چسب مو چیست و چه کاربردی دارد؟

به گزارش تور آسیایی ارزان، شاید در نگاه اول این طور به نظر برسد که واژه های چسب و مو به یکدیگر ارتباطی ندارند. بااین حال، این دو واژه به معنای واقعی کلمه، بیش از آنچه فکر می کنید با یکدیگر ارتباط دارند. چسب مو یکی از انواع حالت دهنده مو و لوازم آرایشی است که در موارد مختلفی کاربرد دارد. با خواندن این مقاله متوجه می شوید که چسب مو چیست و چه کاربردهایی دارد. روش استفاده از این محصول آرایشی و عوارض احتمالی آن نیز موضوعات دیگری هستند که در ادامه می خوانید.

چسب مو چیست و چه کاربردی دارد؟

چسب مو چیست؟

اگر درباره محصولات آرایشی مو اطلاعات چندانی نداشته باشید، احتمالا اولین سؤالی که از خود می پرسید این است که چسب مو چیست؟

چسب مو نوعی حالت دهنده محلول در آب است که نسبت به ژل مو غلظت کمی بیشتری دارد. برخلاف نام این محصول حالت دهنده مو، در ساخت چسب مو از هیچ گونه چسبی استفاده نمی گردد. در عوض، از الکل و موم برای چسبندگی بیشتر چسب مو استفاده می نمایند.

این محصول آرایشی موها را با قدرت بیشتری حالت دار می نماید و در مقایسه با سایر محصولات حالت دهنده مو درخشش کمتری دارد. چسب مو برای مدل های شینیون یا مجعدی که باید در جای خود محکم نگه داشته شوند، گزینه ای بسیار عالی است. این محصول آرایشی میان موها چسبندگی لازم برای حالت دادن یا ثابت ماندن در یک حالت را به وجود می آورد.

روش استفاده از چسب مو

نحوه استفاده از چسب مو بر اساس نوع آن ممکن است متفاوت باشد. بااین حال، برای گرفتن برترین نتیجه از چسب مو باید آن را روی موهای مرطوب بمالید. توجه داشته باشید که استفاده از این فراورده آرایشی روی موهای کاملا خیس چندان مناسب نیست. اندازه اندکی از چسب مو را باید روی موها بمالید و آن ها را حالت دهید. سپس، اگر فکر می کنید موها به اندازه کافی یا دل خواهتان حالت نگرفته اند، اندازهی دیگر از این محصول را روی موها بمالید تا به حالت دل خواه شما برسند. بعد از استفاده از چسب مو، آن ها را با شانه یا دست کمی دیگر حالت دهید. سپس، اجازه بدهید تا موها در موقعیت مورد نظر خشک شوند.

کاربردهای چسب مو چیست؟

بسیاری از افراد پس از آشنایی با این محصول از خود می پرسند، چسب مو برای چیست؟ آیا این محصول آرایشی ویژگی خاصی دارد که باعث می گردد در بعضی از موارد جایگزین محصولاتی مانند ژل یا تافت مو گردد؟

چسب مو همان طور که قبلا هم شرح دادیم، نوعی حالت دهنده مو است که فرم دادن به هر نوع مویی را ممکن می سازد. این محصول حالت دهنده مو به ویژه برای فرم دادن موهای کوتاه به حالت ایستاده یا مدل های شبیه به آن به کار می رود. شکل دادن این مدل های مو اغلب با استفاده از ژل های مو یا حتی اسپری های تافت موی باکیفیت در سالن های آرایشی سخت است. به همین علت، بسیاری از آرایشگران به جای این حالت دهنده ها از چسب مو استفاده می نمایند.

اگر چسب مو را به درستی به کار ببرید، موها برای چند ساعت دقیقا در موقعیت مورد نظر شما باقی می مانند. جالب است که بدانید حتی بعضی از سازندگان چسب مو ادعا می نمایند که محصولات ابداعی آن ها در آب و هوای نامساعد، هنگام خوابیدن روی بالش و حتی پس از شنا کردن نیز حالت موها را حفظ می نمایند. بعضی از مدل های چسب مو را هم برای چسباندن اکتنشن مو به کار می روند.

انواع چسب مو

چسب های مو انواع مختلفی دارند. فرمولاسیون هر یک از این انواع حالت دهنده مو سبب شده که برای موارد مختلفی به کار رود. محبوب ترین انواع چسب مو عبارت اند از:

  • چسب اکستنشن مو؛
  • اسپری چسب مو؛
  • چسب کراتین مو؛
  • چسب مو مخصوص کلاه گیس؛
  • چسب مو نواری.

چسب اکستنشن مو چیست؟

اکستنشن های مو اغلب به عنوان وسیله ای برای ایجاد هماهنگی و تطبیق پذیری در مدل های مختلف مو، بیشتر کردن حجم موها و افزایش درخشش طبیعی موها به کار می روند. با استفاده از چسب اکستنشن مو، این موهای اضافی به موهای طبیعی به شکلی محکم تر چسبانده می شوند. حالت دادن موها با استفاده از این مدل چسب مو نیز ساده تر خواهد بود. همان طور که موهای طبیعی را می توان با یاری چسب مو به شکل های مختلف درآورد و حالت داد، اکستنشن مو هم با این حالت دهنده به راحتی قابل شکل دادن است. به این ترتیب، با یاری چسب اکستنشن مو می توانید حالت چنین موهایی را هم به استایل مورد نظر خود نزدیک کنید.

اسپری چسب مو چیست؟

احتمالا بارها در سالن های آرایشی و آرایشگاه ها نام اسپری مو را شنیده اید. بسیاری از افراد تصور می نمایند که اسپری مو همان تافت مو است. برخلاف تصور رایج، آنچه با نام اسپری مو شناخته می گردد، در واقع همان اسپری چسب مو است که به علت خاصیت حالت دهندگی فوق العاده در آرایشگاه ها کاربرد بسیاری دارد.

برای استفاده از اسپری چسب مو برای براشینگ یا شینیون، باید اندازهی از این محلول را روی موها بزنید. سپس، موها را به آرامی ماساژ دهید تا به حالت مورد نظر شما دربیایند.

چسب کراتین مو چیست؟

چسب کراتین مو حالت خمیری دارد. این خمیر سبک و انعطاف پذیر می تواند به موهای شما حالت، شکل و بافت بیشتری ببخشد. به این ترتیب، موها با دردسر کمتری حالت داده می شوند. این محصول که معمولا به صورت نیمه جامد و غلیظ است را باید پیش از استفاده کمی گرم کنید.

وقتی چسب کراتین مو را میان کف دست های خود می مالید، گرمای طبیعی دست های شما این محصول را از حالت خمیری به صورت کرمی تقریبا نامرئی درمی آورد. با مالیدن این چسب مو روی موها، به صورت یکنواخت پخش می گردد و آزادانه میان موها می لغزد. پس از مدت کوتاهی هم این چسب مو دوباره سرد و غلیظ می گردد تا به استایل موهای شما حالتی خیره نماینده با ماندگاری طولانی بدهد.

چسب مو مخصوص کلاه گیس چیست؟

یکی دیگر از مواردی که چسب مو به کار می رود، محکم کردن کلاه گیس است. برای اینکه کلاه گیس به مدت طولانی تری روی سر باقی بمانند، از چسب مو مخصوص کلاه گیس استفاده می گردد. این نوع چسب مو از مواد سیلیکونی یا اکریلیک درست می گردد و اگر در معرض هوا قرار بگیرد پس از مدتی خشک خواهد شد.

چسب مو نواری چیست؟

چسب مو نواری نیز یکی دیگر از انواع این حالت دهنده مو است که برای چسباندن کلاه گیس روی سر به کار می رود. این نوع چسب مو در مقایسه با چسب مو مخصوص کلاه گیس که به صورت مایع است، کاربرد ساده تری دارد. به همین علت، بسیاری از افراد ترجیح می دهند تا برای محکم کردن کلاه گیس خود از نوارهای چسب مو استفاده نمایند.

چسب مو ریواژن چیست؟

ممکن است هنگام خرید چسب مو نام چسب مو ریواژن را شنیده باشید. چسب مو ریواژن هم یکی دیگر از حالت دهنده های مو است. این مدل چسب تارهای مو را به خوبی به یکدیگر می چسباند تا به حالت مورد نظر دربیایند. خاصیت چسب مو ریواژن این است که موها تا 24 ساعت به حالت مورد نظرتان درمی آورد. این چسب موی ایرانی را باید روی موهای مرطوب بمالید و موها را به حالت مورد نظر خود دربیاورید. پس از آن، کمی صبر کنید تا این حالت دهنده موها را به همان شکلی که درآورده اید، حفظ کند.

فرق چسب مو و تافت چیست؟

همان طور که شرح دادیم، بسیاری از افراد اغلب اسپری چسب مو را با تافت مو اشتباه می گیرند. همین موضوع هم باعث می گردد که نتوانند از این محصولات آرایشی به خوبی استفاده نمایند. اگر بارها برچسب این محصولات را خوانده اید و از خودتان این سؤال ساده را پرسیده اید که: چسب مو چیه، باید سه تفاوت اصلی این دو محصول را بدانید. این تفاوت ها عبارت اند از:

  • اندازه ماندگاری: همان طور که احتمالا از نام چسب مو حدس می زنید، این محصول در مقایسه با تافت مو ماندگاری بیشتری دارد. کاربردهای چسب مو در مقایسه با تافت بسیار بیشتر است. در نتیجه، اصلا عجیب نیست که فرمولاسیون چسب مو طوری طراحی شده باشد که برای مدت زمان طولانی تری روی موها دوام بیاورد.
  • نوع کاربرد: اگر در سالن های آرایشی دقت نموده باشید، تافت مو معمولا پس از حالت دادن به موها روی آن ها اسپری می گردد. در واقع، برای به کار بردن تافت مو احتیاجی به استفاده از دست ها نیست. به علاوه، باید اسپری تافت مو را با فاصله روی موهای شینیون یا حالت داده شده به کار برد. در مقابل، برای اینکه چسب مو برترین نتیجه را داشته باشد، باید آن را با استفاده از دست روی سطح موها بمالید.
  • مصرف روزانه: چسب مو در مقایسه با تافت و بیشتر محصولات حالت دهنده مو، ترکیبات قوی تری دارد. در نتیجه، کارشناسان استفاده روزانه از آن را پیشنهاد نمی دهند. در مقابل، تافت مو ترکیبات ساده تر و ملایم تری دارد و برای کسانی که به ثابت نگهداشتن حالت موها به صورت روزانه فکر می نمایند، پیشنهاد می گردد.

تفاوت چسب مو و ژل مو

بعضی از مدل های چسب مو به ژل مو نیز شباهت دارند. به همین علت، گاهی اوقات، این دو محصول آرایشی نیز با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. بااین حال، چسب و ژل مو تفاوت هایی دارند. اگر اندازهی چسب مو را با دست بردارید، متوجه خواهید شد که این محصول در مقایسه با ژل مو غلظت بیشتری دارد. علت هم آن است که اساسا چسب مو طوری طراحی شده که موها را برای مدت زمان طولانی تری در حالت مورد نظر نگه دارند.

بسته به ترکیبات موجود در انواع ژل مو، ممکن است موها موقع لمس شدن تا حدی زبر به نظر برسند. در مقابل، اگر از چسب مو برای حالت دادن موها بهره ببرید، متوجه لطافت بیشتر موهای حالت داده خواهید شد.

از سوی دیگر، با استفاده از چسب مو می توان موهایی را که با ژل مو درست حالت نمی گیرند را به سهولت حالت داد. این محصول آرایشی در مقایسه با ژل مو، موها را بهتر به حالت سیخ یا ایستاده درمی آورد. معمولا افرادی که موهای ضخیم تری دارند، می توانند از چسب مو برای برترین نتیجه استفاده نمایند. چسب مو در مقایسه با محصولاتی مانند ژل یا تافت مو برای حالت دادن مو به صورت حلقه ای نیز مناسب تر است.

تفاوت چسب مو و واکس مو چیست؟

واکس و چسب مو هر حالت دهنده های مو هستند که برخلاف ژل های براق یا کرم های مو، موها را چرب نمی نمایند. این محصولات آرایشی به موها حالت مورد نظر شما را می دهند و بافت و شفافیتی که می خواهید را به مو اضافه می نمایند. از آنجایی که واکس و چسب مو به راحتی خشک می شوند، بافت سبک تر و نرم تری دارند، محبوب تر هستند. کم نیست تعداد کسانی که به خرید و قیمت انواع واکس مو رنگی توجه نشان می دهند یا می خواهند چسب موهای مختلف را روی موهای خود امتحان نمایند.

بااین حال، این دو نوع حالت دهنده مو با یکدیگر تفاوت هایی هم دارند. واکس مو سبک تر از چسب مو است. چسب های مو اغلب غلیظ تر هستند و قوام بیشتری دارند. فرمولاسیون مدل های مختلف واکس و چسب مو فرق دارد اما واکس مو اغلب برای موهای ظریفی به کار می رود که به حجم بیشتری احتیاج دارند. چسب مو برای موهای موج دار و مجعد کوتاه تا میانه مناسب تر است و برای حالت دادن و شفافیت بیشتر این نوع موها کاربرد بیشتری دارد.

چگونه برترین چسب مو را انتخاب کنیم؟

گل مو چسبی و انواع چسب مو گزینه های محبوبی برای حالت دادن انواع مو هستند. بااین حال، اگر می خواهید چسب موی مناسبی داشته باشید، باید 3 نکته مهم را در نظر بگیرید.

1. احتیاجهای خود را معین کنید

قبل از پیدا کردن چسب موی مناسب باید مدل موی خود و توقعی که از چسب مو دارید را معین کنید. آیا چسب مو را برای حالت دادن موها می خواهید؟ آیا این محصول آرایشی را برای چسباندن و محکم کردن کلاه گیس به کار می برید؟ یا چسب مویی برای درخشان تر شدن موهای حالت داده شده می خواهید؟ پاسخ دادن به هر یک از این سؤالات به شما یاری می نماید تا چسب موی مناسب موهای خود را انتخاب کنید.

2. بین چسب موی محلول، جامد و نیمه جامد یکی را انتخاب کنید

بعد از اینکه هدف خود از خرید چسب مو را معین کردید، باید نوع مناسب آن را انتخاب کنید. برای انتخاب چسب موی مناسب باید به نوع موهای خود توجه داشته باشید. به عنوان مثال، اگر موهایی ضخیم تر دارید، باید یک چسب موی حالت دهنده یا همان اسپری چسب مو را انتخاب کنید.

3. تست حساسیت پوستی انجام بدهید

هنگام انتخاب و خرید انواع ژل، چسب یا اسپری مو باید ابتدا آن ها را روی پوست خود امتحان کنید. برای این کار، پشت یکی از گوش های خود را تمیز و خشک کنید. سپس، اندازه کمی از چسب مو را روی آن بمالید. بعد از آن، 24 تا 48 ساعت صبر کنید. اگر آثار قرمزی یا تحریک پوستی را مشاهده نکردید، چسب موی مورد نظر برای پوست سر شما خطری ندارد.

چگونه چسب مو را پاک کنیم؟

جدا کردن یا پاک کردن چسب از روی موها به نوع آن بستگی دارد. اگر چسب موی شما از نوع نواری است، تنها کاری که باید بکنید این است که چسب مو نواری را با دست و آرام از روی موها جدا کنید. در مقابل، پاک کردن چسب های مو که به صورت خمیری یا محلول در آب هستند، روش دیگری دارد.

پاک کردن چسب مو با روغن ها

ساده ترین راه برای پاک کردن چسب مو که موها را کمتر دچار سایش می نماید، استفاده از روغن ها است. روغن ها بافت های چسبنده را به راحتی پاک می نمایند. بنابراین، برای آغاز فرایند پاک کردن چسب مو باید یکی از انواع روغن مو را انتخاب کنید. پس از انتخاب روغن مناسب موها نوبت به استفاده از آن می رسد.

بهتر است روغن مو را روی موهای خشک بمالید. تارهای موی خیس یا مرطوب اغلب در حین پاک کردن چسب مو گره می خورند یا شفافیت خود را از دست می دهند. بنابراین، همواره باید پاک کردن چسب مو را زمانی انجام بدهید که موها کاملا خشک هستند. پاک کردن چسب مو پیش از استفاده از شامپو نیز بهتر است. پاک کردن چسب مو پیش از شستشو با شامپو باعث می گردد که غدد چربی که بر اثر استفاده از چسب مو تحت فشار قرار گرفته بودند، نرم شوند.

کارشناسان توصیه می نمایند که به جای حلال های شیمیایی، از روغن های طبیعی مانند روغن های زیتون، بادام و نارگیل برای پاک کردن چسب مو بهره ببرید. این روغن ها به شما یاری می نمایند تا هر گونه چسبندگی در موها را بهتر و به روشی سالم تر پاک کنید. برای این کار باید روغن ها را روی محلی که چسب مو را مالیده اید بمالید و اجازه بدهید تا مدتی روی موها باقی بمانند. بسته به اندازه حلال بودن این روغن ها زمان باقی ماندن آن ها روی مو فرق دارد اما معمولا این کار به 10 تا 30 دقیقه زمان احتیاج دارد.

پس از سپری شدن این مدت، به آرامی موها را ماساژ دهید تا ببینید روغن اثر نموده یا خیر. اگر احساس می کنید بعضی از بخش های مو هنوز آماده شستشو نیستند، به آن ها روغن بیشتری اضافه کنید. وقتی چسب مو کاملا نرم شد، با استفاده از یک شانه دندانه پهن، به آرامی آن را از ریشه تا انتهای مو بکشید.

پاک کردن چسب مو با الکل

برای پاک کردن چسب مو می توانید از الکل هم بهره ببرید. این کار بیشتر برای پاک کردن چسب مو مخصوص کلاه گیس یا اکستنشن مو کاربرد دارد. برای پاک کردن این نوع چسب مو، ابتدا اندازهی پنبه را به الکل آغشته کنید. سپس، آن را به آرامی روی قسمت هایی که کلاه گیس یا اکستنشن مو به پوست شما متصل شده ضربه بزنید. وقتی چسب مو شل و جدا شد، پوست سر را با یک سرم تقویت نماینده یا روغن طبیعی ماساژ دهید تا پوست تسکین یابد.

پاک کردن چسب مو با شامپو

بعضی از مدل های سبک تر چسب مو را می توان با شامپو پاک کرد. برای پاک کردن چسب مو با این ماده شوینده باید توجه داشته باشید که شامپوی شما از نوع شامپوهای شفاف نماینده نباشد. این مدل شامپوها که معمولا برای از بین بردن کثیفی و چربی موها به کار می روند، ممکن است با تمیز کردن بیش از حد مو کوشش شما برای پاک کردن چسب مو را بی فایده نمایند.

علاوه براین، شامپوهای شفاف نماینده مو ممکن است موها را خشک نمایند، به ویژه اگر بعد از الکل استفاده شوند. با این اوصاف، زمانی که چسب مو کاملا از روی موها پاک شد، می توانید برای تمیز کردن عمیق ریشه موها و موهای خود از شامپویی با خاصیت شفاف نمایندگی مو بهره ببرید.

آیا چسب مو ضرر دارد؟

چسب اکستنشن مو و چسب مو مخصوص کلاه گیس از جمله مدل های محبوب چسب مو هستند اما این حالت دهنده ها گاهی آسیب هایی ایجاد می نمایند. متأسفانه، بعضی از این آسیب ها دائمی هستند و البته، به روش استفاده شما بستگی دارند. ممکن است چسب مو منافذ پوست سر شما را مسدود کند و به فولیکول های مو آسیب برساند. علاوه براین، اگر از این حالت دهنده مو به درستی استفاده نکنید، احتمال سوختن یا خشک شدن موهایتان وجود دارد. چسب های اکستنشن سنگین تر نیز پوست سر را می کشند. در نتیجه، موها نازک می شوند. علاوه براین، اگر چسب مو را به روش درستی پاک نکنید، احتمال سردرد یا لکه های طاسی وجود خواهد داشت.

برای چسباندن و پاک کردن چسب مو باید صبر و حوصله کافی را داشته باشید. به همین علت، معمولا به مبتدیان و کسانی که محصولات آرایشی و مراقبتی مو را نمی شناسند، استفاده از چسب مو توصیه نمی گردد. برای استفاده از چسب مو نباید زیاده روی کرد چون اندازه کمی از این محصول آرایشی به راحتی پخش می گردد و حالت چسبندگی پیدا می نماید.

اگر از چسب مو مخصوص کلاه گیس یا اکستنشن مو استفاده می کنید، بهتر است ابتدا چسب را به محل مورد نظر بچسبانید. سپس، چند دقیقه صبر کنید تا چسب خشک گردد. در نهایت، قطعه مو مورد نظر را به سر یا بخشی از موها که معین نموده اید، بچسبانید. اگر چسب به اندازه کافی خشک نشده باشد، از پایه نفوذ می نماید و ممکن است به ریشه موها آسیب برساند.

برای پاک کردن چسب مو هم نباید عجله کنید. چسب مو بدون استفاده از موادی که قبلا روش استفاده از آن ها را شرح دادیم، به سختی از پوست سر یا پایه موها جدا می گردد. بنابراین، فرقی نمی نماید که برای پاک کردن چسب مو از چه روشی استفاده می کنید، به هرحال، نباید عجله کنید. کشیدن کلاه گیس یا اکستنشن مو بدون صبر و حوصله باعث می گردد که بخشی از موها یا پایه موهای اکستنشن پاره و از سر جدا شوند.

آیا چسب مو پوست سر را تحریک می نماید؟

بیشتر چسب های مو که حالت مایع دارند قابل اشتعال و حاوی مواد شیمیایی هستند. در نتیجه، ممکن است پوست سر شما را تحریک نمایند. همواره پیش از به کار بردن این حالت دهنده های مو تست حساسیت پوستی انجام دهید. چسب های مبتنی بر آب برای پوست های حساس مناسب تر هستند چون مواد شیمیایی کمتری دارند.

کلام آخر

چسب مو نوعی حالت دهنده مو است که بیشتر برای مصارف آرایشی به کار می رود. برای استفاده از این حالت دهنده مو باید بدانید که انواع چسب مو چیست و کدام یک از آن ها برای هدف شما مناسب تر هستند. موقع استفاده از چسب مو ابتدا تست حساسیت پوستی انجام بدهید. اگر هم این محصول را به صورت آنلاین خریداری می کنید، معینات آن و تجارب مشتریان قبلی را با دقت بخوانید. به این ترتیب، برترین چسب مو را متناسب با احتیاجهای خود تهیه می کنید.

منبع: beautylish

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 4 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 4 اردیبهشت 1403 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 5130

به "چسب مو چیست و چه کاربردی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چسب مو چیست و چه کاربردی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید