خرش حلوا شیرینی مخصوص گیلانی ها
به گزارش تور آسیایی ارزان، خرش حلوا یکی از حلوا های بسیار خوشمزه استان گیلان محسوب میشود. این حلوای محلی مخصوص ایام عید نوروز است. خرش یکی از انواع پونه وحشی است اما عطر آن با پونه تفاوت دارد. برای اینکه آرد حلوا گلوله نشود بهتر است یک بار پیش از تفت دادن آرد و یک بار هم پس از آن آرد را الک کنید. به این ترتیب دیگر آرد گلوله نخواهد شد.
علت اینکه پیش از اضافه کردن روغن به آرد آن را تفت میدهیم اینست که رنگ آن تغییر کند. اما برای اینکه حلوای روشن تری داشته باشید میتوانید زمان تفت دادن آرد را کاهش دهید. همواره دقت کنید که تا زمانیکه حلوا هنوز داغ است شیرینی آن زیادتر از چیزی که هست بنظر میرسد.
توجه به این نکته بسیار مهم است. بهتر است به جای افزودن شکر به صورت مستقیم ابتدا شهد درست کنید و سپس شهد را به حلوا اضافه کنید.
برای تهیه شهد اندازهی آب و شکر را با هم روی حرارت قرار داده و اجازه دهید تا خوب با هم ترکیب شوند. حتما دقت کنید تا زمانیکه شهد گرم است آنرا به حلوا اضافه کنید. اگر روغن حلوا کم باشد سبب میگردد که پس از پخت ترک بخورد و زیاد بودن روغن حلوا هم باعث میگردد روغن روی سطح آن جمع شده و ظاهر نامناسبی پیدا کند. بنابراین توجه به این نکته که اندازه استفاده از مواد حلوا درست باشد بسیار مهم است.
اگر روغن حلوا زیاد شد میتوانید اندازهی آرد و شهد اضافه کنید تا تعادل بین آنها برقرار گردد. هنگام افزودن شهد به آرد نیازی نیست که آرد روی حرارت باشد. پس از تغییر رنگ آرد آن را از روی حرارت بردارید و به آرامی شهد را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آرد گلوله نگردد و حلوا بصورت یکدست در بیاید.
حتما پس از سرد شدن حلوا آنرا برش دهید زیرا تا وقتی حلوا گرم است به درستی شکل نمی گیرد.از انواع دیگر دسرها و شیرینی های ایرانی می توان به حلوا سیاه ، شعریه ، حلوا خرما و نان نخودچی اشاره نمود.
مواد لازم
آرد شیرینی پزی : 1 کیلوگرم
پودر قند : نیم کیلوگرم
روغن جامد : نیم کیلوگرم
خرش : به اندازه لازم(یک نوع سبزی گیلانی است).
مراحل
ابتدا خرش را بشویید و خوب خرد کنید.
سپس خرش خرد شده را روی حرارت ملایم کمی در روغن تفت دهید.
در ظرفی جداگانه آرد را روی حرارت ملایم بقدری تفت دهید که طلایی رنگ گردد.
پس از تفت دادن آرد حتما آنرا الک کنید.
در یک ظرف جدا روغن جامد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب گردد.
پس از آب شدن روغن ، شکر و آرد را به آن اضافه کنید و بخوبی ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.
مواد را به دو بخش تقسیم کنید. یک بخش را در سینی بریزید و بخش دیگر را با خرش هایی که از قبل در روغن تفت داده ایم مخلوط میکنیم.
حلوای مخلوط شده با خرش را روی مواد قبلی ریخته و میگذاریم تا سرد شوند.
سپس حلوا را برش زده و در ظرف میچینیم.
منبع: گردشبان