طرز تهیه خورش ریواس با گوشت چرخ نموده جا افتاده و مجلسی
به گزارش تور آسیایی ارزان، طعم ترش و دلچسب ریواس در کنار گوشت چرخ نموده، خورش ریواس را به یک غذای بهاری و خوشمزه تبدیل نموده است. این خورش به علت پخت سریع و آسان، انتخابی مناسب برای روزهای پر مشغله است. در ادامه طرز تهیه خورش ریواس با گوشت چرخ نموده را به صورت مرحله به مرحله آموزش می دهیم. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این خورش خوشمزه و مجلسی را یاد بگیرید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه خورش ریواس با گوشت چرخ نموده
- ریواس 500 گرم
- گوشت چرخ نموده 350 گرم
- پیاز 2 عدد
- زعفران دم نموده به اندازه لازم
- نمک، فلفل و ادویه به اندازه لازم
طرز تهیه خورش ریواس با گوشت چرخ نموده
1. تفت دادن گوشت چرخ نموده
اولین مرحله از طرز تهیه خورش ریواس با گوشت چرخ نموده این است که ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و بعد در اندازهی روغن تفت دهید تا کمی نرم و شفاف شوند سپس گوشت چرخ نموده را به شکل قلقلی درآورید و به پیاز در حال سرخ شدن اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و مجدد مواد را هم بزنید در نهایت زعفران دم نموده را به مخلوط گوشت اضافه کنید.
2. پخت خورش ریواس
اکنون 2 پیمانه آب به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش به مدت یک ساعت خوب و با حرارت کم بپزد سپس ریواس ها را که تمیز نموده و پوست گرفته اید به قطعات 3-4 سانتی متری خرد کنید و در تابه ای جداگانه با روغن تفت دهید تا نرم شوند بعد ریواس های تفت داده شده را به همراه نمک و جعفری و نعناع خشک که اندازهی در روغن تفت داده اید، به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش ریواس با گوشت چرخ نموده به مدت 15 الی 20 دقیقه دیگر بپزد تا جا بیافتد. خورش ریواس را می توانید در ظرف مد نظرتان با برنج سرو کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه خورش ریواس
تهیه و پخت خورش ریواس با گوشت چرخ نموده یکی از راحت ترین شیوه های تهیه خورشت ریواس است چون اگر به جای گوشت چرخ نموده از گوشت تکه ای بهره ببرید زمان بیشتری برای تهیه آن باید صرف کنید.
استفاده از گوشت خورشتی در تهیه خورش ریواس
معمولا برای تهیه خورش ریواس از گوشت تکه ای قرمز استفاده می گردد بنابراین می توانید از گوشت خورشتی به جای گوشت چرخ نموده بهره ببرید. اما در کنار آن می توانید از انواع گوشت مرغ هم در تهیه این خورش بهره ببرید.
اضافه کردن لپه در تهیه خورش ریواس
در بعضی از نقاط ایران در تهیه خورش ریواس اندازهی لپه هم در آن استفاده می نمایند بنابراین در صورت تمایل می توانید به این خورش لپه هم اضافه کنید.
طعم دادن به خورش ریواس
از آن جایی که ریواس ترش است معمولا در طرز تهیه خورش ریواس، بسته به ذائقه خود می توانید یا آن را ترش تر کنید یا شیرین تر بپزید. بنابراین برای طعم ترش تر خورش می توانید از آبغوره یا آبلیمو بهره ببرید. اما اگر دوست دارید آن را شیرین کنید می توانید اندازهی شکر به خورش اضافه کنید.
گاهی حتی برای تزیین خورش ریواس از نعنا و جعفری ساطوری شده استفاده می نمایند. عده ای حتی از ترکیب ریواس و کنگر یک خورش تهیه می نمایند اما اگر دوست دارید طرز تهیه خورش کنگر را به صورت مجزا بدانید طرز تهیه آن را در کتاب کاله مطالعه کنید.
فواید و خواص ریواس
ریواس، گیاهی با ساقه های صورتی یا قرمز و برگ های سبز، سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست که فواید و خواص بسیاری برای سلامتی دارد. بعضی از مهم ترین فواید و خواص ریواس عبارتند از:
سلامت دستگاه گوارش
- ملین طبیعی: ریواس به علت فیبر بالا، به هضم غذا و دفع مدفوع یاری می نماید و یبوست را درمان می نماید.
- ضد اسهال: تانن موجود در ریواس خاصیت ضد اسهالی دارد و به تنظیم حرکات روده یاری می نماید.
سلامت قلب و عروق
- کاهش کلسترول: فیبر موجود در ریواس به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) یاری می نماید.
- کنترل فشار خون: پتاسیم موجود در ریواس به تنظیم فشار خون یاری می نماید.
سلامت استخوان ها
- ویتامین K: ریواس منبع عالی ویتامین K است که به انعقاد خون و سلامت استخوان ها یاری می نماید.
- کلسیم: ریواس حاوی کلسیم است که به استحکام استخوان ها و دندان ها یاری می نماید.
سلامت پوست
- آنتی اکسیدان ها: آنتی اکسیدان های موجود در ریواس به محافظت از پوست در برابر رادیکال های آزاد و پیری زودرس یاری می نمایند.
- ویتامین C: ویتامین C موجود در ریواس به فراوری کلاژن و حفظ سلامت پوست یاری می نماید.
ضد سرطان
- آنتی اکسیدان ها: آنتی اکسیدان های موجود در ریواس به مبارزه با رادیکال های آزاد و سلول های سرطانی یاری می نمایند.
- فیبر: فیبر موجود در ریواس به دفع سموم از بدن و کاهش خطر ابتلا به سرطان یاری می نماید.
سایر خواص ریواس
- تقویت سیستم ایمنی بدن: ریواس به علت ویتامین C بالا، سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.
- کاهش التهاب: ریواس خاصیت ضد التهابی دارد و به کاهش التهاب در بدن یاری می نماید.
- درمان کم خونی: ریواس به علت آهن بالا، به درمان کم خونی یاری می نماید.
برگ های ریواس را نخوردید
برگ های ریواس سمی هستند و نباید مصرف شوند. افراد مبتلا به اسید اوریک بالا باید در مصرف ریواس احتیاط نمایند.
منبع: کتاب کاله