرغ را مورد استفاده قرار داد. البته در روشی ساده می توان حلیم گندم را بدون گوشت هم تهیه کرد.

چگونه حلیم گندم را به شیوه ای رژیمی تر درست کنیم؟

اگر در پی یک غذای رژیمی با کالری کمتر هستید، حلیم گندم را بدون اضافه کردن روغن یا کره آب شده و شکر میل کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 20 بهمن 1403 بروزرسانی: 20 بهمن 1403 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 5371

به "طرز تهیه حلیم گندم با روش های مختلف و طعمی که تکرار نمی شود!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلیم گندم با روش های مختلف و طعمی که تکرار نمی شود!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید