2 طرز تهیه شیرینی ماکارون فرانسوی رنگی و شکلاتی در 15 دقیقه
به گزارش تور آسیایی ارزان، ماکارون یا Macaron از جمله شیرینی های محبوب و گران قیمت با اصالت فرانسوی است که در سال های اخیر هم در ایران بسیار محبوب و شناخته شده است. ماکارون را تقریبا همه مردم یا از شیرینی فروشی های مشهور تهیه می کنند یا در کافی شاپ سفارش می دهند. اما شما به راحتی می توانید در منزل ماکارون های رنگی و شکلاتی و خوشمزه را خودتان به روش قنادی و بازاری درست کنید. بد نیست بدانید 31 ماه می روز جهانی شیرینی ماکارون است. 2 روش طرز تهیه ماکارون فرانسوی رنگی و شکلاتی و نیز طرز تهیه شکلات بادامی برای لایه ماکارون را از در مجله خبرنگاران بخوانید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی ماکارون رنگی
مواد اولیه | اندازه مورد نیاز |
پودر بادام (مغز بادام درختی بدون پوست و پودر شده) | 120 گرم |
سفیده تخم مرغ (هم دما با محیط) | 2 عدد |
پودر وانیل | نوک قاشق چای خوری |
پودر قند | 150 گرم |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
رنگی خوراکی دلخواه | 10 قطره |
خامه (فرم گرفته) | به اندازه لازم |
مدت زمان آماده سازی مواد: 2 تا 3 ساعت
مدت زمان مورد نیاز برای پخت شیرینی ماکارون رنگی: 10 تا 15 دقیقه
اندازه کالری در یک شیرینی ماکارون 75 گرمی: حدود 262 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه شیرینی ماکارون فرانسوی ساده و رنگی
در اصل پایه اصلی شیرینی ماکارون را سفیده تخم مرغ و پودر قند تشکیل می دهد. پودر بادام را خودتان می توانید تهیه کرده یا از فروشگاه ها خریداری کنید. مواد یخچالی مثل تخم مرغ را 30 دقیقه قبل از شروع به کار از یخچال بیرون بیاورید تا هم دما با محیط شوند. در ادامه مراحل تهیه شیرینی ماکارون را دنبال کنید.
مرحله اول: سفیده تخم مرغ را آماده کنید
ابتدا برای تهیه شیرینی ماکارون فرانسوی رنگی، سفیده و زرده تخم مرغ ها را با احتیاط جدا کنید. سفیده ها را در یک کاسه بریزید و به مدت 2 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا رطوبت آن خشک شود. وزن سفیده ها باید حدود 60 گرم باشد. بهتر است همه مواد را دقیق وزن کنید تا کیفیت شیرینی خراب نشود.
در صورت تمایل می توانید تخم مرغ را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنید.
مرحله دوم: پودر بادام و پودر قند را مخلوط کنید
در ادامه، پودر قند را با پودر بادام مخلوط کرده و برای 15 ثانیه، آسیاب کنید. سپس آنها را الک کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: سفیده های تخم مرغ را هم بزنید
سفیده های تخم مرغ را بعد از 2 ساعت، با همزن بزنید تا کاملا پف کند و حجم بگیرد. نمک و وانیل را هم اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
مرحله چهارم: پودر قند و پودر بادام را به سفیده ها اضافه کنید
سپس مخلوط پودر قند و پودر بادام را طی 4 تا 5 مرحله به سفیده های تخم مرغ اضافه کنید و هر بار به مدت 1 تا 2 دقیقه هم بزنید تا کاملا میکس شده و پف سفیده نخوابد. بعد رنگ خوراکی دلخواه خود را به این مایه اضافه کنید. می توانید مایه ماکارون را چند قسمت کرده و به هر کدام از قسمت ها، رنگ دلخواهتان را اضافه کنید.
مرحله پنجم: فر و سینی آن را آماده کنید
فر را روشن و روی دمای 150 درجه تنظیم کنید تا گرم شود. کف دو سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و روی آن دایره هایی به قطر 5 سانتی متر با فاصله از هم بکشید. کاغذ روغنی ها را کف سینی ها بیندازید. مایه شیرینی ماکارون را در قیف بریزید و سرقیف یا ماسوله را به اندازه 8 میلی متر برش بزنید.
مرحله ششم: مایه ماکارون را روی کاغذ روغنی بریزید
قیف مایه ماکارون را فشار بدهید و روی دایره هایی که کشیده اید، بریزید. وقتی سینی ها پر شدند، دو سمت سینی ها را بگیرید و به زمین یا سطح بکوبید تا مایه ماکارون پخش شود. سپس سینی ها را در فر بگذارید. به مدت 10 تا 15 دقیقه سینی را در فر قرار دهید تا ماکارون ها بپزند. سپس سینی ها را بیرون بیاورید و روی کانتر بگذارید تا سرد شوند. در این فاصله مواد میانی شیرینی ماکارون را آماده کنید.
مرحله ششم: لایه میانی ماکارون را پر کنید
وقتی شیرینی های ماکارون سرد شدند، ماکارون ها را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید. کف یک شیرینی ماکارون را بریزید و یک شیرینی ماکارون دیگر به آن بچسبانید و فشار دهید. می توانید از گاناش های مختلف (مواد میانی) برای وسط ماکارون استفاده کنید. همه شیرینی های ماکارون را به همین شکل آماده کرده و آن ها را در ظرف بچینید و سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
مواد لازم برای تهیه شیرینی ماکارون شکلاتی (برای 15 عدد)
مواد اولیه | اندازه مورد نیاز |
پودر قند (شکر آسیاب شده یا شکر شیرینی پزی) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
آرد بادام | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
رنگ خوراکی | 2 تا 4 قطره |
سفیده تخم مرغ (هم دما با محیط) | 2 عدد |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
شکر (شکر قنادی یا دانه ریز) | 2 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای لایه شکلاتی ماکارون
مواد اولیه | اندازه مورد نیاز |
شکلات شیری (آب شده) | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
کره (بدون نمک) | 1 قاشق غذاخوری |
خامه فرم گرفته | 1 قاشق غذاخوری |
پودر وانیل | نصف قاشق مرباخوری |
نمک کوشر (نمک دریا) | نوک قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد: 2 تا 3 ساعت
مدت زمان مورد نیاز برای پخت ماکارون شکلاتی: 10 تا 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه ماکارون شکلاتی فرانسوی
در این روش، برای لایه میانی ماکارون از مایه شکلاتی استفاده می شود. برای طرز تهیه شیرینی ماکارونی شکلاتی، روش زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: کره و شکلات را بن ماری کنید
برای طرز تهیه شیرینی ماکارون شکلاتی، ابتدا لایه شکلاتی را درست کنید. برای این کار، شکلات سفید و کره را در یک ظرف نشکن بگذارید و به روی بخار کتری یا سماور آب کنید. حین بن ماری کردن شکلات و کره مرتب این مخلوط را هم بزنید تا کاملا ذوب و یکدست و روان شود.
شما می توانید انواع شکلات و کره را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنید.
مرحله دوم: مایه شکلات را آماده کنید
سپس پودر وانیل و نمک کوشر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. ترکیب فوق را از روی حرارت بردارید تا در دمای اتاق سرد شود و خوب خودش را بگیرد. برای این که مایه شکلات خودش را بگیرد به طور معمول 30 تا 45 دقیقه زمان کافی است. در این فاصله، مایه شیرینی ماکارون را آماده کنید.
مرحله سوم: کاغذ روغنی و فر را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی فرانسوی ماکارون شکلاتی، فر را روشن کنید و روی دمای 325 درجه فارنهایت یا 170 درجه سانتی گراد گرم کنید. روی دو سینی فر را با دو کاغذ شیرینی پزی بپوشانید. بعد 15 دایره روی کاغذ روغنی رسم کنید. بین هر دایره باید 5 سانتی متر فاصله باشد. سینی را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: مایه شیرینی ماکارون را آماده کنید
در این مرحله، پودر قند و آرد بادام را الک کنید و در آسیاب بریزید و خوب مخلوط کنید تا یک ترکیب نرم و لطیف به دست بیاید. این ترکیب را کنار بگذارید.
سپس سفیده و زرده تخم مرغ ها را با احتیاط جدا کنید. سفیده ها را در یک کاسه بریزید و به مدت 2 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا رطوبت آن خشک شود. وزن سفیده ها باید حدود 60 گرم باشد. بهتر است همه مواد را دقیق وزن کنید تا کیفیت شیرینی خراب نشود.
سفیده های تخم مرغ را بعد از 2 ساعت، با همزن بزنید تا کاملا پف کند و حجم بگیرد. نمک و 2 قاشق غذاخوری شکر دانه ریز را هم به تدریج اضافه کنید و دوباره هم بزنید. در نهایت باید یک ترکیب غلیظ و یکدست به دست بیاورید.
مرحله پنجم: رنگ خوراکی را اضافه کنید
در این مرحله باید رنگ غذا را به ترکیب شکر و تخم مرغ اضافه کنید. اگر می خواهید چند رنگ ماکارون داشته باشید باید مایه را در چند ظرف تقسیم کنید و از رنگ های مختلف به آن اضافه کنید.
مرحله ششم: مواد شیرینی ماکارون را با هم ترکیب کنید
سپس در این مرحله از طرز تهیه شیرینی فرانسوی ماکارون شکلاتی، نیمی از مخلوط پودر قند () و آرد بادام آسیاب شده را به ترکیب شکر و سفیده تخم مرغ اضافه کرده و خوب به صورت دورانی مخلوط کنید. بهتر است از یک کفگیر پلاستیکی برای هم زدن استفاده کنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
حالا نیم دیگر ترکیب پودر قند و آرد بادام آسیاب شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید. خمیر به دست آمده باید نرم و براق و یکدست باشد اما نباید شل و آبکی باشد.
مرحله هفتم: مایه شیرینی ماکارون را روی کاغذ روغنی بریزید
مایه ماکارون را در قیف بریزید. بهتر است ماسوره ای که به قیف وصل می کنید، قطر زیادی نداشته باشد، یک ماسوره با قطر دهانه یک سانتی متر ایده آل است. روی دایره ای که رسم کرده بودید، خمیرهای گردی به اندازه قطر دایره ها ایجاد کنید.
بعد از اتمام کار، نباید بلافاصله سینی ماکارون را داخل فر بگذارید. 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا رویه خمیر ماکارون کمی سفت شود، به طوری که وقتی انگشت تان را روی سطح خمیر می گذارید، خمیر به انگشت نچسبد.
مرحله هشتم: شیرینی ماکارون را در فر بگذارید
در آخر، شیرینی ماکارون را بپزید. برای پخت ماکارون، سینی ماکارون ها را در قسمت میانی فر به مدت 15 دقیقه بگذارید. بعد از بیرون آوردن سینی ماکارون از فر 5 دقیقه صبر کنید. سپس اندازهی از مایه شکلاتی بادامی را روی یک ماکارون بگذارید و یک ماکارون دیگر روی آن قرار دهید و کمی فشار دهید. شیرینی ماکارون با لایه شکلات بادامی را با چای یا قهوه سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم تهیه شیرینی فرانسوی ماکارون شکلاتی
- برای لایه میانی ماکارون به جای خامه یا شکلات آب شده از انواع، مربا و کرم صبحانه یا نوتلا می توانید استفاده کنید. انواع مربا و کرم صبحانه را می توانید به روش های اینترنتی و حضوری از خریداری کنید.
- ماکارون را بدون اضافه کردن رنگ خوراکی هم تهیه می کنند و اضافه کردن رنگ خوراکی اختکمک است، اما ماکارون های رنگی چشم نوازتر و پرطرفدارتر هستند.
- می توانید به جای کاغذ شیرینی پزی از قالب های مخصوص شیرینی ماکارون استفاده کنید.
- برای درست کردن پودر بادام، بادام ها را بشکنید. غشای قهوه ای روی مغز بادام ها را جدا کنید. برای جدا کردن راحت تر آنها را در آب ولرم بخیسانید. بعد بادام ها را پوست گرفته و 3 روز در آفتاب بگذارید تا خشک شوند. سپس آنها را آسیاب کنید.
- یک راه عالی برای جلوگیری از روغن انداختن پودر بادام در هنگام آسیاب کردن این است که بادام ها را کف الک بکشید و بادام های پودر شده را در کاسه زیر آن بریزید.
- در هنگام پودر کردن بادام ها، آنها را فشار ندهید چون روغنشان بیرون می آید و بافت خمیر ماکارون را خراب می کند.
- به هیچ وجه، در طرز تهیه مایه شیرینی ماکارون به جای پودر قند از شکر استفاده نکنید. پودر قند حاوی کمی نشاسته است و به بافت شیرینی کمک می کند. استفاده از شکر، باعث سفت شدن شیرینی ماکارون بعد از پخت می شود. اگر پودر قند ندارید چند بار شکر را آسیاب کنید یا از شکر دانه ریز قنادی استفاده کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن شیرینی ماکارون
لایه میانی شیرینی ماکارون فرانسوی چیست؟
برای لایه میانی شیرینی ماکارون می توانید از خامه فرم گرفته، گاناش شکلاتی یا ساده، مربا، مارمالاد و … استفاده کنید.
شیرینی ماکارون چقدر ماندگار دارد؟
مدت زمان ماندگاری شیرینی ماکارون در یخچال، 2 تا 3 روز است ولی اگر ماکارون ها را با لایه میانی پر نکنید، به مدت 2 تا 3 ماه می توانید در یخچال و در ظرف دربسته قرار دهید. هر بار که می خواستید ماکارون میل کنید آن ها را از فریزر بیرون بیاورید تا یخ زدایی شوند سپس لایه میانی شیرینی ماکارون را به دلخواه اضافه کنید.
منبع:
منبع: افق کوروش