چگونه همسر تنوع طلب خود را کنترل کنیم؟

به گزارش تور آسیایی ارزان، زمین شناسی خوانده و به وسیله رشته اش با سنگ ها آشنا شده است. همین آشنایی راستا زندگی اش را از رشته ای که به قول خودش هیچ گونه علاقه ای به آن نداشته تغییر داده است؛ تغییری که برای آن تجربه چندین زمینه دیگر را نیز فراهم نموده و حالا از آن کاملا راضی است.

چگونه همسر تنوع طلب خود را کنترل کنیم؟

این روز ها کار صنایع دستی انجام می دهد و می گوید اگر همان تغییر و تنوع ها نبود، حالا به صندلی واقعی و موردعلاقه اش دست پیدا نمی کرد، البته تأکید می نماید که تنوع در همه امور جواب نمی دهد و گاهی به ضرر فرد تمام می گردد.

تنوع طلبی، واژه ای که شاید به ظاهر برای اغلب افراد جامعه بار معنایی منفی داشته باشد و نظر آن ها را به سمت و سو های ناخوشایندی جلب کند، اما، چون از دل جامعه بر می خیزد، هر نوع تغییر و تحول اجتماعی در به وجود آمدن آن تأثیر بسزایی دارد؛ به طوری که در این سال های اخیر که حضور تکنولوژی در جامعه و خانواده ها پررنگ تر شده تنوع طلبی هم در میان اغلب افراد، صندلی ویژه ای پیدا نموده است و آن ها هم به لذت ناشی از این تنوع طلبی اذعان می نمایند.

تنوع طلب، فردی که خواستار تنوع است و همواره برای تغییر و تنوع در زندگی و امور اجتماعی خود از هیچ کوششی دریغ نمی ورزد. حال این تنوع می تواند از جابه جایی مداوم منزل تا تغییر لوازم و شغل و حتی شریک زندگی باشد.

مهرداد ثابت، روانشناس در مصاحبه با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی خبرنگاران، در رابطه با تنوع طلبی اظهار کرد: تنوع طلبی به معنای احتیاج شدید به کسب تجربه های جدید و متفاوت است که می تواند به شکل های مختلفی از جمله سفر، شغل، کسب و کار، ارتباط و ... خود را نشان دهد که همین تنوع و اشکال آن، معنای مثبت و منفی را با خود به همراه دارد.

وی اعلام کرد: اگر به معنای منفی تنوع طلبی بنگریم، شکست و خیانت و مسائلی از این دست و اگر به نوع مثبت آن نگاه کنیم خلاقیت، تفاوت و تجربه های مثبت را مشاهده می کنیم. اگرچه تنوع طلبی در شکل مثبت، بهترین راه مقابله با یکنواختی و کسالت است، امّا همین موضوع باعث سوءاستفاده بعضی از افراد در حیطه روابط جنسی شده؛ به طوری که آن ها به لذت بخش بودن تنوع طلبی اذعان می نمایند؛ غافل از اینکه این موضوع نتایج و پیامد های منفی زیادی را به همراه دارد.

مدتی است که از زندگی زناشویی شان می گذرد و هر دو می گویند اگرچه از زندگی شان رضایت کامل دارند، اما روابط جنسی، حرف ها و اتفاقات زندگی مشترک برای آن ها خسته نماینده و تکراری است؛ به طوری که بار ها در میان حرف های خود تأکید می نمایند که از بودن و داشتن رابطه با یکدیگر لذت نمی برند و در نبود آن هم، اضطراب زیادی را تجربه می نمایند.

این بخشی از صحبت های زوجی است که بیش از یک دهه از عمر زندگی آن ها می گذرد و بر این باورند که نبود جذابیت و تنوع، آن ها را روز به روز به زندگی دلسردتر نموده است.

مهرداد ثابت، در ادامه مصاحبه با اشاره به رشد فزاینده معضل تنوع طلبی در جامعه توضیح داد: تنوع طلبی در جامعه تا جایی پیش رفته که پای آن به زندگی مشترک زوجین هم باز شده به گونه ای که به یکی از مسائل عمده این روز های جامعه تبدیل شده است، چرا که زوجین برای تجربه جنسی لذت بخش یا جبران کمبود های عاطفی شان، به جای تنوع بخشی به روابط به دنبال روابط و جذابیت های جدیدتر هستند که ادامه این زنجیره نه تنها بنیان خانواده بلکه پایه های جامعه را با خطرات جدی روبرو می نماید.

این روانشناس توضیح داد: بعضی از زوجینی که در زندگی مشترک خود معضل تنوع طلبی دارند به سرعت به دنبال راهکار و رفع شدن این مشکل هستند که به وسیله کارشناسان متخصص این حوزه اقدام می نمایند، اما هستند زوجینی که با بی تفاوتی از کنار این موضوع می گذرند و آتش تنوع طلبی و خیانت ها و مسائل ناشی از آن را شعله ور می نمایند.

وی گفت: افرادی که در روابط زناشویی و جنسی خود به دنبال تنوع طلبی هستند در حقیقت از یکنواختی و تکراری بودن فرار می نمایند، اما از این حقیقت غافل هستند که ادامه این فرایند می تواند مسائلی را برای آن ها به همراه داشته باشد که بعضا به یک بیماری تبدیل می گردد، چرا که اگر تنوع طلبی جنسی از سطح احتیاج به خلاقیت در این روابط بالاتر رود باعث به وجود آمدن هیجانات کاذب در فرد می گردد و فرد را به حدی حریص می نماید تا به یک بیمار تبدیل می گردد.

ثابت ادامه داد: افرادی که در این شرایط قرار می گیرند به تنوع طلبی جنسی و روابط متعدد روی می آورند و صرفا با ذکر دلایلی نظیر نداشتن رابطه جنسی لذت بخش و رضایتمند کار خود را توجیه می نمایند و این موضوع تا جایی پیش می رود که بعضی از افراد مجرد گرایشی به ازدواج کردن و قبول مسئولیت یک زندگی پایدار پیدا نمی نمایند و افراد متأهل هم به سمت ارتباط با دیگر افراد می فرایند.

این روانشناس اضافه کرد: این افراد تنوع طلب نمی توانند به صورت طبیعی با همسر خود به رضایت و ارضای جنسی دست پیدا نمایند و همواره به دنبال ایجاد روابط با افراد متعدد و جذاب تر هستند تا بتوانند روش های جدیدی را امتحان نمایند که تداوم این فرایند، اختلالات جنسی را برای آن ها به همراه دارد که این اختلال هم همانند دیگر اختلالات جسمی و روانی مستلزم توجه ویژه ای است که به مشاوره جنسی احتیاج دارد.

وی با اشاره به عوامل به وجود آورنده تنوع طلبی جنسی تأکید کرد: از جمله عواملی که باعث به وجود آمدن تنوع طلبی جنسی در میان افراد می شوند، می توان به اختلالات شخصیت، ناتوانی های جنسی، خلاء های عاطفی، ناتوانی در حل تعارضات زناشویی، کنجکاوی برای کشف ناشناخته ها، کمبود های روانی، میل به تجربه با افراد متعدد و انحرافات جنسی اشاره نمود.

ثابت توضیح داد: در رابطه با تنوع طلبی باید گفت که زنان به دلیل حساسیت و آسیب پذیرتر بودن در مقایسه با مردان، تمایل بیشتری به برقراری رابطه دارند، چرا که تنوع طلبی ارتباطی، کلامی و جنسی در زنان بیشتر برای جبران کمبود ها و خلاء های عاطفی آن ها و رضایت زناشویی نداشتن آن هاست.

این روانشناس با ارائه راه های پیشگیری از تنوع طلبی اعلام نمود: اگر تنوع طلبی فرد ناشی از اختلالات شخصیت یا ناتوانی های جنسی باشد باید به پزشک و روانشناس متخصص مراجعه کند تا این مشکل او درمان گردد، امّا اگر ناشی از تکراری شدن و خستگی روابط باشد، زوجین می توانند با ایجاد رابطه های خلاق، متنوع و رضایتمند تا حد زیای میل تنوع طلبی را کمرنگ نمایند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: فرارو
انتشار: 20 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 1083

به "چگونه همسر تنوع طلب خود را کنترل کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه همسر تنوع طلب خود را کنترل کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید