طرز تهیه لگیمات با ماست ترد و خوشمزه به دو روش
به گزارش تور آسیایی ارزان، لگیمات که در بیشتر شهرهای جنوبی کشور درست می گردد به خوبی جای خود را در کنار زولبیا و بامیه در سفره های افطار باز نموده است. این شیرینی ترد و خوشمزه را به چند روش آسان در منزل می توان تهیه کرد. لگیمات یا لُقیمات را به نام بامیه عربی هم می شناسند چراکه در کشورهای عربی آن را بسیار درست می نمایند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این شیرینی ترد و خوشمزه از خانواده دونات است که با کمی تغییر، مزه ای شبیه به مزه بامیه پیدا نموده است. شما در این مطلب می توانید طرز تهیه لگیمات با ماست را به دو روش مختلف اما آسان بخوانید.
مواد لازم برای تهیه لگیمات با ماست
- ماست دو قاشق غذاخوری
- تخم مرغ دو عدد
- آرد دو لیوان
- آب یک لیوان
- شیر خشک یک قاشق غذاخوری
- شکر یک قاشق عذاخوری
- مخمر یک قاشق غذاخوری
- پودر هل دو قاشق چای خوری
- روغن یک چهارم پیمانه
- زعفران به میزان لازم
- روغن سرخ کردنی به میزان لازم
طرز تهیه لگیمات با ماست
1. خمیر را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه لگیمات با ماست باید یک کاسه بزرگ برای مخلوط کردن مواد انتخاب کنید. آرد، شکر، شیر خشک، هل، مایه خمیر و زعفران دم نموده را داخل کاسه ریخته و با یکدیگر مخلوط شان کنید. حال در میان کاسه یک حفره بزرگ ایجاد نموده و آب، روغن، ماست و تخم مرغ را به آن اضافه کنید. مواد را خوب با هم زن یا کفگیر مخلوط کنید. دقت داشته باشید که قوام خمیرتان شبیه به خمیر پنکیک با ماست باشد. در نهایت روی کاسه را با یک حوله یا پارچه تمیز به مدت یک ساعت بپوشانید تا خوب استراحت کند. پس از ور آمدن خمیر با یک قاشق یا دستان خود به آن چند ضربه بزنید تا پف کند.
2. لگیمات را سرخ کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه لگیمات با ماست ، به میزان کافی در یک تابه بزرگ و گود روغن بریزید تا خوب داغ گردد. حال خمیر را داخل قیف شیرینی پزی بریزید و با یاری قیچی تمیز آن را جدا نموده و لگیمات ها را داخل روغن بیاندازید. قبل از هربار استفاده قیچی را داخل روغن سرد بزنید تا حالت چسبندگی نداشته باشد. اگر قیف شیرینی پزی نداشتید با یاری دستان خود یک تکه از خمیر را برداشته و در دستان خود به شکل گرد فرم دهید و داخل تابه بیاندازید. از دو تا قاشق هم برای این کار می توانید یاری بگیرید. لگیمات های سرخ شده را که به رنگ قهوه ای طلایی درآمدند را از تابه خارج و داخل یک آبکش بریزید تا روغن اضافه شان گرفته گردد. زولبیا با نشاسته و ماست یکی از گزینه هایی است که می توانید برای وعده های افطاری تان درست کنید.
3. لگیمات ها را سرو کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه لگیمات با ماست باید لگیمات ها را داخل ظرف مورد نظر چیده و روی آن ها عسل یا شیره خرما بریزید. ناگفته نماند که شما می توانید شربتی شبیه شربت بامیه درست نموده و لگیمات ها را برای یک تا دو دقیقه داخل آن بیاندازید.
نکات تکمیلی پخت لگیمات با ماست
شیرینی ترد و خوشمزه لگیمات در کنار رنگینک، کاچی یا فرنی می تواند برای پذیرایی در وعده افطار به کار برده گردد. اگر می خواهید در تهیه این شیرینی ساده به مشکل نخورید احتیاج است که نکات گفته شده در ادامه را بخوانید.
طرز تهیه لگیمات با ماست بدون نشاسته
طرز تهیه لگیمات با ماست و بدون نشاسته، دستوری مشابه دستور گفته شده در بالا دارد. در این دستور ابتدا باید مخمر را به همراه یک لیوان آب ولرم و شکر حل کنید تا فعال گردد. ماست، زعفران، هل و مخمر فال شده را داخل یک کاسه بریزید و آرد را به آن اضافه کنید. در ادامه کم کم آب را اضافه و هم بزنید تا خمیر لگیمات به دست بیاد. قبل از استراحت خمیر توجه داشته باشید که خمیر نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد. در نهایت مراحل پخت لگیمات را مانند مراحل گفته شده در بالا پیش ببرید.
تزئین و سرو لگیمات با ماست
شما بعد از تهیه لگیمات با ماست می توانید آن را در ظرف موردنظر خود بچینید و روی آن را با گل محمدی، پودر پسته یا خلال بادام تزئین کنید. سرو آن را برای میهمانی هایتان می توانید کنار چای، قهوه یا بستنی انجام دهید. اگر پودر پسته یا بادام در دسترس تان نبود می توانید روی لگیمات ها کمی نوتلا، پودر قند یا شربت بریزید. دقت داشته باشید که برترین زمان برای سرو آن یک تا سه ساعت بعد از سرخ کردن شان است.
استفاده از ماست در تهیه لگیمات ماست
یکی از دستورهای تهیه لگیمات، استفاده از ماست است. ماست استفاده شده در تهیه لگیمات باید کم چرب باشد و از سویی دیگر به دمای محیط رسیده باشد. توجه داشته باشید که از ماست سرد استفاده نکنید چراکه مدت زمان ور آمدن خمیر طولانی می گردد.
کاستر و شیر خشک در تهیه لگیمات
استفاده از کاستر و شیرخشک در طرز تهیه لگیمات با ماست یا بدون آن کاملا اختیاری است. در صورت استفاده از این دو یا یکی از آن ها باید در همان مرحله اول به مابقی مواد اضافه کنید. از درست کردن فرنی با شیر خشک برای وعده افطار غافل نشوید.
دلیل وا رفتن خمیر لگیمات
خمیر لگیمات باید از غلظت مناسبی برخوردار باشد پس آن را زیاد رقیق یا سفت نکنید. اگر خمیر لگیمات رقیق یا روغن داغ نشده باشد آن ها هنگام سرخ شدن در روغن وا رفته و شکل خود را از دست می دهند. از سویی دیگر با سفت شدن خمیر، کمی آب ولرم به آن اضافه کنید. برای پذیرایی در وعده افطار می توانید مشکوفی با نشاسته ذرت هم درست نموده تا سفره رنگینی داشته باشید.
پف لگیمات با ماست
لگیمات چه به سبک عربی و چه به سبک جنوبی، آن را به پف و شکل توپکی آن می شناسند پس در طرز تهیه ش باید به این نکته توجه داشت. اول از همه آن که خمیر را باید به شکل توپی بریزید پس از اسکوپ بستنی برای برداشتن مایه بهره ببرید. اگر در زمان سرخ شدن متوجه پف نکردن توپک ها و سوراخ شدن سطح آن ها شدید باید دلیل را در کمی آرد جست و جو کرد. در این شرایط یک قاشق سرخالی آرد اضافه نموده و مجدد آغاز به سرخ کردن لگیمات ها کنید. برای پف بهتر این شیرینی حتما روغن باید فراوان و داغ باشد، از سویی دیگر لگیمات ها را با حرارت میانه سرخ کنید. پیشنهاد ما به شما درست کردن توپک عسلی برای میان وعده یا پذیرایی در وعده افطاری است.
منبع: کتاب کاله