2 طرز تهیه بستنی خشک (بستنی فضانوردان) با دستگاه و بدون دستگاه

به گزارش تور آسیایی ارزان، بستنی خشک که با نام بستنی پفکی و بستنی فضانوردان نیز شناخته می شود، یکی از تنقلات خوشمزه و مورد علاقه بچه ها و بزرگسالان است که ایده اولیه آن به دهه 1970 میلادی باز می شود. این شیرینی فاقد هر نوع رطوبت یا آب اضافی بستنی است، بنابراین نیازی به نگهداری کوتاه مدت در یخچال ندارد. بستنی خشک به علت بافت سبک و ماندگاری بالا یک ماده غذایی خوب و مقوی برای کوهنوردان و فضانوردان محسوب می شود. از همین رو به آن بستنی فضانوردان نیز گفته می شود. شما می توانید در فصل زمستان که میل کردن بستنی سرد دلچسب نیست از طعم بی نظیر انواع بستنی های خشک بهره مند شوید. در این مقاله از در 2 روش طرز تهیه بستنی خشک همراه با نکات اضافی و فوت و فن های خوشمزه شدن بستنی خشک پفکی را به شما آموزش می دهیم.

2 طرز تهیه بستنی خشک (بستنی فضانوردان) با دستگاه و بدون دستگاه

مواد لازم برای تهیه بستنی خشک فضانوردان

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
شیر (پرچرب)1 لیتر
خامه ساده1 بسته 200 گرمی
زرده تخم مرغ4 عدد
پودر ثعلب2 قاشق چای خوری سر پر
وانیل1 قاشق چای خوری
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار + 2 قاشق چای خوری

مدت زمان آماده سازی مواد: 3 ساعت

مدت زمان آماده شدن بستنی پفکی: 24 ساعت

مقدار کالری در 100 گرم بستنی خشک: حدود 250 تا 270 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه بستنی خشک پفکی

قبل از هر چیز باید به شما بگوییم برای تهیه بستنی پفکی یا بستنی خشک، احتیاج به دستگاه فریزر درایر دارید. این دستگاه به صورت صنعتی و خانگی در بازار موجود است. خرید دستگاه ممکن است ارزان نباشد، اما اگر شما علاقمند به درست کردن بستنی خشک هستید می توانید آن را خریداری نمایید. در غیر این صورت باید بستنی خشک آماده بخرید. البته این بستنی خشک پفکی با فرق دارد.

در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه بستنی خشک را با دستگاه فریزر درایر آورده ایم:

مرحله اول: شیر را روی حرارت ملایم گرم کنید

در ابتدا شیر را داخل یک قابلمه ریخته و اجازه دهید کاملا گرم گردد.

برای خرید شیر می توانید به صورت یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: زرده تخم مرغ را با شکر خوب هم بزنید

پس از جدا کردن زرده تخم مرغ از سفیده، زرده ها را در یک ظرف مناسب ریخته و با یک لیوان شکر ترکیب کنید. سپس با استفاده از همزن برقی به مدت 5 دقیقه مواد را خوب با هم ترکیب نمایید تا یکدست شوند.

در صورت تمایل می توانید خرید تخم مرغ و شکر را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.

مرحله سوم: شیر را به ترکیب زرده و شکر اضافه کنید

همزمان که زرده تخم مرغ و شکر را مخلوط می کنید، شیر را قاشق قاشق به این ترکیب اضافه کنید تا زرده تخم مرغ لخته نگردد. ریختن شیر را تا زمانی ادامه دهید که مواد داخل ظرف به غلظت ماست برسند. بقیه شیر را برای مراحل بعدی نگه دارید.

مرحله چهارم: ثعلب را با شکر ترکیب کنید

در این مرحله از طرز تهیه بستنی خشک فضانوردان باید ثعلب را با 2 قاشق چای خوری شکر ترکیب کنید.

مرحله پنجم: ثعلب و شکر را به شیر اضافه نمایید

ترکیب ثعلب و شکر را به تدریج به به جای مانده شیر اضافه نموده و مرتب هم بزنید. ترکیب ثعلب و شکر را به تدریج به به جامانده شیر اضافه نموده و مرتب هم بزنید. ترکیب ثعلب با شکر از گلوله

شدن ثعلب جلوگیری می نماید.

مرحله ششم: زرده تخم مرغ را به ترکیب بالا اضافه کنید

در این مرحله باید وانیل و ترکیب شکر و زرده تخم مرغ همزده را به شیری که با شکر و ثعلب ترکیب شده، اضافه کنید. شیر در این مرحله هنوز گرم است. چون شیر گرم است باید همچنان در حین اضافه کردن تخم مرغ های ترکیب شده با شکر، مرتب آن را هم بزنید.

مرحله هفتم: خامه را به مواد بالا اضافه نموده و روی حرارت قرار دهید

در این مرحله خامه را به مواد بالا اضافه نمایید. بعد از اضافه کردن خامه، مایه بستنی را به مدت 8 دقیقه روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید. سپس مواد آماده شده را از صافی ریز عبور دهید.

در صورت تمایل می توانید خرید وانیل و خامه را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.

مرحله هشتم: مایه بستنی را در فریزر بگذارید

بعد از اینکه مایه بستنی کاملاً از دما افتاد آن را داخل فریزر قرار دهید. حدود نیم ساعت کافیست. سپس بستنی را از فریزر بیرون آورده و ظرف آن را روی یک کاسه یخ قرار دهید و به مدت 5 دقیقه هم بزنید. دوباره ظرف بستنی را در فریزر قرار دهید. این کار را 5 مرتبه تکرار کنید تا زمانی که مواد بستنی شکل جامد به خود بگیرند. در این صورت بستنی شما آماده است.

مرحله آخر: بستنی های آماده شده را در دستگاه فریزر درایر قرار دهید

در مرحله نهایی از طرز تهیه بستنی خشک قالب مورد نظر خود را انتخاب نموده و بستنی را بعد از اسلایس کردن به قطعات دلخواه، داخل قالب چیده و در دستگاه فریز درایر قرار دهید. بستنی های برش خورده حدود 24 ساعت باید در دستگاه بمانند تا به وسیله فرایند انجمادی رطوبت آنها کاملاً از بین رفته و خشک شوند. حالا بستنی خشک شما آماده است می توانید آن را نوش جان کنید.

طرز تهیه بستنی خشک پفکی به روش های دیگر

بستنی فضانوردان با روش های مختلفی تهیه می گردد. در ادامه طرز تهیه بستنی خشک به روش های دیگر آورده شده است:

روش تهیه بستنی فضانوردان با بستنی لیتری

اگر فرصت و زمان کافی برای تهیه بستنی خانگی را ندارید می توانید از بستنی های لیتری آماده در بازار بهره ببرید. برای این کار کافیست تا بستنی را با چاقوی تیز به قطعات دلخواه برش داده و در قالب بگذارید. سپس قالب را به مدت 24 ساعت در دستگاه فریزر درایر نگه دارید تا قطعات بستنی کاملاً خشک شوند. حالا بستنی پفکی شما آماده است.

در صورت تمایل شما می توانید انواع را با طعم های مختلف از فروشگاه های به روش حضوری و اینترنتی بخرید.

روش تهیه بستنی خشک پفکی با مارشمالو بدون دستگاه

برای تهیه بستنی خشک فضانوردان با مارشمالو احتیاجی به دستگاه خشک کن بستنی نیست. برای تهیه بستنی خشک به این روش شما باید 40 گرم کره را در یک تابه روی حرارت بسیار کم قرار دهید تا آب گردد.

پس از آن 180 گرم مارشمالو را به کره های آب شده اضافه نموده و خوب روی حرارت کم هم بزنید. حالا اندازهی بیسکویت تازه و خرد شده، توت فرنگی خرد شده و مغز آجیل خرده شده با طعم دلخواه را به مواد اضافه کنید. پس از هم زدن کامل مواد، ظرف را از روی حرارت برداشته و در قالب چرب شده مورد نظر بریزید. اجازه دهید مواد بستنی کاملا خشک شوند.

برای تهیه این بستنی احتیاجی به دستگاه خشک کن نیست. قرار گرفتن بستنی خشک بعد از آماده شدن در مجاورت هوا برای خشک شدن مواد کافیست.

شما می توانید ، ، و را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه خریداری نمایید.

نکات مهم در طرز تهیه بستنی خشک پفکی

  • بهتر است برای تهیه بستنی خانگی از شیر پرچرب بهره ببرید. این باعث می گردد تا بافت نهایی بستنی پفکی لطیف و ترد گردد.
  • هنگامی که بستنی آماده تهیه می کنید تا زمانی که بستنی کاملاً یخ و منجمد است، برش دلخواه را روی بستنی ایجاد کنید. نرم شدن بستنی باعث می گردد تا برش و اسلایس کردن بستنی به راحتی انجام نگردد.
  • برای تهیه بستنی خشک باید از بستنی های تازه و با کیفیت بهره ببرید تا نتیجه نهایی از نظر شکل و طعم عالی گردد.
  • توجه داشته باشید که استفاده از دستگاه فریزر درایر برای تهیه بستنی خشک به علت مصرف زیاد برق ارزان نیست.

فوت و فن های خوشمزه شدن بستنی خشک پفکی

آیا می توان برای خشک کردن بستنی از دستگاه خشک کن یا مایکروویو استفاده کرد؟

خیر، شما به هیچ وجه نباید از دستگاه های حرارتی برای خشک کردن بستنی بهره ببرید. بنابراین فر، مایکروویو و دستگاه خشک کن میوه هیچ کدام گزینه مناسبی برای تهیه بستنی فضانوردان نیستند. بستنی خشک باید طی فرایند انجمادی خشک گردد.

چرا بستنی فضانوردان خیلی خشک و سفت است؟

اگر بستنی به مدت طولانی در دستگاه فریزر درایر قرار داده گردد، بافت سفت و خشکی پیدا خواهد نمود. بعلاوه قرار دادن بستنی خشک در مجاورت هوا نیز منجر به سفت شدن بافت بستنی پفکی می گردد.

چه نوع بستنی برای خشک کردن بهتر است؟

شما می توانید از انواع بستنی میوه ای، کاکائویی و مغزدار برای خشک کردن بهره ببرید. این به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 10 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1403 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 5248

به "2 طرز تهیه بستنی خشک (بستنی فضانوردان) با دستگاه و بدون دستگاه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه بستنی خشک (بستنی فضانوردان) با دستگاه و بدون دستگاه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید