شعر کودک را نباید به زبان محاوره نوشت
به گزارش تور آسیایی ارزان، مریم زندی در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران (ایبنا) درباره حدوحدود جایز بودن استفاده از زبان محاوره در شعر کودک و خردسال گفت: چیزی که الان در ادبیات کودک و نوجوان هست، این است که می گویند برای گروه سنی خردسال می گردد محاوره نوشت؛ هرچند که بهتر و اولی تر است برای خردسال هم معیار بنویسیم.
وی اضافه نمود: اما کودک تازه نوشتن را آموخته است، وقتی در کتاب درسی اش کلمه خانه یا می رویم را می بیند و بعد در شعر محاوره می نویسیم و می گوییم خونه، برای او دوگانگی ایجاد می گردد که چرا در کتاب شعر نوشته شده است خونه و در کتاب درسی خانه؟! کدام درست است؟ بنابراین برای بچه ها که سوادآموزی را آغاز نموده اند، باید شعر معیار بنویسیم.
این شاعر کودک و نوجوان تأکید کرد: در کل می گویند کلمات را در ادبیات نشکنیم بهتر است؛ مگر در قالب ترانه که قرار است صوتی و آوایی گردد و مسئله اش فرق می نماید؛ اما در همه شعرها زبان شعر باید معیار باشد. به طور استثنا برای خردسالانی که سواد یاد نگرفته اند می توان محاوره هم نوشت. البته از نظر من برای خردسال هم باید معیار نوشته گردد.
مریم زندی درباره زبان در شعر نوجوان بیان نمود: در شعر نوجوان هم باید به زبان معیار شعر گفت؛ مگر در ترانه که آن هم قرار است به صورت صوتی خوانده گردد و به صورت گفتاری دربیاید. البته امروزه شعرهای معیار هم در ترانه استفاده می شوند و ترانه های معیار هم داریم: مثل اشعار سعدی و حافظ.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران