مهمترین تفاوت بین ضد آفتاب SPF30 و SPF50 در چیست؟
به گزارش تور آسیایی ارزان، فرقی ندارد هوای بیرون گرم است یا در روزهای خنک بهاری هستید، وقتی شاخص تابش اشعه فرابنفش (UV) 3 یا بالاتر باشد باید حتما از کرم ضد آفتاب بهره ببرید. به گفته کارشناسان و متخصصین کرم های ضد آفتاب با SPF30 تا SPF50 مناسب ترین کرم های ضد آفتاب هستند اما دقیقا کدام یک برای شما مناسب تر است؟ در این مطلب از خبرنگاران مگ قرار است از تفاوت بین ضد آفتاب SPF30 و SPF50 صحبت کنیم.
تفاوت بین ضد آفتاب SPF30 و SPF50
عددی که در کنار SPF (فاکتور محافظت در برابر آفتاب - Sun Protection Factor) روی کرم های ضد آفتاب نوشته می گردد معیاری برای محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی است. بر همین اساس مقدار محافظت SPF50 در برابر آفتاب بیشتر از SPF30 است و از رسیدن 98% اشعه UV خورشید به پوست شما جلوگیری می نماید.
میزازن حفاظت نمایندگی SPF30 از پوست شما به مقدار 96.7% می رسد.البته هیچ کرم ضد آفتابی به صورت 100% از پوست شما در برابر آفتاب را ندارد و باید به آن نگاهی شبیه به لباس داشته باشید نه یک زره جنگی مقاوم و بدون نفوذ. متخصصین توصیه می نمایند از کرم ضد آفتاب با حداقل SPF30 بهره ببرید.
برترین روش استفاده از کرم ضد آفتاب در قدم اول استفاده از کرم های با SPF30 تا SPF50 است و در قدم دوم تمدید استفاده از آن هر 2 ساعت یک بار است. وقتی شنا می کنید، در حال پیاده روی هستید یا به فعالیت های روزانه بیرون از محیط سرپوشیده می پردازید باید هر 2 ساعت یک بار دیگر یک لایه از کرم ضد آفتاب روی پوست خود بزنید.
معنی اصطلاحات روی کرم های ضد آفتاب
عبارت SPF: معیار محافظت نمایندگی کرم از پوست شما در برابر اشعه UV است. رتبه بندی SPF به شما می گوید که چقدر طول می کشد تا اشعه ماروا بنفش خورشید نسبت به وقتی که از ضد آفتاب استفاده نکرده اید، پوست شما را می سوزاند.
مقاوم در برابر آب (Water resistant): ضد آفتاب هایی که این برچسب را دارند به شما می گویند که برای شنا کردن مناسب هستند. این کرم ها تا 40 دقیقه در زمان شنا کردن در فضای باز از پوست شما محافظت می نمایند.
طیف وسیع (Broad-spectrum): کرم های ضد آفتاب با این علامت از دسته کرم هایی هستند که هر دو پرتوهای UVA و UVB را فیلتر می نماید. UVB عامل اصلی آفتاب سوختگی و UVA عامل اصلی بروز چین و چروک، خشک شدن و لکه دار شدن پوست است. هر دو اشعه در افزایش خطر بروز سرطان پوست نقش دارند.
روش نگهداری و تاریخ انقضا (Use by and storage): ضد آفتاب تاریخ مصرف گذشته تاثیر محافظت نمایندگی خود را از دست داده و حتی می تواند به پوست شما آسیب برساند. بعلاوه ضد آفتابی که در شرایط مناسب نگهداری نگردد می تواند فاسد گردد و پوست شما را درگیر مسائل جدی کند. پس کرم ضد آفتاب را در دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. بعلاوه حتما تاریخ انقضای آن را آنالیز کنید تا مطمئن باشید نگذشته باشد.
علامت +: وقتی این علامت در کنار عبارت SPF قرار می گیرد یعنی اثرات ضد آفتابی آن در شرایط آزمایشگاهی بیشتر است.
برترین روش استفاده از کرم ضد آفتاب
حالا که با تفاوت بین ضد آفتاب SPF30 و SPF50 آشنا شدید نوبت آن رسیده که برترین روش استفاده از ضد آفتاب را هم یاد بگیرید تا از این به بعد بتوانید به برترین شکل از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید. به صورت کلی باید 20 دقیقه قبل از بیرون رفتن از خانه ضد آفتاب بزنید و بعد از آن هر 2 ساعت یک بار ضد آفتاب را تجدید کنید.
افراد بزرگسال باید هر بار به مقدار یک قاشق چایخوری کرم به پوست هر ناحیه بزنند. یعنی برای صورت و گردن، دست ها و پاها هر کدام یک قاشق چای خوری کافی است و در کل برای محافظت از پوست کل بدن هر بار باید 35 میلی گرم ضد آفتاب بزنید. برای استفاده هم نباید به دمای هوا توجه کنید.
اشعه UV حتی در هوای سرد زمستانی هم به پوست شما می رسد پس همواره از ضد آفتاب بهره ببرید. این اشعه قابل مشاهده و احساس کردن نیست و بدون اینکه متوجه شوید به پوست شما آسیب می رساند.
مرور کلی
استفاده از کرم ضد آفتاب نباید محدود به روزهای گرم گردد. شما باید در روزهای خنک و حتی ابری هم با ضد آفتاب از پوست خود در برابر اشعه UV آفتاب محافظت کنید تا ریسک ابتلا به سرطان پوست را تا حد زیادی کاهش دهید.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منبع: cancerwa
منبع: دیجیکالا مگ