طرز تهیه خاگینه؛ دسر ایرانی مقوی و خوشمزه

به گزارش تور آسیایی ارزان، خاگینه در زبان فارسی به معنی خوراکی است که از هم زدن زرده و سفیده تخم مرغ و سرخ کردن آن در روغن درست می گردد. خاگینه، یکی از قدیمی ترین دسر های و میان وعده های سنتی ایرانی است که طرز تهیه ای بسیار ساده دارد و در مدت زمان کوتاهی آماده می گردد. آرد و تخم مرغ از مواد اصلی تشکیل دهنده خاگینه هستند.

طرز تهیه خاگینه؛ دسر ایرانی مقوی و خوشمزه

بعضی افراد، خاستگاه خاگینه را به منطقه آذربایجان نسبت می دهند؛ اما باید بدانید که خاگینه منتسب به منطقه خاصی نیست و در همه شهر های ایران با روش های مختلف و مواد اولیه متنوع در دو نوع شیرین و غیرشیرین درست می گردد. خاگینه، گزینه ای مناسب برای سرو در وعده صبحانه، عصرانه یا حتی یک شام سبک است. شما بعلاوه می توانید خاگینه را به عنوان یک دسر مجلسی در سفره های مهمانی خود قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه خاگینه:

5 عدد تخم مرغ

6 قاشق غذا خوری آرد

5 قاشق غذا خوری ماست

2 پیمانه شکر

یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر

روغن مایع به مقدار لازم

زعفران دم نموده به مقدار لازم

طرز تهیه

1. تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و ماست را به آن ها اضافه کنید. ماست و تخم مرغ را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس بیکینگ پودر و آرد را در کاسه بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

2. مقداری روغن در یک تابه مناسب بریزید و تابه را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن داغ گردد. شعله گاز را کم کنید و یک شعله پخش کن، زیر تابه قرار دهید. مایه خاگینه را در تابه بریزید و درب آن را ببندید تا خاگینه برای حدود 20 دقیقه بپزد و یک طرف آن سرخ گردد. سپس خاگینه را برگردانید و اجازه دهید تا طرف دیگر آن نیز سرخ گردد.

3. خاگینه را از تابه بیرون بیاورید و آن را به مقدار های دلخواه برش بزنید.

4. آماده سازی شربت خاگینه: دو پیمانه آب، دو پیمانه شکر و یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده را در یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی شعله میانه گاز قرار دهید تا شکر در آب حل گردد و شربت شما کمی غلیظ گردد. پس از چند جوش، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا شربت خنک گردد.

5. شربت سرد را روی خاگینه گرم بریزید و خاگینه را همراه با چای، قهوه یا بستنی سرو کنید.

منبع: گردشبان
انتشار: 5 فروردین 1403 بروزرسانی: 5 فروردین 1403 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 4469

به "طرز تهیه خاگینه؛ دسر ایرانی مقوی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خاگینه؛ دسر ایرانی مقوی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید