طرز تهیه خورشت گوجه سبز با مرغ مجلسی ترش و ملس
به گزارش تور آسیایی ارزان، طعم ترش و ملس گوجه سبز در کنار مرغ زعفرانی و عطر دل انگیز سبزی ها، خورشت گوجه سبز مجلسی را به یک غذای بهاری و لذیذ تبدیل می نماید. این خورشت با رنگ و لعاب اشتهابرانگیزش، سفره شما را در مهمانی ها و دورهمی هایتان زینت می دهد و طعمی به یاد ماندنی را برای مهمانانتان به ارمغان می آورد. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه خورشت گوجه سبز مازندرانی را مرور نموده بودیم اگر دوست داشتید که این غذا را به شکل محلی هم تهیه کنید، حتما به متن آن هم سری بزنید. در ادامه طرز تهیه خورشت گوجه سبز با مرغ را با هم آنالیز می کنیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت گوجه سبز با مرغ
- مرغ 500 گرم
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- گوجه سبز 500 گرم
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دم نموده 2 قاشق غذاخوری
- آب به اندازه لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
- سبزی خورشتی (جعفری، نعناع، ترخون) 250 گرم
- شکر 1 قاشق چای خوری (اختیاری)
طرز تهیه خورشت گوجه سبز با مرغ
پخت مرغ
اولین مرحله از طرز تهیه خورشت گوجه سبز با مرغ این است که مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه طعم دار کنید سپس پیاز را نگینی خرد کنید و در قابلمه با روغن تفت دهید تا طلایی گردد بعد سیر را هم ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر بلند گردد در نهایت مرغ را به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند سپس رب گوجه را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب هم باز گردد بعد آب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ بپزد.
پخت خورشت گوجه سبز
اکنون که مرغ پخته شده وقت آن است که هم زمان سبزی این خورشت را خرد کنید، کمی تفت دهید و بعد به خورشت اضافه کنید. در نهایت هم آن را بچشید اگر نمک و فلفلش کم بود به آن اضافه کنید و گوجه سبزهایی که شسته اید را به همراه زعفران دم نموده به خورشت اضافه کنید و بگذارید کمی بپزد. اگر دوست دارید خورش شما شیرین باشد می توانید اندازهی شکر به آن اضافه کنید تا طعمی ترش و شیرین داشته باشید. اجازه دهید تا زمانی که خورشت جا بیفتد و غلیظ گردد اجازه دهید مواد بپزند بعد این خورشت را با پلو یا نان سرو و میل کنید. نوش جان!
نکته: یادتان باشد گوجه سبزها را زودتر از موعد به خورش اضافه نکنید در غیر این صورت له می شوند.
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت گوجه سبز با مرغ
پخت خورش گوجه سبز هم چیزی شبیه پخت قورمه سبزی است و احتیاج است نکات و فوت وفن هایش را بدانید تا حاصل کارتان غذایی خوشمزه گردد که نشانی از شما باشد.
نکاتی برای انتخاب مرغ مناسب خورش گوجه سبز
برای این خورش می توانید از ران مرغ یا سینه مرغ بهره ببرید. اگر از ران مرغ استفاده می کنید، می توانید استخوان ها را جدا کنید تا خورش لطیف تر گردد. اگر هم زمان کافی ندارید بهتر است مرغ را به قطعات کوچک خرد کنید تا زودتر پخته گردد. یادتان باشد خورشت گوجه سبز اصیل معمولا با گوشت قرمز تهیه می گردد.
سبزی مناسب برای تهیه خورش گوجه سبز
معمولا فقط از جعفری و نعناع به عنوان سبزی مناسب برای تهیه خورش گوجه سبز استفاده می نمایند اما بعد نیست در کنارش از ترخون هم بهره ببرید. فقط دقت داشته باشید اندازه جعفری باید بیشتر از نعناع باشد و ترخون کمتری بهره ببرید. در ضمن بهتر است حتما سبزی این خورش را خوب در روغن تفت دهید.
پخت خورشت گوجه سبز به روش های مختلف
خورش گوجه سبز در شهرهای مختلف تهران و حتی به وسیله افراد مختلف با مواد مختلف تهیه می گردد. مثلا معروف است که گیلانی ها به آن کمی بادمجان هم اضافه می نمایند و یا بعضی در این غذا لپه استفاده می نمایند.
منبع: کتاب کاله