کالری پنیر پارمزان چقدر است ؟

به گزارش تور آسیایی ارزان، پارمزان که به نام های پارمسان و پارمژیانو رژیانو هم شناخته می گردد، نوعی پنیر سخت ایتالیایی است که ارزش های غذایی بسیار منحصر به فردی دارد. بعضی حتی پارمزان را غذایی سالم به حساب آورده و باور دارند که مواد موجود در آن به بهبود سلامت یاری می نماید و خطر ابتلا به بیماری های گوناگون را کاهش می دهد. در این مقاله قصد داریم از این بگوییم که کالری پنیر پارمزان چقدر است، چه خواص غذایی برجسته ای دارد و چه مزایا و معایبی برای سلامتی به همراه می آورد.

کالری پنیر پارمزان چقدر است ؟

پنیر پارمزان چیست و چطور تهیه می گردد؟

پارمزان پنیری ایتالیایی است که عطر و طعمی قوی داشته و می تواند طعم های مختلف مانند شیرینی، شوری و تلخی را به صورت همزمان زیر زبان بیاورد. این پنیر بافتی شنماینده و ماسه ای دارد و می تواند در رنگ های مختلفی که از سفید روشن تا زرد تیره را در بر می گیرند، به دست شما برسد.

برخلاف انواع پنیرهای امروزی، پنیر پارمزان را باید تنها با شیر گاو تهیه کرد. خود ایتالیایی ها هم تنها پارمژیانو رژیانویی را قبول دارند که از شیر گاوهای پرورش یافته در منطقه ها به خصوصی از ایتالیا تهیه گردد. فراوری این پنیر از قرون وسطی آغاز شد، زمانی که راهبان خمیر مایه پنیر را درون قالب های گرد بزرگی می ریختند که هرکدام 18 کیلوگرم وزن داشتند. این قالب ها به صورت خاص برای نگهداری طولانی مدت پنیر طراحی شده بودند.

پارمزان به وسیله فرایندی به نام انعقاد مایه پنیر به دست می آید. مایه پنیر در واقع مجموعه ای از آنزیم های حیوانی است که از آن ها در فرایند انعقاد یا جامدسازی استفاده می گردد. رایج ترین منبع مایه پنیر هم شکمبه گوساله است. پنیرهایی که با انعقاد مایه پنیر به دست می آیند معمولا هفت مرحله را پشت سر می گذارند:

  • نهش: با افزودن مایه پنیر، شیر گاو آغاز به انعقاد می نماید. پنیراب نیز به آرامی از دَلَمِه ای از جنس کازئین جدا می گردد که اصلی ترین پروتئین موجود در شیر است.
  • برش: زمانی که دلمه پنیر شکل گرفت، باید آن را به قطعاتی به کوچکی دانه برنج تقسیم کرد تا دفع پنیراب سرعت بگیرد و رطوبت پنیر تا جای ممکن کم گردد.
  • پخت: ترکیب نهایی دلمه و پنیراب را در دمای 55 درجه سانتی گراد می پزند تا هم انقباض پنیر افزایش پیدا کند و هم از مقدار پنیراب کاسته گردد.
  • آب زدایی: بعد از مرحله پختن، توده ای از پنیر شکل می گیرد و پنیراب بار دیگر کشیده می گردد تا چیزی جز پنیر خالص نداشته باشیم.
  • بافندگی: فرایند پیوند خوردن دلمه ادامه پیدا می نماید تا توده ای بزرگ تر از پنیر شکل بگیرد.
  • فشرده سازی: درست مانند مرحله بافندگی، فشرده سازی به استخراج پنیراب و همینطور ادغام شدن بریده های دلمه یاری می نماید. در این مرحله باید فشاری خارجی به دلمه وارد کرد. سپس از قالبی گرد استفاده می گردد تا پنیر پارمزان به شکل سنتی اش در بیاید.
  • نمک زنی: این مرحله انتهای هم منجر به کاهش رطوبت پنیر می گردد. قالب های پنیر درون آب نمک یا آب دریا غوطه ور می شوند که امکان جذب نمک را فراهم می نماید.

بعد از مرحله نمک زنی، باید اجازه دهید پنیر پارمزان بین 12 الی 40 ماه عمل بیاید. مدت زمان پرورش دادن پنیر، تاثیری مستقیم بر بافت و طعم نهایی آن می گذارد.

جدول ارزش های غذایی پنیر پارمزان

حالا که دانشی بنیادین راجع به پنیر پارمزان و نحوه تهیه آن به دست آوردیم، ضروری است به سوال ابتدایی مطلب برگردیم و ببینیم که کالری پنیر پارمزان چقدر است و چه مواد مغذی دیگری در آن پیدا می کنیم.

پیش از هر چیز باید گفت پارمزان پنیری بسیار مغذی است، حتی اگر آن را در مقادیر بسیار اندک مصرف کنید. 100 گرم پنیر پارمزان رنده شده چنین مشخصاتی دارد:

ماکرو/ ماده معدنی / ویتامینمقدار
کالری431
کربوهیدرات4.1 گرم
فیبر رژیمی0 گرم
شکر0.9 گرم
چربی کل26.6 گرم
چربی اشباع17.3 گرم
چربی چنداشباع نشده1.2 گرم
چربی تک اشباع نشده8.4 گرم
اسید چرب ترانس0 گرم
پروتئین38.5 گرم
پتاسیم125 میلی گرم
کلسترول88 میلی گرم
ویتامین A9 درصد از احتیاج روزانه
ویتامین C0
کلسیم111 درصد از احتیاج روزانه
آهن5 درصد از احتیاج روزانه
زینک22 درصد از احتیاج روزانه
همانطور که در جدول ارزش غذایی بالا می بینید، کالری پنیر پارمزان معادل 431 کیلو کالری در هر 100 گرم است.

به خاطر وجود مقادیر زیادی از پروتئین و چربی، پنیر پارمزان غذایی سرشار از انرژی به شمار میرود و بنابراین در هر وعده هم مقدار قابل توجهی کالری وارد بدن تان می نماید. گذشته از کالری پنیر پارمزان، باید توجه داشت که این پنیر انبوهی ماده مغذی برای سلامت استخوان ها دارد و از جمله آن ها می توان به کلسیم، فسفر و زینک اشاره نمود.

مزایای پنیر پارمزان برای سلامتی چیست؟

مقاله را با آنالیز بعضی از مهم ترین مزایای مصرف پنیر پارمزان ادامه می دهیم.

عاری از لاکتوز

اگرچه شیر عنصری مهم در فرایند پنیرسازی به شمار میرود، اما پارمزان عملا عاری از هرگونه لاکتوز است. لاکتوز اصلی ترین کربوهیدرات موجود در شیر است، اما 75 درصد از مردم دنیا قادر به هضم آن نبوده و از حساسیت به لاکتوز رنج می برند. این مشکل ناشی از کمبود لاکتاز در بدن است، آنزیمی که با تبدیل لاکتوز به شکرهایی به نام گلوکز و گالاکتوز، به هضم آن یاری می نماید.

در نتیجه افرادی که از عدم تحمل لاکتوز رنج می برند بعد از خوردن این ماده با مسائلی مانند اسهال، درد شکمی و نفخ معده روبه رو می شوند. اگرچه شیر حاوی حدودا 5 درصد لاکتوز است، لاکتوز را عمدتا در پنیراب پیدا می کنید. در نتیجه وقتی پنیراب از دلمه پنیر جدا می گردد، لاکتوز هم همراه آن حذف خواهد شد.

پنیر پارمزان به ازای هر 100 کیلو کالری، حاوی تنها 0.10 میلی گرم لاکتوز است که مقداری ایمن برای آن هایی که عدم تحمل لاکتوز دارند به شمار میرود.

یاری به سلامت استخوان ها

کلسیم یکی از موادی است که به وفور در بدن شما پیدا شده و نقشی اساسی در سلامت استخوان ها ایفا می نماید. در واقع 99 درصد از کلسیم موجود در بدن شما درون استخوان ها ذخیره می شوند تا به ساختار و کارکرد آن ها یاری برسانند. در ضمن دریافت مقادیر کم از این ماده می تواند شکست استخوان ها را به همراه آورد.

همانطور که قبل تر هم اشاره نمودیم، پنیر پارمزان از برترین غذاهای حاوی کلسیم به شمار میرود و در هر وعده، 26 درصد از احتیاج روزانه شما را به کلسیم رفع می نماید. ناگفته نماند که به لطف کازئین موجود در پنیر، کلسیم پارمزان زیست دسترس پذیری بالایی هم دارد. این یعنی به راحتی جذب بدن شما می گردد. زمانی که کازئین هضم می گردد، موادی معدنی از خود به جای می گذارد که به جذب کلسیم، آهن و زینک یاری می نمایند.

سرشار از پروتئین هایی که به راحتی هضم می شوند

پنیر پارمزان حاوی مقادیر زیادی از پروتئینی با کیفیت است - یعنی پروتئینی که ارزش بیولوژیک بالایی دارد - زیرا تراکم بالایی از آمینو اسیدها را در بر می گیرد. و به خاطر وجود تمام این آمینو اسیدها، پروتئینی کامل به شمار میرود.

آمینو اسیدها در واقع بلوک سازنده پروتئین به حساب می آیند. مهم ترین نکته راجع به آمینو اسیدها این است که باید آن ها را از غذای خود دریافت کنید، زیرا بدن قادر به فراوریشان نیست. در برهه عمل آمدن پنیر، پروتئین های موجود در چیز فرایندی را پشت سر می گذارند که می توان آن را شبیه به پیش هضم توصیف کرد. به عبارت دیگر، پروتئین ها تبدیل به ترکیبات خردتر - مانند آمینو اسیدهای آزاد - می شوند و بدن شما راحت تر قادر به جذب آن ها خواهد بود.

معایب پنیر پارمزان

از آن جایی که حاوی مقادیر زیادی از پروتئین کازئین است، پنیر پارمزان برای آن هایی که به کازئین یا شیر گاو حساسیت دارند، مناسب به حساب نمی آید. آلرژی به کازئین زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی آغاز به حمله به کازئین هضم شده از شیر یا محصولات بر پایه شیر می نماید. در نتیجه باید منتظر یک واکنشی آلرژیک قوی و فوری یا اندکی دیرهنگام باشید.

از جمله علائم حساسیت به کازئین را در پایین آورده ایم:

  • خارش
  • تحریک پوست
  • مسائل تنفسی
  • حمله آسم
  • مسائل دستگاه گوارش
  • شوک آنافیلاکتیک

اگر به کازئین حساسیت دارید، تا جای ممکن از شیر و محصولات بر پایه شیر - مانند پنیر پارمزان - اجتناب کنید.

پاسخ به سوالات متداول

حالا که به بخش انتهای مقاله رسیده ایم و به خوبی از مقدار کالری پنیر پارمزان و دیگر مشخصه های برجسته آن باخبریم، کار را با پاسخ دادن به بعضی از سوالات متداول کاربران به انتها می رسانیم.

آیا پنیر پارمزان برای کاهش وزن مناسب است؟

بله، پنیر پارمزان گزینه ای مناسب برای مدیریت وزن به شمار میرود، کلسیمی بیشتر از هر پنیر دیگری دارد و در ضمن همراه با پروتئین هایی به دست تان می رسد که به هضم چربی در بدن یاری می نمایند.

آیا پنیر پارمزان غذایی سالم است؟

پارمزان یکی از سالم ترین انواع پنیر به شمار میرود، زیرا به راحتی هضم می گردد و انبوهی ماده مغذی مانند کلسیم و زینک دارد. علاوه بر این، در پارمزان خبری از لاکتوز نیست و افراد حساس به این ماده، می توانند به راحتی آن را میل نمایند.

کالری پنیر پارمزان بیشتر است یا پنیر چدار؟

چدار نوعی پنیر سخت انگلیسی است و پارمزان هم نوعی پنیر سخت ایتالیایی. اگرچه عطر و طعم پارمزان بیشتر به مذاق مردم خوش می آید، اما پنیر چدار قیمت و کالری کمتری دارد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 10 تیر 1402 بروزرسانی: 10 تیر 1402 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 2285

به "کالری پنیر پارمزان چقدر است ؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کالری پنیر پارمزان چقدر است ؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید