طرز تهیه کیک شیر موز شکلاتی، لطیف و خوشمزه
به گزارش تور آسیایی ارزان، خبرنگارانـ کیک ها از جمله دسر ها و عصرانه های خوشمزه و دلپذیر در سراسر جهان هستند که در انواع میوه ای، خامه ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می شوند که هرکدام هواداران خاص خود را دارند. کیک شیر موز شکلاتی یکی از انواع کیک های شکلاتی است که به علت داشتن موز در ترکیبات آن در دسته کیک های میوه ای هم جای دارد.
به گزارش خبرنگاران، این کیک با تلفیق عطر و بوی موز و مزه دلنشین کاکائو و قهوه تجربه دلچسبی از خوردن کیک میوه ای و شکلاتی را برای شما به همراه خواهد داشت. اگر خواستار یک عصرانه دلچسب همراه با چای یا قهوه هستید، در ادامه این مطلب با آموزش کامل کیک شیر موز شکلاتی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک شیر موز شکلاتی
تخم مرغ درشت: 3 عدد
آرد: دو و نیم پیمانه
شیر: دو سوم پیمانه
موز کوچک: دو عدد
شکر: یک و نیم پیمانه
روغن مایع: دو سوم پیمانه
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
نمک: نوک قاشق چایخوری
پودر کاکائو: 3 قاشق غذاخوری سر پر
پودر قهوه: 1 قاشق غذاخوری
قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در خصوص مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب تری بگیرید:
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از آغاز همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر های مختلف فرق دارد. به اسم مثال اگر در دستور گفته شده دمای 175 درجه به مدت 45 دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نگردد. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک ها در فر شما مناسب است.
با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور ها گفته می گردد، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می کنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتی گراد بیش تر بگذارید. اما دمایی که گفته می گردد، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
همواره وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از آغاز به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی میزان های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.
4- همواره زمان به هم زدن تخم مرغ چندین بار هم زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با یاری لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می کنید، باز هم کیک بوی تخم مرغ می گیرد.
5- همواره برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را 3 بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می گردد. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می گردد. نکته مهم دیگری که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است اندازه آن کم تر یا زیاد تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.
اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این میزان با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.
6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از 30 دقیقه به هیچ اسم باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می رود؛ زیرا کیک شما پف نمی کند.
7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا عظیم باشد، نتیجه مطلوبی نمی گیرید. همواره باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد احتیاج به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به میزان ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
8- وقتی می خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک نواخت همه جا پخش گردد.
9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب های متنوع و گران قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از برترین قالب ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب های گالوانیزه است که معمولاً می توانید آن ها را از همه لوازم قنادی ها تهیه کنید. این قالب ها در طرح ها و شکل های مختلف موجودند
طرز تهیه کیک شیر موز شکلاتی
ابتدا درجه فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا خوب داغ گردد. توی یک کاسه مناسب آرد، نمک، بکینگ پودر، پودر کاکائو و پودر قهوه را با هم مخلوط کنید و سپس سه بار الک کنید. در یک کاسه دیگر تخم مرغ ها را بشکنید و شکر و وانیل را به آن اضافه کنید. ابتدا با دور کند همزن به مدت یک دقیقه هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند؛ سپس همزن را روی دور تند بگذارید و حدود 5 دقیقه دیگر مواد را هم بزنید تا مایه شفاف و کرم رنگی به دست بیاید. در مرحله بعد موز را خرد کنید و همراه با شیر داخل پارچ مخلوط کن بریزید و 1 دقیقه بزنید تا موز کاملا له گردد.
مخلوط شیر و موز را به مایه کیک اضافه کنید و حدود سی ثانیه با همزن بزنید. سپس روغن را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید. حالا همزن را کنار بگذارید. آرد را کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با استفاده از لیسک یا همزن دستی از یک جهت به آرامی هم بزنید تا آرد کاملا در مایه کیک مخلوط گردد و حالت گلوله ای نداشته باشد. یک قالب گرد دیواره بلند انتخاب کنید و کف قالب را کاغذ روغنی پهن کنید. دیواره های قالب را کمی چرب کنید و آرد بپاشید.
مایه کیک را آرام داخل قالب بریزید. در پایان قالب را چند بار روی میز یا کابینت بکوبید تا هوای اضافی از آن بیرون برود. سپس قالب را توی فر بگذارید و حدود 45 دقیقه زمان بدهید تا خوب بپزد و پوک گردد. در پایانی پخت یک سیخ چوبی را وسط کیک فرو کنید، اگر چیزی به آن نچسبید؛ یعنی کیک شما پخته و آماده است. قالب را از فر بیرون بیاورید و بعد از خنک شدن آن را در ظرف سرو مورد نظر برگردانید. می توانید روی کیک را با سس شکلات و خامه و برش های موز تزیین کنید. نوش جان
منبع: فرارو