50 تزیین آش رشته با ایده های مجلسی و نذری

به گزارش تور آسیایی ارزان، پختن غذا یک هنر است اما تزیین آن است که کار هنری هر آشپز را کامل می نماید. در فرهنگ ایرانی غذاهایی مثل سوپ و آش را معمولا قبل از سرو و بعد از کشیدن در ظرف چه برای مصرف چه به صورت نذری چه برای سرو در میز تزیین می نمایند. قبلا در کتاب کاله روش های تزیین کشک بادمجان را مرور نموده بودیم و در ادامه تزیین آش رشته را با اجزای مختلف آنالیز می کنیم.

50 تزیین آش رشته با ایده های مجلسی و نذری

مواد و اجزا مناسب برای تزیین آش رشته

تزیین و آرایش آش رشته چه آش رشته نذری باشد چه ظرف آش سر میز و سفره غذا کاری است رایج که همه بسته به سلیقه خود آن را با مواد اصلی تزئین آش رشته انجام می دهند. اجزای اصلی تزیین آش رشته شامل موارد زیر است.

پیاز داغ

یکی از اصلی ترین مواد برای تزئین آش رشته درست مثل همه آش های دیگر پیاز داغ است. تهیه آن بسته به سلیقه شما دارد و بسته به نوع تزیین مدنظرتان می توانید از پیاز داغ چیپسی، پیاز داغ نگینی و حتی پیاز داغ عسلی بهره ببرید. اما معمولا برترین گزینه پیاز داغ چیپسی است.

نعنا داغ

نعنا هم از آن دسته سبزیجاتی است که در آش رشته برای وجود طعم و بویش به صورت خشک و البته در قالب نعناع داغ تهیه و استفاده می گردد. عده ای مقداری زردچوبه هم به نعناع داغ اضافه می نمایند و بعد آن را روی آش می ریزند.

سیر داغ

درست مثل پیاز داغ، سیر داغ هم یکی از تزئینات آش است که البته باب طبع همه نیست بنابراین معمولا از آن کمتر استفاده می گردد اما سرخ کردن آن به شکل چیپسی یکی از رایج ترین روش ها برای استفاده به عنوان تزئین آش رشته است.

کشک

اصلی ترین و مهمترین وسیله و اجزا تزیینی آش رشته قطعا کشک است معمولا کشک را با مقداری آب داغ مخلوط می نمایند تا کمی شل گردد و یا به شکل کلی روی آش می ریزند یا حتی از نوع سفت آن برای ریختن در ماسوره و درست کردن شکوفه آن برای تزئین استفاده می گردد.

زعفران دم شده

یکی از گزینه های مجذوب کننده که معمولا برای تزئین آش رشته از آن استفاده می گردد زعفران دم شده است که معمولا برای دادن رنگ به کشک از آن استفاده می گردد اما می توان آن را هم به صورت جدا استفاده کرد. برترین روش دم کردن زعفران را هم در کتاب کاله بخوانید.

روش های مختلف تزیین آش رشته

تزیین هر غذا احتیاج به کمی حوصله و البته زمان دارد. بنابراین بسته به این که آش رشته شما نذری است یا آرش رشته مجلسی می توانید از روش های مختلف برای تزیین بهره ببرید.

تزیین ساده آش با کشک و پیاز داغ

خیلی وقت ها تنها کاری که می توان انجام داد ریختن مواد تزیین به شکل ساده است که گاهی خطی و گاهی به شکل دایره است و یکی از رایج ترین انواع تزئین آش معمولا همان ضربدری ریختن کشک و پر کردن قسمت ها با باقی مواد مثل پیاز داغ، سیر داغ و غیره است. این شیوه تزئین معمولا برای آش نذری که نمی توان زمان زیادی برای تزیین گذاشت استفاده می گردد.

تزیین آش رشته با کشک و کشک رنگی به شکل گل

یکی از کارهایی که می توان برای تزیین آش رشته استفاده کرد تزیین آن با کشک زیاد به اشکال مختلف است اما قطعا یکی از خلاقانه ترین کارها این است که کشک را با یاری رنگ های طبیعی مثلا ریختن زعفران در کشک یا حتی رنگ های دیگری که از مواد دیگر به دست می آید تزیین کرد. یادتان باشد ریختن کشک به شکل شکوفه با یاری ماسوره کار بسیار راحت اما خلاقانه ای برای تزیین است.

تزیین با ظروف خاص یا شابلون

ظرف همواره نقش مهمی در تزیین هر غذا دارد. برای آش رشته هم ظرف می تواند به زیبایی بصری آن یاری زیادی کند پس همواره سعی کنید ظرف های خاص بهره ببرید. اما اگر دوست دارید خیلی خطی و مرتب کار کنید و سرعت تزیین را بالا ببرید می توانید از شابلون در طرح های مختلف بهره ببرید.

تزیین آش رشته مناسب بچه ها

آش یک غذای مقوی است که بسیار مناسب تغذیه بچه ها است اما برخی وقت ها بچه ها نسبت به خوردن آش مقاومت دارند. در این حالت تزئین برترین کار است. با یاری کشک می توانید طرح های حیوانات یا عروسک هایی که بچه ها را مجذوب می نماید، روی آش اجرا کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 28 بهمن 1402 بروزرسانی: 28 بهمن 1402 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 3313

به "50 تزیین آش رشته با ایده های مجلسی و نذری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "50 تزیین آش رشته با ایده های مجلسی و نذری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید