مراحل مهم در شستن سبزیجات

به گزارش تور آسیایی ارزان، سبزیجات یکی از بزرگترین دسته هایی است که در سبد غذایی خانواده ها واقع شده است. اما قبل از استفاده سبزیجات باید بدانید که شستن سبزیجات 4 مرحله مهم دارد که باید بدانید.

مراحل مهم در شستن سبزیجات

آیا مراحل شستشوی سبزیجات را میدانید؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از تبیان ،دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن ها باعث از بین رفتن ویتامین های موجود در سبزیجات می شود.

توصیه می شود جهت پخت سبزیجات ابتدا آب را تا حدود 60 درجه سانتی گراد گرم کرده و سپس سبزیجات داخل آن ریخته شود زیرا حرارت آب باعث از بین رفتن آنزیم هایی می شود که می توانند ویتامین ها را از بین ببرند.

این گزارش حاکی است سبزی ها به دلیل احتمال از بین رفتن مواد مغذی و همچنین ایجاد مواد سرطان زا نباید به مدت طولانی سرخ شوند و اضافه روغن نباید به داخل ظروف اصلی برگردانده شود.

گفتنی است، بهتر است تخته آماده سازی گوشت از سبزی ها جدا باشد و به جای تخته های چوبی از پلاستیک های فشرده استفاده شود و در صورت استفاده از تخته های چوبی، بعد از کار باید آن ها را به دقت شسته و سطح آن را با لایه ای نازکاز نمک بپوشانند.

شستشوی سبزی 4 مرحله دارد

سبزی ها از جمله گروه های غذایی هستند که مصرف روزانه 2 تا 4 واحدشان توصیه می شود اما شستشوی آن ها از موارد مهمی است که عدم دقت در آن می تواند سبزی ها را به یک تهدید جدی برای سلامت بدن تبدیل کند، بنابراین بهتر است برای شستشوی آن ها 4 مرحله اشاره شده در ادامه را بخوانید.

مرحله پاک سازی سبزیجات

تمام برگ ها و ساقه های زرد، خشک و کهنه را بگیرید و گل ولای موجود در سبزی را از آن جدا کنید.

مرحله انگل زدایی سبزیجات

به ازای هر لیتر آب، 3 تا 5 قطره مایع ظرف شویی اضافه کنید و طوری آب را هم بزنید که کف کند. حالا سبزی های پاک شده را در این محلول بریزید. پس از 15 تا 20 دقیقه، آب را به آرامی خالی کنید و سبزی را در سبدی بریزید.

مرحله میکروب زدایی سبزیجات

برای از بین بردن میکروب های احتمالی، به سبزی که در آب غوطه ور است، مواد ضدعفونی کننده بر پایه کلر بیفزایید. البته بهتر است طبق دستورالعملی که روی بسته بندی مایع ضدعفونی کننده درج شده، سبزی ها را با آن بشویید.

مرحله آبکشی سبزیجات

بهتر است برای اطمینان از نماندن ترکیب هایی که در دو مرحله قبلی استفاده کرده اید روی سبزی ها، بار دیگر آن ها را در آب غوطه ور کنید و دوباره داخل سبدی بریزید تا سبزی ها کاملا تمیز و برای مصرف اعضای خانواده آماده شوند.

خرد کردن زیاد سبزیجات و در معرض هوا قرار دادن آن ها باعث از بین رفتن ویتامین های موجود در سبزیجات می شود .

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 12 آذر 1399 بروزرسانی: 12 آذر 1399 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 1318

به "مراحل مهم در شستن سبزیجات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مراحل مهم در شستن سبزیجات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید