فواید آلولوز در کاهش چربی و تثبیت قند خون
به گزارش تور آسیایی ارزان، آلولوز یک شیرین نماینده تازه محبوب است که اخیراً سر و صدای زیادی به پا نموده است. در واقع، اخیراً بسیاری از آنالیز های آلولوز تحسین برانگیز ظاهر شده اند و ادعا می نمایند که طعم و بافت قند معمولی را تنها با کسری از کالری و کربوهیدرات تقلید می کند.
علاوه بر این، این شیرین نماینده محبوب با فواید سلامتی متعددی نیز مرتبط است. نه تنها می تواند کاهش وزن و کاهش چربی را افزایش دهد، بلکه ممکن است به تثبیت سطح قند خون، حمایت از سلامت کبد و کاهش التهاب در سراسر بدن یاری کند.
این هیاهو چقدر درست است؟ بیایید نگاهی بیندازیم به اینکه آلووز دقیقاً چیست، فواید و کاربردهای بالقوه آن، بعلاوه خطرات و اقدامات احتیاطی که باید انجام داد.
آلولوز چیست؟
آلولوز که بعلاوه به عنوان D-psicose شناخته می گردد، یک قند ساده است که به طور طبیعی در چندین منبع غذایی از جمله انجیر، کشمش، شیره افرا و شکر قهوه ای یافت می گردد. بعلاوه می توان آن را به صورت تجاری از ذرت فراوری کرد و در انواع غذاهای فرآوری شده یافت می گردد.
تخمین زده می گردد که حدود 70 درصد از دی-پسیکوز در دستگاه گوارش جذب می گردد و سپس به وسیله ادرار دفع می گردد تا اینکه به عنوان انرژی یا سوخت برای بدن استفاده گردد. برخلاف بسیاری از قندهای مصنوعی، در روده تخمیر نمی گردد، به این معنی که معمولاً باعث مسائل معده مانند گاز یا نفخ نمی گردد.
محبوبیت محصولات شیرین نماینده آلولوز در بین افرادی که رژیم دارند در پی کاهش مصرف کالری و شکر اضافه شده است. به عنوان مثال، شیرین نماینده های آلولوز کتو به طور فزاینده ای رایج شده اند زیرا این شیرین نماینده کربوهیدرات پایینی دارد و تأثیر کمتری بر سطح قند خون دارد.
آلولوز بعلاوه تنها حاوی حدود 10 درصد کالری از همان مقدار قند سفره است و تقریباً 70 درصد آن شیرین است. به عنوان مثال، یک وعده 5 گرمی حاوی 5 گرم کربوهیدرات و صفر کالری است.
بسیاری از فراورینمایندگان مواد غذایی نیز جایگزینی شکر را با آلولوز شروع نموده اند، از جمله در محصولاتی مانند گرانولا، ماست های شیرین و میان وعده ها.
فواید
چندین مطالعه نشان داده اند که این شیرین نماینده محبوب می تواند با مجموعه ای از مزایای سلامتی، از افزایش چربی سوزی تا کاهش التهاب، مرتبط باشد. در اینجا چند مورد از مزایای سلامتی بالقوه این جایگزین شکر آورده شده است.
1. باعث کاهش وزن و کاهش چربی می گردد
یکی از بزرگترین تفاوت های آلولوز در مقابل شکر از نظر محتوای کالری است. در واقع آلولوز حاوی تنها 0.4 کالری در هر گرم است که حدود 90 درصد کالری کمتری نسبت به شکر دارد.
کاهش مصرف کالری یک راه آسان برای کاهش وزن است. هنگامی که با ورزش منظم و یک رژیم غذایی سالم و کامل همراه باشد، جایگزینی آن با شکر می تواند به کاهش کالری یاری کند که ممکن است کاهش وزن را افزایش دهد.
علاوه بر ترویج کاهش وزن، تحقیقات امیدوارنماینده نشان می دهد که آلولوز می تواند یک ماده غذایی چربی سوز باشد و کاهش چربی را افزایش دهد.
یک مطالعه در سال 2018 که در مجله Nutrients منتشر شد، شامل 121 فرد دارای اضافه وزن بین 20 تا 40 سال بود. آنها به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: یکی با مکمل سوکرالوز (0.012 گرم) دو بار در روز، دیگری با 4 گرم آلولوز دو بار در روز و گروه سوم با 7 گرم آلولوز دو بار در روز تغذیه شدند.
هر دو درصد چربی بدن و توده چربی بدن پس از مکمل آلولوز به طور قابل توجهی کاهش یافتند. در گروه با آلولوز بالا نیز کاهش چربی شکم و زیر جلدی در مقایسه با گروه دارونما مشاهده شد.
در همین حال، مطالعات قبلی مدل حیوانی نتایج مشابهی را نشان داده است. به عنوان مثال، یک مدل حیوانی در سال 2013 در ژاپن نشان داد که تجویز آلولوز به موش ها با رژیم غذایی با قند بالا می تواند هم افزایش وزن و هم تجمع چربی را مهار کند.
مطالعه حیوانی دیگری در مجله بین المللی علوم غذایی و تغذیه یافته های مشابهی داشت و گزارش داد که تغذیه آلولوز به موش باعث افزایش مصرف انرژی و کاهش چربی بدن می گردد. بر اساس این مطالعه، آلولوز بعلاوه فعالیت آنزیم های خاصی را که در هضم چربی ها و کربوهیدرات ها دخیل هستند، تغییر می دهد که ممکن است تأثیر مثبتی بر کاهش وزن داشته باشد.
2. سطح قند خون را تثبیت می نماید
بعضی از مطالعات نشان می دهد که آلولوز می تواند یک ابزار قدرتمند برای یاری به کنترل بهتر قند خون باشد. نه تنها شاخص گلیسمی آلولوز پایین است، به این معنی که بر سطح قند خون تأثیر نمی گذارد، بلکه ممکن است از سلول های بتا در پانکراس که مسئول فراوری انسولین هستند نیز محافظت کند.
یک مطالعه در سال 2010 نشان داد که مصرف آلولوز در کنار یک وعده غذایی منجر به کاهش قابل توجه سطح قند خون پس از 30 تا 60 دقیقه می گردد. تحقیقات دیگر نشان می دهد که می تواند سطح انسولین را نیز کاهش دهد که ممکن است توانایی بدن را برای انتقال قند از جریان خون به سلول ها به طور موثرتر بهبود بخشد.
یک مطالعه در سال 2023 در مجله غذاهای کاربردی نشان داد که آلولوز اضافه شده به ساکارز باعث کاهش گلوکز پس از غذا و بعلاوه انسولین در مقابل ساکارز به تنهایی می گردد. بعلاوه اوج افزایش گلوکز و انسولین را کاهش داد.
3. از سلامت کبد پشتیبانی می نماید
اگرچه تحقیقات کنونی به مدل های حیوانی محدود می گردد اما بعضی مطالعات نشان داده اند که آلولوز می تواند ذخیره چربی در کبد را کاهش دهد. این به طور بالقوه می تواند به محافظت در برابر بیماری کبد چرب، یک اختلال جدی که در نهایت می تواند به سیروز یا زخم کبد منجر گردد، یاری کند.
یک مطالعه حیوانی منتشر شده در مجله علوم غذایی نشان داد که مکمل آلولوز باعث کاهش تجمع چربی در کبد و بعلاوه کاهش وزن بدن و توده چربی می گردد. آزمایش حیوانی دیگری از سئول نشان داد که آلولوز می تواند غلظت کبدی کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش دهد که ممکن است به بهبود سلامت کبد نیز یاری کند.
4. ممکن است التهاب را کاهش دهد
التهاب یک پاسخ ایمنی طبیعی است که بدن ما از آن برای دفاع در برابر عفونت استفاده می نماید. از سوی دیگر، التهاب مزمن می تواند علائم اختلالات خود ایمنی را بدتر کند و ممکن است به بیماری های جدی مانند بیماری قلبی، سرطان و دیابت یاری کند.
بعضی تحقیقات نشان می دهد که آلولوز می تواند دارای خواص ضد التهابی قوی باشد. اگرچه نحوه عملکرد آن دقیقاً معین نیست اما یک مطالعه در سال 2020 اشاره نمود که آلولوز ممکن است با باکتری های مفید روده برای یاری به کاهش التهاب و کاهش وزن تعامل داشته باشد.
نحوه استفاده
آلولوز طعم و بافتی مشابه شکر دارد اما با کسری از کالری و کربوهیدرات، جایگزین آسانی برای شکر معمولی در بسیاری از محصولات مختلف می گردد.
غلات، اسنک بارها، سس های سالاد، آب نبات ها، پودینگ ها، سس ها و شربت ها از رایج ترین غذاهای حاوی آلولوز هستند که در حال حاضر در بازار وجود دارند. بعلاوه می توانید این شیرین نماینده را در سایر غذاهای فرآوری شده از جمله ماست های طعم دار، محصولات لبنی منجمد و محصولات پخته شده مانند کلوچه ها، کیک ها و شیرینی ها پیدا کنید.
پخت و پز با آلولوز نیز یک گزینه است و انواع آن به صورت آنلاین در دسترس هستند. با این حال، بیشتر مارک های آلولوز به طور قابل توجهی گران تر از سایر شیرین نماینده ها هستند.
برای مثال، هنگام مقایسه آلولوز در مقابل اریتریتول، قیمت آلولوز تقریباً دو برابر اریتریتول است. علاوه بر این، طعم آلولوز به شیرینی شکر معمولی نیست، به این معنی که برای رسیدن به همان مقدار شیرینی باید بیشتر بهره ببرید.
خطرات و عوارض جانبی
آیا آلولوز بی خطر است؟ طبق گفته سازمان غذا و داروی ایالات متحده، آلولوز به طور کلی ایمن شناخته می گردد، به این معنی که می توان از آن به عنوان یک افزودنی غذایی و شیرین نماینده در محصولات فروخته شده در ایالات متحده استفاده کرد.
با این حال، هنوز در بسیاری از منطقه ها دیگر، از جمله اروپا و کانادا که به عنوان یک ماده غذایی تازه در نظر گرفته می گردد، مجاز نیست زیرا سابقه استفاده محدودی از آن در غذا وجود دارد.
مطالعات اجرا شده بر روی انسان و حیوان نشان می دهد که می توان آن را به طور ایمن و در حد اعتدال و بدون عوارض جانبی، حتی پس از استفاده طولانی مدت، مصرف کرد. بعضی از شایع ترین عوارض جانبی آلولوز گزارش شده شامل مسائل گوارشی مانند نفخ، گاز و اسهال است.
جایگزین ها
علاوه بر آلولوز، بعضی از رایج ترین جایگزین های قند عبارتند از:
- استویا
- سوکرالوز
- آسپارتام
- ساخارین
- آسه سولفام پتاسیم
- نئوتام
اگرچه همه اینها به طور کلی به وسیله سازمان های نظارتی مانند FDA به عنوان ایمن شناخته می شوند اما همه به جز استویا به طور مصنوعی به وسیله فراوری نمایندگان مواد غذایی فراوری می شوند.
شیرین نماینده های طبیعی را می توان به عنوان جایگزین آسان آلولوز نیز استفاده کرد. سعی کنید دستور العمل های مورد علاقه خود را با شیره افرا، عسل خام، خرما، میوه راهب یا شکر نارگیل شیرین کنید.
این مواد علاوه بر افزایش طعم غذاهای شما، می توانند سایر مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مهم دیگر را نیز برای حمایت از سلامت بهتر تأمین نمایند.
نتیجه گیری
آلولوز چیست؟ این شیرین نماینده که به نام D-psicose نیز شناخته می گردد، یک قند ساده است که به صورت تجاری فراوری می گردد و به طور طبیعی در چندین منبع غذایی یافت می گردد.
مطالعات نشان می دهد که می تواند به کاهش وزن و کاهش چربی، کاهش سطح قند خون، بهبود سلامت کبد و کاهش التهاب یاری کند.
مطالعات روی حیوانات و انسان ها نشان می دهد که می توان آن را به طور ایمن در حد اعتدال با حداقل خطر عوارض جانبی مصرف کرد و به طور کلی به وسیله FDA ایمن شناخته شده است، به این معنی که می توان از آن به عنوان یک افزودنی غذایی استفاده کرد.
معمولاً به وسیله فراوری نمایندگان مواد غذایی در محصولات فرآوری شده استفاده می گردد و در بسیاری از شیرین نماینده های آلولوز کتو نیز موجود است.
این ماده به طعم و بافت شکر معمولی بسیار شبیه است، بعلاوه می توانید به جای آن شیرین نماینده های طبیعی دیگر، از جمله میوه های خشک، شیره افرا، عسل خام یا شکر نارگیل را جایگزین کنید.
منبع:
draxe
منبع: هفت گنج