طرز تهیه بوریتو گیاهی ، خوشمزه ترین و آسون ترین غذای مکزیکی وگان

به گزارش تور آسیایی ارزان، طعم بوریتو مکزیکی بدون گوشت برای شما هم جالبه؟ برای اون دسته از افرادی که دنبال غذاهای گیاهی هستن، بوریتو یکی از خوش خوراک ترین و متنوع ترین انتخاب هاست. این غذای مکزیکی با ترکیبی از سبزیجات تازه، حبوبات مقوی و نان تورتیلا، هم دل چسبه، هم مغذی. اگر دنبال یه وعده ناهار یا شام سبک، سالم و متفاوت هستین، بوریتو گیاهی می تونه انتخابی عالی باشه. ضمناً می تونین از مواد متنوع و دلخواهتون هم برای درست کردنش استفاده کنین. توی این مقاله از در ، ما طرز تهیه بوریتو گیاهی و نکات و رازهای خوشمزه شدن این رو به شما یاد میدیم.

طرز تهیه بوریتو گیاهی ، خوشمزه ترین و آسون ترین غذای مکزیکی وگان

طرز تهیه بوریتو گیاهی در یک نگاه

برای تهیه بوریتو گیاهی خونگی، ابتدا باید نان تورتیلا رو آماده کنین؛ آرد، نمک و آب گرم رو مخلوط کنین و خمیر لطیفی بسازین که بعد از استراحت، به شکل نان های نازک در تابه پخته می شن. در مرحله بعد، مواد میانی مثل پیاز، فلفل دلمه ای، لوبیا، ذرت و گشنیز رو خرد و تفت بدین تا ترکیبی خوش عطر و رنگارنگ داشته باشین. حالا نان ها رو گرم کنین، مواد رو وسطش بچینین، سس یا آووکادو اضافه کنین و نان رو محکم رول کنین. اگه بخواین ظاهر بوریتو حرفه ای تر بشه، می تونین چند دقیقه داخل تابه گریلش کنین. در نهایت، بوریتو رو با سالاد، لیمو یا سس دلخواه سرو کنین و از یه وعده سالم، خوش طعم و کاملاً گیاهی لذت ببرین.

شما می تونین اندازه مواد اولیه، جزییات و مراحل طرز تهیه بوریتو گیاهی رو توی این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه نان بوریتو

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
آرد ذرت2 لیوان فرانسوی دسته دار
آب گرم1 و 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
نمک1 قاشق چای خوری

مواد اولیه برای داخل بوریتو گیاهی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
لوبیا چیتی پخته شده یا کنسرو لوبیا1 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
فلفل دلمه رنگی1 عدد
کنسرو ذرتنصف لیوان فرانسوی دسته دار
گشنیز تازه و خرد شده1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
آووکادو (اختیاری)1 عدد
روغن زیتون و فلفل سیاهبه اندازه لازم
سس دلخواه یا ماستبرای سرو با بوریتو

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 20 تا 25 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت بوریتو گیاهی: 15 تا 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه بوریتو گیاهی مکزیکی

بوریتو گیاهی یه انتخاب هوشمندانه برای کسایی هستش که دنبال تغذیه سالم، طعم دلچسب و تنوع غذایی هستن. با مواد ساده و قابل دسترس، می تونین یه غذای بین المللی رو به راحتی درست کنین.

مرحله اول: خمیر نان بوریتو رو درست کنین

برای آغاز تهیه نان بوریتو مکزیکی، آرد ذرت یا آرد گندم رو داخل یه کاسه بزرگ بریزین و نمک رو بهش اضافه کنین. با یه قاشق چوبی یا با دست، مواد خشک رو مخلوط کنین تا یکدست بشه. بعد کم کم آب گرم رو اضافه کنین و همزمان آغاز به ورز دادن کنین. باید درنهایت یه خمیر نرم و لطیف داشته باشین که به دست نچسبه ولی خشک هم نباشه. اگه احساس کردین خمیر زیادی چسبنده ست، کمی آرد اضافه کنین و اگه خشک بود، چند قطره آب گرم بریزین تا به بافت دلخواه برسین.

در صورت تمایل می تونین انواع آرد گندم، آرد ذرت و انواع نمک رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنین.

مرحله دوم: خمیر نان بوریتو رو استراحت بدین

وقتی خمیر آماده شد، حدود 5 تا 7 دقیقه ورز بدین تا کاملاً یکدست و کش دار بشه. بعد روی خمیر رو با یه پارچه تمیز یا سلفون بپوشونین و بذارین حدود 20 دقیقه استراحت کنه. این کار باعث می شه گلوتن خمیر فعال بشه و نون هاتون لطیف تر دربیاد.

مرحله سوم: خمیر نان بوریتو رو فرم بدین

بعد از استراحت خمیر، دوباره خمیر رو کمی ورز بدین تا حباب هاش خارج بشه. خمیر رو به 8 تا 10 قسمت مساوی تقسیم کنین. هر قسمت رو با وردنه روی سطح آردپاشی شده باز کنین تا به ضخامت حدود 2 میلی متر برسه. همه خمیرها رو به همین صورت آماده کنین.

مرحله چهارم: نان بوریتو رو بپزین

توی این مرحله از طرز تهیه بوریتو بدون گوشت، یه تابه نچسب رو روی حرارت میانه گرم کنین. نون ها رو یکی یکی داخل تابه بذارین و هر طرفش رو حدود 30 تا 40 ثانیه بپزین تا لکه های طلایی روی نون ها ظاهر بشه. مراقب باشین نون ها خشک نشن؛ فقط در حدی که پخته و قابل انعطاف باشن، کافیه.

مرحله پنجم: نان های بوریتو رو کنار بذارین

در نهایت، نون های پخته شده رو داخل یه پارچه تمیز بذارین تا نرم بمونن و خشک نشن. حالا نون تورتیلاهای خونگی تون آماده ست برای پیچیدن یه بوریتوی خوش طعم و گیاهی. اگه بخواین، می تونین نون ها رو از قبل آماده کنین و توی یه ظرف دربسته نگه دارین تا موقع سرو تازه بمونن.

مرحله ششم: مواد میانی رو خرد کنین

برای تهیه مواد داخل بوریتو گیاهی، پیاز رو نگینی خرد کنین، فلفل دلمه ای رو به صورت خلالی یا نگینی دربیارین. ذرت رو آبکش کنین (اگه کنسرویه) و گشنیز رو ریز خرد کنین. اگه از آووکادو استفاده می کنین، می تونین اون رو یا ورقه ای کنین یا با چنگال له کنین و با کمی آب لیمو و نمک مزه دارش کنین تا رنگش تیره نشه.

برای خرید انواع کنسرو سبزیجات مثل کنسرو ذرت می تونین از فروشگاه های به صورت خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنین.

مرحله هفتم: مواد میانی بوریتو رو تفت بدین

در ادامه، یه تابه میانه رو روی حرارت بذارین و حدود 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون داخلش بریزین. وقتی روغن گرم شد، پیازهای خردشده رو اضافه کنین و با حرارت میانه تفت بدین تا سبک و طلایی بشن. این مرحله خیلی مهمه چون عطر پیاز تفت خورده پایه طعم بوریتو رو می سازه.

بعد از اینکه پیازها نرم شدن، فلفل دلمه ای های رنگی رو اضافه کنین. رنگ های مختلف فلفل دلمه ای نه تنها ظاهر غذا رو مجذوب کننده تر می کنن، بلکه طعم شیرین و دل چسبی هم بهش می دن. حدود 5 دقیقه تفتشون بدین تا کمی نرم بشن ولی له نشن.

انواع روغن گیاهی مثل روغن زیتون و پیاز داغ آماده رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی می تونین تهیه کنین.

مرحله هشتم: حبوبات و ادویه ها رو اضافه کنین

در ادامه، لوبیاهای پخته شده رو به تابه اضافه کنین. اگه دوست دارین موادتون بافت نرم تری داشته باشن، می تونین بخشی از لوبیاها رو با پشت قاشق، کمی له کنین. بعد ذرت رو اضافه کنین و همه مواد رو خوب با هم مخلوط کنین. سپس ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، کمی پاپریکا یا زیره، (بسته به ذائقه تون) رو اضافه کنین. این ادویه ها طعم بوریتو رو کامل می کنن و یه حس مکزیکی بهش می دن.

برای خرید انواع ادویه معطر غذا، انواع حبوبات مثل لوبیا چیتی و کنسرو لوبیا می تونین از فروشگاه های به صورت خرید اینترنتی و حضوری اقدام کنین.

مرحله نهم: مواد میانی بوریتو رو کنار بگذارین

در آخر، گشنیز تازه رو اضافه کنین و حرارت رو خاموش کنین. گشنیز نباید زیاد بپزه چون عطرش از بین می ره. حالا مواد میانی تون آماده ست؛ رنگارنگ، خوش عطر و کاملا گیاهی. می تونین بچشین و اگه لازم بود، ادویه ها رو تنظیم کنین. اگه بخواین، می تونین این مواد رو از قبل آماده کنین و موقع سرو فقط گرمش کنین. حتی می تونین یه اندازهش رو فریز کنین برای روزهایی که وقت ندارین ولی دلتون یه بوریتوی خوش طعم می خواد.

مرحله یازدهم: نان تورتیلا رو بپیچین

یه نان تورتیلا رو روی سطح صاف و تمیز بذارین. اگه نان سرد شده، می تونین چند ثانیه داخل تابه گرمش کنین تا نرم تر بشه و راحت تر تا بخوره. حالا حدود 2 تا 3 قاشق از مواد میانی رو وسط نان بریزین. سعی کنین مواد رو به شکل خطی و افقی بچینین، نه پخش شده، تا پیچیدن راحت تر باشه.

مرحله دوازهم: سس یا ماست رو اضافه کنین

اگه از آووکادو یا سس خاصی استفاده می کنین، همین جا اضافه ش کنین. می تونین یه لایه نازک از آووکادوی له شده یا چند برش ورقه ای بذارین و بعد کمی سس سالسا () یا ماست یونانی () بریزین تا طعم بوریتو کامل تر بشه. فقط حواستون باشه که مواد خیلی زیاد نشن، چون نان ممکنه پاره بشه یا خوب بسته نشه.

انواع ماست و سس رو به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونین تهیه کنین.

مرحله دوازدهم: بوریتو رو بپیچید و سرخ کنین

حالا نوبت پیچیدن بوریتو هست. اول دو طرف نان رو (چپ و راست) به سمت داخل تا کنین تا مواد از کناره ها بیرون نزنن. بعد از پایین نان آغاز کنین به رول کردن، با فشار ملایم ولی محکم، تا بوریتو کاملاً بسته بشه. اگه خواستین ظاهرش حرفه ای تر بشه، می تونین بوریتو رو چند دقیقه داخل تابه گریل یا ساندویچ ساز بذارین تا سطحش کمی برشته و طلایی بشه.

مرحله آخر: بوریتو گیاهی رو سرو کنین

در نهایت، بوریتو رو توی ظرف سرو بچینین، کنارش چند برش لیمو، برگ گشنیز یا حتی سالاد سبز بذارین تا هم خوش طعم تر بشه، هم خوش عکس تر. اگه برای مهمونی درست می کنین، می تونین بوریتوها رو از وسط نصف کنین و با خلال دندون فیکس کنین تا راحت تر سرو بشن.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه بوریتو گیاهی

  • اگر دنبال طعم اصیل تر بوریتو مکزیکی هستین، از لوبیا سیاه استفاده کنین که در آشپزی مکزیکی رایجه. ولی لوبیا چیتی یا قرمز هم کاملا جواب می ده. فقط حتما از شب قبل خیسش کنین تا هم زودتر بپزه، هم نفخش کمتر بشه.
  • قبل از مونتاژ بوریتو گیاهی، نان تورتیلا رو چند ثانیه داخل تابه گرم کنین تا نرم بشه و موقع پیچیدن ترک نخوره. نان سرد معمولاً خشک تره و احتمال پاره شدنش بیشتره.
  • اگه مواد میانی رو بیش ازحد بریزین، نان خوب بسته نمی شه و موقع خوردن همه چیز بیرون می ریزه. بهتره اندازه مواد رو متعادل نگه دارین و در صورت احتیاج، بوریتو رو با خلال دندون فیکس کنین.
  • برای سرو بوریتو گیاهی، از سس های متنوع مثل سالسا، سس گواکاموله، ماست یونانی یا حتی سس تند استفاده کنین. این سس ها طعم بوریتو رو کامل می کنن و تجربه خوردنش رو چند برابر مجذوب کننده تر می سازن.
  • اگه بخواین بوریتو رو از قبل آماده کنین، می تونین مواد میانی رو جداگانه نگه دارین و موقع سرو مونتاژ کنین. حتی می تونین بوریتوهای پیچیده شده رو داخل فویل بپیچین و فریز کنین؛ فقط موقع گرم کردن، حتماً از حالت یخ زده خارجش کنین تا نان خشک نشن.

فوت و فن های خوشمزه شدن بوریتو گیاهی

به جای نان بوریتو از چه نانی استفاده کنیم؟

به جای نان بوریتو می تونین از نان لواش نرم، نان پیتا، نان عربی یا نان ترتیلا آماده استفاده کنین. فقط قبل از پیچیدن کمی گرمش کنین تا نرم و قابل انعطاف بشه.

آیا می تونیم بوریتو رو بدون نان درست کنیم؟

بله، می تونین مواد میانی رو داخل برگ کاهو، کلم یا حتی نان سبزیجات بپیچین. این مدل بیشتر مناسب رژیم های کم کربوهیدراته.

چه سس هایی برای سرو با بوریتو گیاهی مناسبن؟

سس سالسا، گواکاموله، ماست یونانی، یا حتی سس فلفلی خانگی انتخاب های خوبی برای سرو همراه بوریتو هستن. ترکیب چند سس هم می تونه طعم بوریتو رو خاص تر کنه.

چطور بوریتو رو گرم کنیم بدون اینکه نان خشک بشه؟

برترین روش، گرم کردن در تابه با درب بسته یا داخل فویل در فر با دمای ملایم (حدود 150 درجه) هست. از مایکروویو فقط در صورت ضرورت استفاده کنین چون ممکنه نان لاستیکی بشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 11 شهریور 1404 بروزرسانی: 11 شهریور 1404 گردآورنده: asiaro.ir شناسه مطلب: 5412

به "طرز تهیه بوریتو گیاهی ، خوشمزه ترین و آسون ترین غذای مکزیکی وگان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بوریتو گیاهی ، خوشمزه ترین و آسون ترین غذای مکزیکی وگان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید